skip to Main Content
ΝΔ (Copy)

Επιβεβαίωση !!! του voutospress.gr . Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ανά περιφέρεια (Δείτε όλα τα ονόματα)

Επιβεβαίωση !!! του voutospress.gr .ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ 

Πρόσωπα γνωστά, από τους χώρους του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας, τεχνοκράτες, επιστήμονες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών ομάδων.
Από τους Χριστίνα Κοραή, Θανάση Φουσκίδη, Σωτήρη Πολύζο

Πρόσωπα γνωστά , από τους χώρους του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας, τεχνοκράτες, επιστήμονες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών ομάδων «παίζουν» για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι οι μόνοι που έχουν επισήμως το χρίσμα αυτήν τη στιγμή είναι οι εν ενεργεία βουλευτές, ωστόσο είναι δεδομένο ότι το «νέο αίμα» θα καταλάβει σημαντικό χώρο στις λίστες των επόμενων εθνικών εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τις περιφέρειες σε δημοσίευμα που προηγήθηκε  

07 Περιφέρεια Πελοποννήσου  

30. Αργολίδα  

Τον Γιάννη Ανδριανό πλαισιώνουν η Σόνια Τάνταρου, ο οικονομολόγος Σπύρος Στείρης, η γιατρός Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Τάσος Πουλής και ο δημοτικός σύμβουλος Αργους Παναγιώτης Σκούφης.

31. Αρκαδία

Στην Αρκαδία, πέραν του βουλευτή Κώστα Βλάση, στον εκλογικό στίβο εισέρχονται η Πηνελόπη Γαβρά, ο Νίκος Γιαννακόπουλος, που έχει σχέση με το περιβάλλον Μητσοτάκη και ο Χρήστος Κουμουνδούρος, ανώτατο στέλεχος στον τραπεζικό τομέα και στον τομέα της υγείας, που προήλθε από το Μητρώο Στελεχών.

32. Κορίνθία

Εκτός από τον νυν βουλευτή Χρ. Δήμα, θα είναι και πάλι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Ν. Ταγαράς και Κώστας Κόλλιας, ενώ εκ νέου υποψήφια θα είναι η εκπαιδευτικός και πολιτεύτρια Γιώτα Μπάγκα. Από το Μητρώο Στελεχών δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή της πολιτικού μηχανικού Σοφίας Αναγνωσταρά και του Παν. Καραχάλιου, που διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επίσης οι Μαριλένα Σούκουλη, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Γρηγόρης Καρπούζης, Γιώργος Τέσσης και Τάσος Γκιόλης.

33. Λακωνία

Ο εν ενεργεία βουλευτής Θανάσης Δαβάκης θα είναι και πάλι υποψήφιος, με το ψηφοδέλτιο να μην έχει ιδιαίτερες εκπλήξεις. Οπως όλα δείχνουν, εκ νέου υποψήφιοι θα είναι η πρώην βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και επιχειρηματίας Γιάννης Κουλιζάκος, καθώς και ο Λέανδρος Καλογεράκος, πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Σημαντικός παράγοντας, αν τελικά το πάρει απόφαση να κατέβει στις εκλογές, μπορεί να αποδειχθεί ο πρώην διευθυντής της Ν.Δ. Μενέλαος Δασκαλάκης.

34. Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία εκτός από τον πρ. πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά που εκλέγεται χωρίς σταυρό, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός, με σταθερή παρουσία στον νομό, Μίλτος Χρυσομάλλης. Το τελευταίο διάστημα έντονη κινητικότητα αναπτύσσει ο γιατρός Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, καθώς και ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος. Το ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα συμπληρώσουν η Πιπίνα Κουμάντου και είναι έντονη η φήμη για τον δικηγόρο Δημήτρη Αναστασόπουλο. Επίσης, «παίζει» και το όνομα του Πέτρου Μπαλαούρα.

08 Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

35 Δωδεκάνησα

Στα Δωδεκάνησα, ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας θα επιδιώξει άλλη μία θητεία, ενώ με έντονη παρουσία παίζει ο πρώην βουλευτής και μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ. Ιωάννης Παππάς. Τη λίστα συμπληρώνουν από το Μητρώο Στελεχών η δικηγόρος Ελένη Μαυρόγαλου, ο σύμβουλος επιχειρήσεων Αντώνης Ασπράς, ο διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός του ΑΠΘ Στέφανος Δράκος, καθώς και οι πρώην βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Υψηλάντης.

36. Κυκλάδες

Ο νυν βουλευτής και πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι μια θέση στη Βουλή, ενώ ξανά θα βρίσκονται στο πεδίο της μάχης η Κατερίνα Μονογυιού και ο Γεώργιος Βακόνδιος. Σε δυναμική υποψηφιότητα εξελίσσεται αυτή του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Φίλιππου Φόρτωμα, με καταγωγή από την Τήνο, ενώ πιθανή είναι η υποψηφιότητα της επάρχου Σαντορίνης, Θεώνης Λειβαδάρου.

09 Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

37. Κέρκυρα

Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο πρώην βουλευτής Στέφ. Γκίκας, ενώ τους τελευταίους μήνες παίζει και ο καθηγητής Δημ. Δαβέττας. Επίσης, αναμένεται πρόσωπο από το Μητρώο Στελεχών, καθώς και οι Γ. Κοντός και Φ. Τσιμπούλη.

38. Ζάκυνθος

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές φαίνεται ότι θα είναι το ψηφοδέλτιο της Ζακύνθου. Πρόκειται για τον πρώην νομάρχη Διονύσιο Γασπαράτο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαο Τσίπηρα, την ξενοδόχο Χριστίνα Τετράδη, τον τραπεζικό και παλιό ΟΝΝΕΔίτη Διονύσιο Αυγουστίνο, καθώς και για την Ελένη Πυλαρινού. Από τους πολιτευτές θα είναι και πάλι ο γιατρός Διονύσιος Ακτύπης, η Ευτυχία Διονυσία Δαμουλάκη και ο Διονύσιος Ντένης Μαλαπέτσας.

39. Λευκάδα

Σίγουρη είναι η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή Αθανάσιου Καββαδά, ενώ στο ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα ενταχθεί ο νεαρός πρόεδρος ΝΟΔΕ, Βασίλης Παπαχρήστος, δίνοντας την απόλυτη ανανέωση στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, ο οποίος έχει και στενές επαφές με το περιβάλλον Μητσοτάκη. Ολα δείχνουν ότι θα συμμετάσχουν ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός Βασίλειος Μελάς, καθώς και η γιατρός Γεωργία Αυγερινού.

40. Κεφαλονιά

Ανανέωση, απ’ ότι φαίνεται, θα υπάρξει στο ψηφοδέλτιο της Κεφαλλονιάς. Εκτός από τα παλαιότερα στελέχη, όπως ο Παύλος Παπαδάτος, συζητιούνται τα ονόματα του δικηγόρου και πρώην γραμματέα Νέας Γενιάς Παν. Κανελλόπουλου, του αντιδημάρχου Ραφήνας Πικερμίου, Γιώργου Κοκκόλη, και των στελεχών Γεράσιμου Ιλινόιου Τσουρούφλη και Παναγή Μαρκάτου. Σε σκέψεις είναι ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Λουκέρης. Εκτός απροόπτου, θα είναι υποψήφια η Μαρία Ξυτάκη, συντονίστρια Ομάδων Εργασίας στη Γραμμ. Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ  

10 Περιφέρεια Ηπείρου

41. Άρτα

Στην Αρτα, εκτός του βουλευτή Γιώργου Στύλιου, θα διεκδικήσουν μια έδρα οι Εύη Καραμπίνα, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου και Δημήτρης Κονταξής.

42. Ιωάννινα

Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής και πρώην υπουργός Κώστας Τασούλας, ενώ βέβαιη φαντάζει η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή και υφυπουργού Σταύρου Καλογιάννη. Από το Μητρώο Στελεχών έχουν προκύψει για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου ο Λάμπρος Γεωργόπουλος, με δική του εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, ο Κώστας Δαρδαμάνης, που εργάζεται στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, καθώς και ο γιατρός Γιάννης Γιαννακάκης. Επίσης, «παίζει» έντονα το όνομα του νεαρού δικηγόρου και πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χάρη Λαζάνη, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να το επιβεβαιώνει. Ιδιαίτερα ισχυρές θεωρούνται οι υποψηφιότητες της Νατάσας Τύρου Ούζα, του Στέφανου Φούσα, του Θανάση Μωρόγιαννη, του Νίκου Γερασιμίδη, καθώς και της Μαρίας Νάκα.

43. Πρέβεζα

Εκτός του βουλευτή Στέργιου Γιαννάκη, ενδιαφέρον εκδηλώνει και ο ξενοδόχος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Σπύρος Κυριάκης. Επίσης, έντονη είναι η φήμη για τον πρώτο σε ψήφους εκλεγμένο στην Π.Ε. Γιώργο Κατσαούνο, χωρίς ο ίδιος να την επιβεβαιώνει. Το ψηφοδέλτιο θα συμπληρώσουν ο Δημήτρης Γιολδάσης και η ξενοδόχος Αννα-Μαρία Ανατολιωτάκη.

44. Θεσπρωτία

Τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις των «γαλάζιων» ψηφοφόρων θα επιχειρήσει να έχει και πάλι ο νυν βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας. Κατά τα άλλα, δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του φαρμακοποιού Νικόλαου Κάτσιου, ενώ ερώτημα παραμένει η εκ νέου συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του πρώην υφυπουργού Αντώνη Μπέζα.

11 Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

45. Λέσβος

Δεδομένη είναι η εκ νέου υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Ξανά υποψήφιοι θα είναι ο πρώην βουλευτής Παύλος Βογιατζής και ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

46. Σάμος

Στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία θα αποτελέσει η μονοεδρική της Σάμου, όπου δυναμικό «παρών» δηλώνουν ο «γιατρός των μεταναστών» Μάνος Λογοθέτης, με σταθερή παρουσία στο νησί, και ο γνωστός καρδιοχειρουργός Χριστόδουλος Στεφανάδης. Επίσης, το ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα συμπληρώσουν ο πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ και επιχειρηματίας Νίκος Στεφανής, καθώς και ο αντιδήμαρχος Καρλοβάσου, Αναστάσιος Καλατζής. Το τελευταίο διάστημα έχει «παίξει» και το όνομα του δημάρχου Μιχάλη Αγγελόπουλου, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται.

47. Χίος

Στη Χίο θα είναι και πάλι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης και, από ό,τι φαίνεται, θα υπάρξει «αέρας» ανανέωσης μέσω του Μητρώου Στελεχών. Ο λόγος για τον Αιμιλιανό Ευαγγελινό, που διετέλεσε διευθυντής ΔΙΕΚ και γυμνασίων, τον γιατρό Κωνσταντίνο Τρομπούκη και τον αξιωματικό του Λιμενικού, Χαράλαμπο Μπουρνιά. Ενδιαφέρον έχει εκφράσει επίσης ο Νίκος Αταλλιώτης.

12 Περιφέρεια Θεσσαλίας

48. Καρδίτσα

Στο ψηφοδέλτιο της Καρδίτσας, εκτός από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τσιάρα, θα είναι και πάλι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Ασημίνα Σκόνδρα και Γιώργος Αναγνωστόπουλος. Αν και υπάρχει η φήμη για συμμετοχή του Παύλου Σιούφα, ο ίδιος δεν την επιβεβαιώνει, ενώ θολό παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά τον Σπύρο Ταλιαδούρο. Ακόμη, παίζουν έντονα τα ονόματα, από το Μητρώο Στελεχών, του καρδιολόγου Σωτήρη Κουλοκτσή και του Ευάγγελου Θεολόγη. Επίσης, φαίνεται ότι εξετάζονται σοβαρά η Σοφία Τόλια, ο Δημήτρης Τσιαντής, ο Φώτης Βρεκός, ο Γιώργος Κωτσός, ο Κώστας Κουσάης, πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών, καθώς και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πασχάλης Μπουχώρης. Κάποιοι, επίσης, βάζουν στην εξίσωση το γνωστό στέλεχος Κώστα Πάσχο.

 

49. Λάρισα

Στον κάμπο, οι νυν βουλευτές Χρήστος Κέλλας και Μάξιμος Χαρακόπουλος θα επιχειρήσουν να επιβεβαιώσουν και πάλι την κυριαρχία τους, ενώ άμεσοι ανταγωνιστές τους αναμένεται να είναι η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Κάλλα, ο Θανάσης Παιδής και από το Μητρώο Στελεχών ο Γιώργος Καραβάνας, διευθύνων σύμβουλος τράπεζας κρυοσυντήρησης κυττάρων και πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος, καθώς και η δικηγόρος Αθηνά Σιαφαρίκα. Ερώτημα αποτελεί αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης.

50. Μαγνησία

Στη Μαγνησία, εκτός από τον νυν βουλευτή Χρήστο Μπουκώρο, που «κλειδώνει» την πρώτη θέση, θα είναι εκ νέου υποψήφια η πρώην βουλευτής Ζέττα Μακρή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η υποψηφιότητα του γιατρού Κωνσταντίνου Μαραβέγια, ο οποίος προήλθε από το Μητρώο Στελεχών. Επίσης, υποψηφιότητα με αξιώσεις είναι αυτή του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χρήστου Χρόνη. Οπως όλα δείχνουν, ενδιαφέρον δείχνει ο Νικήτας Παπαντωνίου, ο οποίος έχει ξεκινήσει επαφές, χωρίς όμως να είναι κάτι σίγουρο. Οι Κατερίνα Πατσογιάννη, Σάκης Κοκκίνης και Ελενα Αντωνοπούλου φαίνεται ότι επιθυμούν επίσης να είναι στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του θεσσαλικού νομού.

51. Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα, εκτός από τον νυν βουλευτή Κώστα Σκρέκα, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης, καθώς και ο Θανάσης Λιούτας. Ο Μικέλης Χατζηγάκης, γιος του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη, με έντονη πλέον κινητικότητα στην περιοχή, θα είναι στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο με αξιώσεις για μια καλή παρουσία. Επίσης παρόντες δηλώνουν οι γιατροί Ηλίας Τσιαούσης και Χρήστος Λιάπης, προερχόμενοι από το Μητρώο Στελεχών. Εκτός αυτών, την επιθυμία τους για συμμετοχή στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο δηλώνουν η Ζέφη Νικολάου, ο Χρήστος Κρητικός, ο ΟΝΝΕΔίτης Βαγγέλης Καραμίντζιος και ο Γιάννης Αναγνώστου, με ερώτημα να αποτελούν ο Γιώργος Βράντζας και ο Χρήστος Μιχαλάκης.

 

13 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

52. Βοιωτία

Ο εν ενεργεία βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας, η δικηγόρος Σωσώ Μανάρα και ο προερχόμενος από το Μητρώο Στελεχών Δημήτρης Σύρμος θα μπουν στη μάχη του σταυρού, ενώ ερώτημα αποτελεί η απόφαση του πρώην βουλευτή Μιχάλη Γιαννάκη. Σίγουρη είναι, επίσης, η… ολική επαναφορά του πρώην βουλευτή Γιάννη Καράμπελα.

 

53. Εύβοια

Και πάλι υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου, όπως και ο πρώην βουλευτής και υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος. Επίσης, αξιοσημείωτη δυναμική φαίνεται να αναπτύσσει η υποψηφιότητα του νεαρού Νίκου Λυσιγάκη, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και υποψήφιου διδάκτορα Διεθνών Σχέσεων, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με το περιβάλλον Μητσοτάκη. Υποψήφια θα είναι εκ νέου η Τζοβάνα Γκώγκου και από το Μητρώο Στελεχών φαίνεται ότι θα υπάρξουν τρία νέα πρόσωπα στην περιοχή. Πρόκειται για τον Γιάννη Μανώλη, program manager στην ΕΕΕ της UNESCO, τον Κωνσταντίνο Ντούνα, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, και τον Μανώλη Τσαλαμανιό, υπεύθυνο της Μονάδας Ψυχικής Υγείας Εφήβων στο Ασκληπιείο Βούλας.

54. Ευρυτανία

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, o νυν βουλευτής Κωνσταντίνος Κοντογεώργος έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Από το Μητρώο Στελεχών φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τη Θωμαΐδα Οικονόμου, γιατρό και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην πλαστική χειρουργική. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη, μέχρι νεωτέρας κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

55. Φωκίδα

Στη μονοεδρική της Φωκίδας έχουν αρχίσει να κινούνται ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μπούγας και το στέλεχος της Ν.Δ. Αθως Φαρδέλος, ενώ σίγουρη θεωρείται η θέση στο ψηφοδέλτιο για τον Κωνσταντίνο Χαλιορή, οικονομολόγο, που διατηρεί στενές σχέσεις με το περιβάλλον Μητσοτάκη. Επίσης, ερώτημα αποτελεί η συμμετοχή της πρώην βουλευτού Ασπασίας Μανδρέκα, καθώς και του πρώην υποδιοικητή του ΙΚΑ Κώστα Παπαθανασίου.

56. Φθιώτιδα

Στο ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας, εκτός από τον ισχυρό του νομού και νυν βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα, θα συμμετάσχει ο πρώην ΟΝΝΕΔίτης και οικονομολόγος Τόλης Παπαποστόλου, ενώ παίζουν τα ονόματα του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Κ.Ο. της Ν.Δ., Σπύρου Καπράλου, καθώς και του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Οικονόμου. Εχει παίξει και το όνομα του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, χωρίς, ωστόσο, να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Εκ νέου υποψήφια θα είναι η πρώην βουλευτής Ελενα Μακρή.

 

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/afta-ine-ta-psifodeltia-tis-nd-ana-periferia-dite-ola-ta-onomata

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top