skip to Main Content
2018 χοροεσπεριδα Αστυνομικών54 696×464 1

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Καταδικάζουμε τις συνεχιζόμενες συμπλοκές και τα επεισόδια στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου που δυστυχώς επαληθεύουν τα όσα είχαμε πει στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου . Στα τελευταία επεισόδια μάλιστα δέχθηκε επίθεση και αστυνομικός με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του . Η κατάσταση θα φτάσει εκτός ελέγχου αν δεν παρθούν αποφάσεις από όλους . Είναι κατάντια και παρακμή να ανεχόμαστε τέτοιου είδους φαινόμενα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης μας και θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες . Καλούμε τους φορείς να δουν με σοβαρότητα το φαινόμενο αυτό που εξελίσσεται επικίνδυνα και την αστυνομική διεύθυνση Κεφαλονιάς να αναλάβει τις ευθύνες της . Αργοστόλι 07/10/2022

Ο πρόεδρος Γρηγορόπουλος Κωνσταντίνος

Ο Γεν. Γραμματέας Αναστασόπουλος Κωνσταντίνος

Απίστευτα πράγματα: Νέο περιστατικό βίας στην πλατεία Αργοστολίου – Ομάδα νεαρών προπηλάκισαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Έντονη η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. ημέρα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στην πλατεία Αργοστολίου με δύο περιπολικά είτε να βρίσκονται στο πάνω μέρος της πλατείας είτε να περιπολούν τους γύρω δρόμους.

Ένα ακόμα περιστατικό βίας σημειώθηκε χθες Πέμπτη 6 Οκτωβρίου το βράδυ και μάλιστα στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου, όταν επικράτησε ένταση μεταξύ ομάδας νεαρών, στην πλειονότητα τους ρομά και δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λίγο μετά τις 21:00 και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη έλεγχοι της αστυνομίας, με δύο περιπολικά να έχουν σταθμεύσει στην πλατεία, μια ομάδα νεαρών, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί ρομά, όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά αυτόπτες μάρτυρες, πλησίασαν τους 5 αστυνομικούς και άρχισαν να τους προπηλακίζουν λεκτικά. Οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν, κάλεσαν όμως ενισχύσεις.
Λίγα λεπτά αργότερα η ομάδα των νεαρών αριθμούσε 40 άτομα, που φώναζαν και προπηλάκιζαν τους περίπου 15 αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.
Η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει από τον έλεγχο όταν ένας εκ των νεαρών έσπρωξε σε ανύποπτο χρόνο αστυνομικό ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά από την πτώση. Η ψυχραιμία όμως των αστυνομικών δυνάμεων βοήθησε στο να μην οξυνθούν περαιτέρω τα πνεύματα.
Τελικά, το επεισόδιο έληξε όταν αποχώρησαν οι νεαροί και οι αστυνομικές δυνάμεις χωρίς να πραγματοποιηθούν συλλήψεις.

Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό βίας στην κεντρική πλατεία της πόλης, την οποία καθημερινά πολλές οικογένειες επισκέπτονται με τα παιδιά τους.
Το γεγονός ότι κακοποιά στοιχεία, κάποια από τα όποια φαίνεται πως έχουν έρθει και εκτός Κεφαλονιάς, νιώθουν τόσο άνετα που θεωρούν ότι μπορούν να βιαιοπραγούν κατά οποιουδήποτε πολίτη, ήδη παιδιά συμπολιτών μας έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμού, ή και αστυνομικού ακόμα δείχνει πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Έντονη παρουσία της Αστυνομίας στην πλατεία και όχι μόνο μετά τα τελευταία περιστατικά Νεότερες Εξελίξεις που δεν κοσμούν την Πολη μας

Η άλλοτε ήρεμη και ασφαλής πόλη μας μετατρέπεται αργά αλλά σταδιακά σε άντρο βίας και ασυδοσίας. Ας ελπίσουμε να γίνει κάτι σε επίπεδο ελέγχου και καταστολής προτού σημειωθεί κάποιος σοβαρός ή και μοιραίος τραυματισμός.

Η εντατικοποίηση των περιπολιών και η αυξημένη αστυνομική παρουσία αποτελούν πλέον μονόδρομο προκειμένου να μπει φραγμός στη δραματική αύξηση της παραβατικότητας και των περιστατικών βίας και ξυλοδαρμών, που έχουν προκαλέσει ένα διάχυτο αίσθημα ανασφάλειας και φόβου στους πολίτες της πόλης, οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να μην αισθάνονται ασφαλείς ακόμα και στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από της κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών βίαιων συγκρούσεων επί της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας του νησιού μας.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top