Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική αίθουσα του Νοσοκομείου Αργοστολίου η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον παθολόγο Σπύρο Λυκιαρδόπουλο. Το ΔΣ του Νοσοκομείου με εισήγηση του προέδρου κ Βιβλάκη αποφάσισε να πάρει το όνομα του αγαπημένου γιατρού της Κεφαλονιάς η αίθουσα τεχνικού νεφρού τιμώντας έτσι τον γιατρό που πρωτοστάτησε για τη δημιουργία και τη λειτουργία της.

Η αίθουσα και οι διάδρομοι είχαν γεμίσει ασφυκτικά από τον κόσμο, από ανθρώπους που γνώρισαν τον σπουδαίο γιατρό, τον υπέροχο άνθρωπο, που γιατρεύτηκαν από τις γνώσεις του αλλά και από τα λόγια του. Γιατί το σπουδαιότερο φάρμακο για τον γιατρό Λυκιαρδόπουλο ήταν το γέλιο, ήταν άλλωστε παροιμιώδες το χιούμορ και ο αυτασαρκασμός του..

Για τον Άνθρωπο και τον Γιατρό Σπύρο Λυκιαρδόπουλο μίλησαν με πολύ συγκίνηση ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκος Βιβλάκης, ο γιατρός Χρήστος Παυλάτος και η στενή του συνεργάτης εν υπηρεσία Μιμίκα Παεζάνη.

Την οικογένεια Λυκιαρδόπουλου εκπροσώπησε η αγαπημένη του αδελφή Πολυτίμη η οποία διάβασε συναισθηματικά φορτισμένη κείμενο που είχε δημοσιευτεί στην ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ , για αυτόν.

Ουδείς εκ της ηγεσία της δημοτικής αρχής συμμετείχε στην εκδήλωση. Από πολιτικές παρουσίες παραβρέθηκε η πρ. υπουργός Λούκα Κατσέλη, μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου όπως ο Νίκος Βαλλιανάτος και η Σουζάνα Πεφάνη από μέλη του δημοτικού συμβουλίου είδαμε τον Γεράσιμο Αποστολάτο και τον Νίκο Σκλάβο. Ανάμεσα στον κόσμο ήταν και ο πρ. δημαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες, η Ευανθία Γαϊτανίδη , ο Διονύσης Γεωργόπουλος .

Μετά τις ομιλίες ο πρόεδρος του Νοσοκομείου και η αδελφή του εκλειπόντος αποκάλυψαν την πινακίδα της μονάδας τεχνικού νεφρού με το όνομα ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Ας θυμόμαστε όμως όλοι οτι η κληρονομιά του Σπύρου Λυκιαρδόπουλου δεν ήταν η τιμητική επιγραφή αλλά ο αγώνας για ένα πραγματικό δημόσιο ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας, για αυτό το σύστημα πάλεψε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

√ Περισσότερες φωτογραφίες απο την εκδήλωση μπορείτε να δείτε και εδω (κλικ)