Γύρος Κουτάβου: Ξεκίνησε η απομάκρυνση των ξερών δέντρων και το κλάδεμα για την ασφάλεια των οδηγών
Γύρος Κουτάβου:
Ξεκίνησε η απομάκρυνση των ξερών δέντρων και το κλάδεμα για την ασφάλεια των οδηγών
Του Παντελή Ιωαννίδη
Ξεκίνησαν επιτέλους στον δρόμο του Γύρου του Κουτάβου οι εργασίες απομάκρυνσης των ξερών δέντρων, καθώς και τα απαραίτητα κλαδέματα. Πρόκειται για μια παρέμβαση που δρομολογήθηκε ύστερα από τη συστηματική ανάδειξη του θέματος μέσα από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τα οποία κατέγραψαν την επικινδυνότητα του σημείου και κινητοποίησαν τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, κ. Σωτήρη Κουρή, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ξεκαθαρίζεται ότι δεν πρόκειται για εργασίες γενικού καθαρισμού ή αποκομιδής σκουπιδιών, αλλά για μια στοχευμένη παρέμβαση οδικής ασφάλειας. Το ζητούμενο είναι να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα ξερά και να κλαδευτούν σωστά τα υπόλοιπα δέντρα χωρίς αλόγιστες κοπές ώστε να αποτραπεί ο σοβαρός κίνδυνος να «μπατάρει» κάποιο δέντρο με τον πρώτο δυνατό αέρα και να πέσει πάνω σε διερχόμενα αυτοκίνητα.
Μόλις 200 μέτρα πιο πέρα:
Τέσσερα χρόνια αδιαφορίας, «χαλασμένο τηλέφωνο» και αστείες δικαιολογίες
Με αφορμή τις εργασίες αυτές, καλείται ο κ. Κουρής να κάνει μόλις 200 μέτρα παραπέρα στον ίδιο δρόμο, ένα σημείο που του έχω υποδείξει επανειλημμένα, για να διαπιστώσει την απαράδεκτη εικόνα που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.
Εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια, με συνεχή δική μου αρθρογραφία, δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και προσωπικές αναφορές – καταγγελίες προς την Εισαγγελία, την Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο, προσπαθώ να αναδείξω το τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη διαγράμμισης και τον Ανύπαρκτο φωτισμό.
Το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα ;;;
Ένα ατελείωτο «χαλασμένο τηλέφωνο» και η απόλυτη σιωπή. Από τη μία πλευρά ο δρόμος που κινούνται τα επιβατικά οχήματα (Ι.Χ.) θεωρείται αρμοδιότητα του Δήμου, ενώ από την άλλη πλευρά, από την Αγία Βαρβάρα, όπου κινούνται τα μεγάλα και ογκώδη οχήματα, τα λεωφορεία και οι νταλίκες, αρμόδια δηλώνεται η Περιφέρεια. Στην πράξη όμως, δεν έχει δοθεί ποτέ καμία επίσημη απάντηση.
Ας βγουν επιτέλους η Περιφερειακή Αρχή και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής να δώσουν μία καθαρή απάντηση στους πολίτες! Ας μας πουν επίσημα:
«Δεν μπορούμε να κάνουμε διαγράμμιση για τον α’ ή β’ λόγο ;;;;»
«Μας τελείωσε το χρώμα ;;;;»
«Θα την κάνετε σε αλλά 5 χρόνια από τώρα, αφού έχουν ήδη περάσει 4 χρόνια πλήρους αδιαφορίας ;;;;»
Όταν ο κ. Κουρής μιλάει δημόσια για την «ασφάλεια» που παρέχει στους δρόμους της Κεφαλονιάς, για ποια ακριβώς ασφάλεια μιλάει ;;;; Πώς επικαλείται την οδική ασφάλεια, όταν μόλις 200 μέτρα πιο πέρα από τα δέντρα που κλαδεύονται, οι οδηγοί αφήνονται να κινούνται στο απόλυτο σκοτάδι και χωρίς διαγράμμιση ;;;;
Η απομάκρυνση των ξερών δέντρων είναι το αυτονόητο που έπρεπε να έχετε κάνει από μόνος σας κ.Κουρή.
Σταματήστε το παιχνίδι των αρμοδιοτήτων, αναλάβετε τις ευθύνες σας και δώστε λύση και για τα υπόλοιπα 200 μέτρα του δρόμου!






