skip to Main Content
Στιγμιότυπο οθόνης 2017 11 24 17 44 12 (Copy)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

elme_ki@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ- ΓΟΝΕΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει την σημερινή (24/11/2017) νέα, μαχητική και δυναμική κινητοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών (ακόμη και του 2ου Δημοτικού Ληξουρίου) και γονέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε αποτέλεσε σταθμό στη συνέχιση του αγώνα για την διεκδίκηση όλων των αιτημάτων μας και κυρίως αυτών της αποκατάστασης όλων των σεισμόπληκτων σχολείων του Νομού με το νέο αντισεισμικό κανονισμό, της κατασκευής νέου σχολικού συγκροτήματος για το ΓΕΛ Ληξουρίου και του ΕΠΑΛ Ληξουρίου, της συγκοινωνιακής μελέτης για το συγκρότημα στο ΦΑΡΑΩ, της κάλυψης των κενών σε εκπαιδευτικούς που παραμένουν στα σχολεία (πάνω από δέκα) κ.α.

Η μεγάλη συμμετοχή μαθητών εκπαιδευτικών και γονέων είχε καινούργια ποιοτικά χαρακτηριστικά στην οργάνωση, στο διεκδικητικό πλαίσιο και στην αποφασιστικότητα όλων. Κατέδειξε ότι δεν ξεγελά πλέον κανένα η κοροϊδία Κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης (Δήμου και Περιφέρειας) ούτε περνούν οι επικοινωνιακές προσπάθειες αντιπερισπασμού. Επιπλέον, δεν πέρασαν η τρομοκρατία και οι τιμωρίες μέσω τις επιβολής περικοπών περιπάτων κλπ. στα σχολεία που κινητοποιούνται σταθερά. Από δω και μπροστά, όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές που με το συντονιστικό τους παλεύουν ενιαία όλα τα προβλήματα των σχολείων του Νομού, θα αποτελέσουν ένα πιο ισχυρό ενιαίο μέτωπο που θα διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες στην εκπαίδευση σήμερα στον νομό.

Το γεγονός ότι η κ. Βουλευτής, ο κ. Περιφερειάρχης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και ο κ. Δήμαρχος διαφεύγουν και απουσιάζουν συστηματικά από τα ραντεβού με το κίνημα της παιδείας, δεν φανερώνει μόνο την κοροϊδία και την διγλωσσία τους αλλά και πόσο υποτιμούν τους αγώνες που ζητούν τα αυτονόητα. Αποκαλύφθηκε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο και με τις τοποθετήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων που τους αντικαθιστούσαν η παρελκυστική τακτική τους, αφού έμμεσα αλλά σαφέστατα δήλωσαν ότι το νέο σχολικό συγκρότημα για το ΓΕΛ Ληξουρίου, ουσιαστικά παραπέμπεται στις «Ελληνικές καλένδες» γιατί χάθηκε η προθεσμία ένταξής του στο ΕΣΠΑ, ενώ μέχρι πρότινος χάιδευαν τα αυτιά όλων, ότι τάχα υπάρχει σχέδιο και χρηματοδότηση για να επισκευαστούν όλα τα σεισμόπληκτα σχολεία  του νομού και να κατασκευαστεί και το νέο σχολικό συγκρότημα.

Το κίνημα έδειξε, με την προηγούμενη κινητοποίησή του, την αποφασιστικότητά του, καταφέρνοντας να ξεμπλοκάρουν τελικά (όπως δηλώνουν), άρον- άρον τα γραφειοκρατικά εμπόδια που μας έλεγαν ότι υπήρχαν για 4 ολόκληρα χρόνια στις επισκευές των σεισμόπληκτων σχολείων στο Νομό. Τώρα αποκαλύπτεται, ο στόχος τους – που τον ομολογούν όλο και πιο ανοικτά – να μην κατασκευαστεί το νέο σχολείο. Γι’ αυτό όλοι τους το τελευταίο διάστημα είτε σιωπούσαν για την προοπτική του νέου σχολείου, είτε μέσω διαφόρων «λαγών» προσπαθούσαν να μας βάλουν το δίλημμα αν και γιατί να χρειάζεται να κατασκευαστεί νέο σχολικό συγκρότημα αφού θα επισκευαστούν οι παλιές εγκαταστάσεις του ΓΕΛ Ληξουρίου (ας προσέξουμε μήπως κάτι ανάλογο επιχειρηθεί και για το νέο μηχανουργείο του ΕΠΑΛ Ληξουρίου). Άλλωστε η κ. Βουλευτής μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δήλωνε ότι το νέο σχολικό συγκρότημα ακόμη «…αξιολογείται από την Κυβέρνηση..»!!!

Η εγκληματική σιωπή τους, επίσης, για το αν είναι επιλέξιμο και αναγκαίο το έργο της συγκοινωνιακής μελέτης και η υλοποίησή της για το σχολικό συγκρότημα στο Φαραώ, δείχνει τις προτεραιότητες που έχουν βάλει και τη σημασία που δείχνουν για την ασφάλεια των μαθητών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τονίζει ότι χρειάζεται να βγουν συμπεράσματα πως ο αγώνας για τα δίκαια αυτά αιτήματα στρέφεται ενάντια σε μια ολόκληρη πολιτική, στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις που στηρίζουν αυτό το δρόμο ανάπτυξης. Η συνέχεια, ο προσανατολισμός και η αποφασιστικότητα του κινήματος αργά η γρήγορα μπορεί να επιβάλλει τη λύση όλων των προβλημάτων. Είναι ανάγκη να κρατήσουμε τον αγώνα αμείωτο ενάντια σε αυτήν την πολιτική που επιβραβεύει το «σθένος» της κυβέρνησης και  της τοπικής διοίκησης να θάβει τις λαϊκές ανάγκες για να θησαυρίζουν οι πολυεθνικές. Θα μας βρίσκουν σε κάθε βήμα τους  μπροστά με πρώτο ραντεβού το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα στις 25/11/2017 στις 6 το απόγευμα στο θέατρο Αργοστολίου και στην συνέχεια την Τετάρτη 29/11/2017 στις 5 μ.μ. στον ίδιο χώρο στο «αναπτυξιακό προσυνέδριο» – φιέστα που ετοιμάζει η περιφέρεια για να στρατολογήσει και να χειραγωγήσει το λαό, τους εργαζόμενους και την νεολαία στους στόχους του κεφαλαίου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα πάρει νέα πρωτοβουλία συντονισμού ώστε όλοι μαζί να δώσουμε τη συνέχεια που απαιτείται.

 

Αργοστόλι 25/11/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Μαντζουράτος Δημήτρης

Η Γενική Γραμματέας

Ποταμιάνου Σοφία

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top