skip to Main Content
Pjimage

“Έξυπνο” ηλεκτροφωτισμό αποκτά το νησί της Ζακύνθου στην Κεφαλονια πότε ;

Πόσα Χρόνια το φωνάζω Δήμαρχε ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ και Υπεύθυνη;

Ξέρετε πόσα εκατ. θα γλυτώσει ο Δήμος  και οι Δημότες απο τα Δημοτικά τέλη ;

Και Φυσικά τον σωστό φωτισμό σε όλοι την Κεφαλονια .

Δεν είναι Αργα !!!   Ξεκινήστε το !!!

Υπογράφηκε η σύμβαση στην Ζάκυνθο

 

 

Στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης και αυτοματοποίησης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού με εφαρμογές Smart cities, προχώρησε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Ζακύνθου.
Πρόκειται σύμφωνα με όσα έχουν εξαγγελθεί για ένα έργο -προϋπολογισμού 12.775.734€- που θα φέρει εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας στο φωτισμό, και ασύρματο ίντερνετ και αισθητήρες στα σημεία που θα βρίσκονται κάδοι απορριμμάτων.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι για 12 χρόνια και η χρηματοδότηση προέρχεται από τα ανταποδοτικά του Δήμου στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, η Ζάκυνθος αλλάζει σελίδα με αυτήν την πρωτοβουλία και πρόσθεσε “η εταιρία που είναι καταξιωμένη και διεθνώς αναλαμβάνει αφού έχει ήδη μελετήσει και το όλο πρόβλημα της Ζακύνθου να παρεμβαίνει, ούτως ώστε σε ένα εξάμηνο να κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις. Είναι ένα έργο πνοής που θα αλλάξει τη Ζάκυνθο. Να απευθυνθώ στους Ζακυνθινούς και να τους πω ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός, τον οποίο παρακολούθησαν όλοι 26 Ιανουαρίου με έργα σε όλα τα θέματα που είναι αρμοδιότητα του Δήμου έχει ξεκινήσει να υλοποιείται. Και μέσα στο 2019 θα αλλάξουμε τη Ζάκυνθο όπως υποσχεθήκαμε στους Ζακυνθινούς”.
Ο Δήμος θα προχωρήσει και σε άλλα έργα προκειμένου να αναβαθμίσει τις υποδομές του νησιού μας, αφού αυτό εξήγγειλε άλλωστε ο Δήμαρχος Ζακύνθου στον στρατηγικό σχεδιασμό που είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, αφού μίλησε για πολλά έργα που θα γίνουν και θα βοηθήσουν τον τόπο μας.

Έναρξη εργασιών το Μάρτη
Το έργο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στις αρχές του Μάρτη και θα ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών. Εκτός από την αντικατάσταση των λαμπτήρων, θα εγκατασταθεί στο νησί και σύστημα τηλεδιαχείρισης 24ωρου βάσης ενώ η σύμβαση με τον ανάδοχο θα υπογραφεί άμεσα. Η πλατφόρμα αυτή θα δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιείται συνεχής έλεγχος και να εντοπίζονται οι βλάβες με γρήγορους ρυθμούς. Με την εφαρμογή Smart Cities για το φωτισμό θα λειτουργούν συστήματα “έξυπνου” φωτισμού LED τα οποία θα μπορούν να προσαρμόζονται, σε πραγματικό χρόνο, σε διαφορετικά επίπεδα έντασης φωτισμού, ανάλογα με την εποχή και την ώρα της ημέρας. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αφού υπολογίζεται πως τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED εξοικονομούν περισσότερο από 60% στην κατανάλωση ρεύματος. Μένει να δούμε στην πράξη εάν μπορεί ένα τέτοιο σύστημα να εγκατασταθεί και προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες της Ζακύνθου.

“Αναβαθμίζουμε την αισθητική”
Από την μεριά του ο Πρόεδρος της Εταιρείας Διδάκτωρ Μηχανικός Αλ Γκιζάου Τάρικ, ευχαρίστησε για την υποδοχή και υποσχέθηκε να γίνουν όλες οι ενέργειες, ώστε ο ηλεκτροφωτισμός να αναβαθμίσει την Ζάκυνθο. Επίσης αναφέρθηκε με πάσα λεπτομέρεια στο τι θα προσφέρει το συγκεκριμένο έργο ενώ πρόσθεσε “Με ιδιαίτερη χαρά και συναίσθημα ευθύνης αναλαμβάνουμε ένα πολύ μεγάλο έργο υποδομής για το νησί της Ζακύνθου που είναι η αναβάθμιση ολόκληρου του οδικού φωτισμού του Δήμου και του νησιού με έξυπνα τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά τεχνολογίας LED. Ο στόχος του έργου πέρα από την αναβάθμιση είναι για την ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών Smart Cities και εισαγωγή ουσιαστικά του δήμου στον κόσμο των Έξυπνων πόλεων. Η εταιρία μας αναλαμβάνει και την συντήρηση του δικτύου για 12 χρόνια και απολαμβάνει ένα μερίδιο της εξοικονόμησης ενέργειας που θα επιτυγχάνει αυτό το έργο. Θέλουμε γρήγορα να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του Δήμου και των Δημοτών, να αναβαθμίσουμε την αισθητική και το επίπεδο φωτεινότητας της πόλης αλλά και να συμμορφώνουμε τους δρόμους με τα ευρωπαϊκά πρότυπα”.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top