skip to Main Content
625 69C199EA 1CDF 6A63 4876 BD8E1EFB7883 696×499 (Copy)

«H NΔ ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται από τον Σαββίδη.

 Δεν θα γίνουμε Ουκρανία…»

Σαφής και ξεκάθαρος, απέναντι στον προκλητικό ολιγάρχη της Βορείου Ελλάδος και αφανή εταίρο της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου, Ιβάν Σαββίδη ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«H Nέα Δημοκρατία ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται από κανέναν Σαββίδη» υπογράμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας παράλληλα πως «δεν θα επιτρέψει την «Ουκρανοποίηση» της επιχειρηματικής ζωής του τόπου, μέσω του Σαββίδη και της νέας Διαπλοκής που το σημερινό καθεστώς επιχειρεί να επιβάλλει…»

Αναφερόμενος στην συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στο protothema.gr, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος θα πρέπει να ντρέπονται γι’ αυτό που έκαναν στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα. Έφεραν μια χαριστική τροπολογία για έναν επιχειρηματία, δίχως να τολμούν να πουν ότι πρόκειται για τον κ. Σαββίδη, και του χαρίζουν 38 εκατομμύρια για πρόστιμα από λαθρεμπορία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι δεν έχει ξανακούσει κάποιον επιχειρηματία να εκφράζεται με τέτοιον τρόπο για το πολιτικό σύστημα, ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται για «καραμπινάτη» περίπτωση διαπλοκής. «Η Νέα Δημοκρατία δεν απειλείται από κανέναν» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εγκαθιδρύσει το δικό του καθεστώς νέας διαπλοκής, ενώ ανέφερε ότι είναι αντίθετος με το μοντέλο ενός ξένου επενδυτή που παίρνει μια ποδοσφαιρική ομάδα, ένα κανάλι κ.ά.

Ο ίδιος επέμεινε ότι το γεγονός πως η διάταξη που συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ήταν «φωτογραφική» για τον κ. Σαββίδη, αποκαλύφθηκε, μόνο όταν ο ίδιος πήγε στη Βουλή και προκάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας είχαν τουλάχιστον το θάρρος να πουν ποιον επιχειρηματία αφορά η διάταξη».

 

Τι είπε ο Κυριάκος για την διαφαινόμενη συμφωνία

«Δυστυχώς δικαιωθήκαμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, αναφερόμενος στο κόστος που είχε για την χώρα η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως έλεγε ψέματα, όταν μιλούσε για «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα», κατηγορώντας τον ότι έφερε ένα τέταρτο Μνημόνιο.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε το μείγμα πολιτικής, που σχεδιάζει να παρουσιάσει στους δανειστές για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος, επιμένοντας στο επιχείρημα «εμείς πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις».

 

Ακόμη, μίλησε για την ανάγκη να υπάρχει ένας πολύ χαμηλός φορολογικός συντελεστής, της τάξης του 9%, και να μην ξεκινάει από το 22%, που είναι σήμερα. «Εάν είναι να μειωθεί το αφορολόγητο, τότε πρέπει ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής να είναι πολύ μικρότερος από το 20%, που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση» εξήγησε.

«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πολύ καιρό για τη ΔΕΗ» είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ, εκτιμώντας ότι επίκειται κατάρρευση της Επιχείρησης τον επόμενο μήνα.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα, όταν αυτά έρθουν στη Βουλή. «Χωρίς μέτρα, δεν υπάρχουν αντίμετρα» εξήγησε, επιχειρηματολογώντας ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τα λεγόμενα «θετικά μέτρα» της κυβέρνησης, γιατί αυτά είναι συνυφασμένα με τα μέτρα και κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η ΝΔ συνομολογεί.

«Μπορούμε να συζητάμε ότι είναι αντίμετρο το συσσίτιο στο σχολείο; Δηλαδή, θα πρέπει να έχουμε πλεόνασμα 4,5%, για να ταΐσουμε τα παιδιά στο σχολείο;» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Συγγνώμη που θυμώνω λίγο, θεωρώ όμως ότι είναι προσπάθεια πολιτικής εξαπάτησης από τον κ. Τσίπρα» ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τα αντίμετρα δεν θα εφαρμοστούν.

«Δεν υπογράφουμε καμία δέσμευση»

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι δεν θα δεχτεί να συνυπογράψει τα μέτρα, εάν κάτι τέτοιο ζητηθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η απάντησή του, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ήταν ένα κατηγορηματικό «όχι».

«Δεν υπογράφουμε καμία δέσμευση η οποία πηγαίνει πέρα από το 3ο πρόγραμμα το οποίο και εμείς, αλήθεια είναι, το έχουμε στηρίξει» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς λοιπόν δεν δεσμευόμαστε σε τίποτα εγγράφως, δεν υπογράφουμε τίποτα, δεν ψηφίζουμε τίποτα» κωδικοποίησε τις θέσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top