skip to Main Content
ΓΑΛΙΑ ΡΟΥΧ Copy (Copy)

Γαλιατσάτος για Ρουχωτά: Αλέκο (Καλαφάτη) κοίτα πού κατάντησε ο συνδυασμός σου

Σκληρή απάντηση στην επιστολή του Βασίλη Ρουχωτά που έκανε λόγο για… «προεκλογικό σανό», έδωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Μιλώντας στον Δημοσιογράφο  Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy, είπε τα εξής:

«Θα πρέπει να λυπάται κανείς για το πού κατάντησε αυτή η παράταξη που επικεφαλής ήταν ο Αλέκος Καλαφάτης. Και πραγματικά, σκέφτομαι ότι και ο ίδιος, αν διαβάζει ή παρακολουθεί τι λέει και τι κάνει ο κ. Ρουχωτάς, θα είναι σε δύσκολη θέση. Είναι θλιβερή εξέλιξη να έρχεται ένας επικεφαλής παράταξης και να επικρίνει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επειδή ανταποκρίνεται στα αιτήματα του Δήμου Κεφαλονιάς, όπως κάνει και με τους υπόλοιπους δήμους της περιφέρειας. Γιατί αυτό είναι μία πρακτική που έχουμε εδώ και τέσσερα χρόνια. Έχουμε χρηματοδοτήσει δεκάδες έργα όλων των Δήμων της Περιφέρειας, με βάση τα αιτήματά τους, προκειμένου να διορθώσουν τις υποδομές τους, να φτιάξουν πράγματα που μπορεί να περιμένουν χρόνια χωρίς να προωθούνται, και εν πάση περιπτώσει είναι επ’ ωφελεία των πολιτών. Έρχεται, λοιπόν, αυτός ο κ. Ρουχωτάς και λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ, «δεν θέλουμε χρηματοδοτήσεις», επειδή κατά τη γνώμη του, αυτό θα εξυπηρετήσει τον σημερινό δήμαρχο. Επειδή δεν του αρέσει δηλαδή ο δήμαρχος, δεν θα έπρεπε να χρηματοδοτείται η Κεφαλονιά. Οποία δημοκρατική αντίληψη για τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης. Δηλαδή εγώ σήμερα έπρεπε να χρηματοδοτώ μόνο δύο δήμους επειδή τυχαίνει να έχουμε πολιτική συγγένεια, την Κέρκυρα και την Λευκάδα.  Όλοι οι άλλοι δήμοι έπρεπε να έχουν πάρει μηδέν».

Αυτή τη λογική την είδαμε και πρόσφατα στην Κεφαλονιά, όταν κάποιοι αγωνίζονταν για να μην γίνουν τα έργα στην Πλατεία, και να μείνουν οι λαμαρίνες εκεί. Αυτό ξεπερνάει τα όρια. Πραγματικά εκπλήσσομαι για το θράσος που έχουν ορισμένοι».

Επιστολή  Βασίλη Ρουχωτα πρώην Δημάρχου Ληξουρίου και νυν Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Κεφαλληνίας  
“Σανό με φόντο τις εκλογές”. Ρουχωτάς κατά Γαλιατσάτου.

Με “τούτα και με κείνα” εκτιμώ οτι εν όψει εκλογών άρχισε η διανομή σανού με πρώτο θύμα την Παλική.

Για… σανό μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος κος Ρουχωτάς, κατηγορώντας τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κο Γαλιατσάτο, ότι  μοιράζει στους Κεφαλονίτες… σανό.
Προ ολίγων ημερών ο Περιφερειάρχης κ Θ Γαλιατσατος ανήγγειλε την χρηματοδότηση της επισκευής του Θεάτρου Ληξουρίου με 900.000 ευρω και την διαμόρφωση του Πόρτου στο Λιμάνι Ληξουρίου με 400.000 ευρω.
 
Κύριε Περιφερειάρχη εμείς οι τεχνικοί (στους οποίους ανήκετε και εσείς απολαμβάνοντας την εκτίμηση των συναδέλφων σας και την δική μου βεβαίως) για την κατασκευή η επισκευή ενός τεχνικού έργου 
 
 
Εκπονούμε την τεχνική μελέτη 
 
 
Συντάσσουμε τον προϋπολογισμό του έργου με βάση την ολοκληρωμένη μελέτη
 
 
Ενημερώνουμε τον ιδιοκτήτη, εν προκειμένω τον Δήμο, για το ποσόν που θα χρειαστεί για την κατασκευή ή την επισκευή του έργου που μας ανέθεσε ώστε να κάνει το κουμάντο του να βρεί τις αναγκαίες πιστώσεις και να να χρηματοδοτησει το έργο.
 
Θέλω παρεπιπτοντως να σας ενημερώσω οτι :
 
 
για την μελέτη επισκευής του θεάτρου δεν υπάρχει ακόμη ο μελετητής
 
 
με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν η πιθανότητα να εξευρεθεί μελετητής πριν από την παρέλευση ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ παρουσιάζεται ιδιαίτερα χλωμή (θα χαρώ να διαψευστώ)
 
 
Ο χρόνος εκπόνησης της μελέτης με βάση την πραγματικότητα της Ελληνικής Διοίκησης δεν μπορεί να είναι λιγότερο απο δώδεκα μήνες.
 
 
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ Δημάρχου το κτίριο είναι ασφαλισμένο και επομένως τουλάχιστον κατ αρχήν λεφτά υπάρχουν
 
Γιατί λοιπόν Θοδωράκη ( ελπιζω οτι δεν σε ενοχλεί η οικειότητα της προσφώνησης ) αφού πριν ολοκληρωθεί η μελέτη (δηλαδη σε 16 μήνες απο τωρα) δεν ξέρεις πόσο θα κοστίσει η επισκευή του Θεάτρου Ληξουρίου σε έπιασε η βία να μας χρηματοδοτήσεις την επισκευή με 900 χιλιαρικα λές και τα χιλίαρικα είναι τσαχαλα;;;
 
Επίσης μήπως Θοδωράκη , μήπως λέω, αν λαβουμε υπ όψιν και την αναμενόμενη έκπτωση που θα δοθεί στην εργολαβία της επισκευής του Θεάτρου (που με τους μετριότερους υπολογισμούς θα φθάσει στο 30% του προυπολογισμού,) τα λεφτά της ασφάλειας που έχει ο Δήμαρχος στο “κατζέλο του”, είναι αρκετά για να καλύψουν την δαπάνη της επισκευής και τα 900 χιλιάρικα που εξασφάλισες δεν θα χρειαστούν καθόλου;;;;
 
Και εάν χρειαστούν πόσα θα χρειαστουν;;
 
100, 200, 300, 400 χιλιάρικα;;;
 
Μήπως να παίξουμε την κολοκυθιά για να βρούμε πόσα τελικά θα χρειαστείς να τσοντάρεις για την επισκευή;;;
 
Και για να τελειώνουμε για την επισκευή του Θεάτρου!!
 
Αγαπητέ συνάδελφε (εν επιστήμη και τέχνη) ανακεφαλαιώνοντας
 
Για να μάθεις το κόστος επισκευής του Θεάτρου Ληξουρίου απαιτούνται το λιγώτερο δώδεκα (12) μήνες και για να μπει η πρώτη πρόκα της επισκευής δεκαπέντε (15) μήνες!!!
 
Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί αυτη η πρεμούρα να διαθέσεις από τώρα 900 χιλιαρικα :
 
 
Θα τα καταθέσει ο Δήμος στην τράπεζα και θα παίρνει τόκους μεχρι το 2021 που θα τα χρειαστεί ;( αν τα χρειαστεί) 
 
 
μήπως τα 900 χιλιάρικα που λές οτι θα μας διαθέσεις απο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι αέρας κοπανιστός και σκασίλα μας 
 
 
ή έχει φθάσει στα αυτιά σου κάτι για τα χρήματα της ασφάλειας (που εμείς οι ρέστοι δεν ξέρουμε) και τρέχεις να προλάβεις για το καλό μας;;;
 
Και αναρωτιέμαι τέσσερα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τους σεισμούς του 2014!!!!
 
Τώρα θυμήθηκες το ΛΗΞΟΥΡΙ καί την επισκευή του Θεάτρου;;;
 
Και για να τελειώνουμε με τα σανά!
 
Το λιμενικό ταμείο Κεφαλλονιάς ύστερα απο πέντε χρόνια από τον σεισμό του 2014 (γιατί η διαμόρφωση του Πόρτου θα αρχίσει, αν αρχίσει, το 2019) δεν έχει υποχρέωση να καλύψει από τα έσοδα του (που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρω ετησίως) την διαμόρφωση του Πόρτου και τρέχεις εσύ να τα καλύψεις;
 
Μήπως και δω ξέρεις κάτι που δεν ξερουμε οι υπόλοιποι;
 
Άλλες ανάγκες δεν υπαρχουν¨;
 
Και μην ρωτήσεις αν τα θέλουμε τα λεφτά.
 
Και βέβαια τα ΘΕΛΑΜΕ δεν μας τα έχετε δώσει και τα ΘΕΛΟΥΜΕ..
 
Η Παλική έχει τόσες ανάγκες που το 1.300.000 για το θέατρο και το πορτο, αλλα και αλλα τόσα. δεν φθάνουν για να καλύψεις ούτε την δαπάνη των τοιχίων στους δρόμους για τα χωριά μας.
 
Εκεί κύριε Περιφεριάρχα να διαθέσεις τα λεφτά.
 
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ
 
Και σε ένα χρόνο απο τώρα που θα ξέρεις και την δαπάνη για την επισκευή του Θεάτρου βρίσκεις αν χρειαστεί τα υπόλοιπα. 
 
ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕ 
 
Με “τούτα και με κείνα” εκτιμώ οτι εν όψει εκλογών άρχισε η διανομή σανού με πρώτο θύμα την Παλική ( άλλωστε το παράδειγμα της (αν)ισχυρής κεφαλλονιάς με τους σεισμούς του 2014 είναι ακόμη νωπό) και είμαι βέβαιος οτι θα συνεχιστεί και στην υπόλοιπη Κεφαλλονιά.
 
Όσο μπορώ θα σας τον επιστρέφω!!!!”
Αθήνα 23 Σεπτεμβρίου 2018
Βασίλης Γρ. Ρουχωτας
Δημοτικός Σύμβουλος
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top