skip to Main Content
ΒΟΜΒΑ Copy (Copy)

Η κ.α. Θεοπεφτάτου οδηγεί μοιραία την Κεφαλονιά σε μία άνευ προηγουμένου περιπέτεια

Αφού 100 ημέρες πριν τις εκλογές μου ανακοίνωσε και μου επιβεβαίωσε απόψε σε τηλεφωνική επικοινωνια που είχα με την Βουλευτή  μας  κ Θεοπεφτατου Αφροδίτη  γιατί  βρίσκετε στην Ιθάκη  οτι πράγματι !!!

 Γίνεται η Διάσπαση της Κεφαλονιας σε 3 Δήμους  της Κέρκυρας σε 3 και της Λέσβου σε 2 και πουθενά αλλού στην Ελλάδα ,

και οτι  θα καταθεση αυτήν την εβδομάδα στην βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών  Χαρίτσης  μετα απο εντολή του Τσιπρα και Φυσικά μετα απο της πίεσις που έχει δεχθεί .

Φυσικά αυτο το επιβεβαίωσε και ο γραμματέας του Σύριζα της Κέρκυρας κ Τομπρος σε Τηλεοπτική εκπομπή που μίλησα και εγώ μαζί του στου Start TV Κέρκυρας , και   παρά την αντίθεση της βουλευτού Κέρκυρας του σύριζα κ Γακη που δήλωσε στην εκπομπή  οτι δεν είμαστε έτοιμοι για ενα τέτοιο   εγχείρημα . Τώρα τι θα γινη  και ποιο το Μέλλον των Νέων Δήμων κανείς δεν ξέρει .

Όταν οπως έχω ρωτήσει στης Εκπομπές μου όλους Γενικά και δεν Απαντούν  αυτοί που  θέλουν την διάσπαση εάν έχουν  ολοκληρωθεί οι Οικονομοτεχνικές  μελέτες , Που θα κατανεμηθούν  τα προηγούμενα  χρέη , Ποιος θα τα πληρωση ; Οπως ακόμη Καθαριότητα  , Σκουπίδια , Δευακ , Προσωπικό , Μηχανήματά και Επιστημονικοί προσωπικό ,και το Κυριότερο Έσοδα απο που θα έχουν αυτοί οι Νέοι Δήμοι 

Άμα πάρουμε απάντηση τότε θα πούμε !!!!

Εαν είναι  σωστή  η Όχι η Διάσπαση  των Δήμων 

Γράφουν και τα ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΑ ΝΕΑ 

Στο τελικό στάδιο η διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς, με εντολή Τσίπρα

HomeΠολιτική

Στο τελικό στάδιο η διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς, με εντολή Τσίπρα

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για τη διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς.

Όπως αποκάλυψε η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, μιλώντας στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, οι τελευταίες λεπτομέρειες για την λειτουργία των νέων δήμων που θα προκύψουν αναμένεται να ρυθμιστούν μέσα στην εβδομάδα, ενώ την είδηση επιβεβαίωσε και ο συντονιστής της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, Τάσος Τόμπρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάσπαση προχωρά σε Κεφαλονιά (3 δήμοι), σε Κέρκυρα (3 δήμοι) και σε Λέσβο (2 δήμοι).

Τις τελευταίες μέρες είχαν φανεί να υπάρχουν διαφωνίες ακόμη και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την διάσπαση, αναγκάζοντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Παυλίδη να πει σε ομιλία του ότι «κάποιοι επιχείρησαν να τορπιλίσουν τη διάσπαση των νησιωτικών δήμων».

«Ο πολιτικός χώρος που ανήκω έχει συγκεκριμένη πολιτική άποψη και δεν μπορεί πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες να έχουν μια διαφορετική στάση από αυτή που έχει ο χώρος, ειδικά όταν δεν έχουν μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία. Και συνεχίζουν να τορπιλίζουν αυτή την κατάσταση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα βρουν γόνιμο έδαφος στο Υπουργείο στο να ακυρώσουν την προσπάθεια αυτή που βρίσκεται σε τελικό στάδιο. Και να είναι σίγουροι ότι όπως και αν είναι, θα αναγκαστώ να πω τα ονόματά τους όταν φτάσουμε στην κατάλληλη στιγμή καθώς ο τορπιλισμός αυτός μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα γιατί είμαστε σε φάση νομοθέτησης. Αυτοί οφείλουν να απολογηθούν στην κοινωνία», κατέληξε ο κ. Παυλίδης.

Τέλος, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Κεφαλονιά, η κ. Θεοπεφτάτου δέχτηκε επίθεση, κυρίως από τον Ν. Ανουσάκη, αλλά και μικρή μερίδα πολιτών που την κατηγόρησαν ότι η διάσπαση θα επιφέρει πολλά δεινά στο νησί.

Όμως, απ’ ότι φαίνεται, και με εντολή που έρχεται από πολύ ψηλά, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη διάσπαση, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη της, την επιθυμία των τοπικών κοινωνιών, έτσι όπως αυτή έχει εκφραστεί με συλλογή υπογραφών (5.000 στην Παλική), αλλά και τις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, φαίνεται πως έχει παίξει η εξασφάλιση από την κυβέρνηση των 151 βουλευτών, κάτι που απομακρύνει προς το παρόν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Κεφαλονίτικα Νέα / voutospress.gr

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top