Σαν βόμβα “έσκασε” στους κόλπους των αθλητών του bodybuilding η είδηση της σύλληψης του πρόεδρου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας, αλλά και ενός γνωστού αθλητή από την Κρήτη, για παράνομη διακίνηση αναβολικών και μάλιστα ιδιαιτέρως επικίνδυνων για την υγεία των χρηστών.

Το κύκλωμα ελέγχονταν από γνωστό αθλητή του bodybuilding, οποίος διαμένει μόνιμα στην Κρήτη και φέρεται από την Οικονομική Αστυνομία ως αρχηγός του κυκλώματος, ενώ κεντρικός διακινητής για την Αθήνα και διαμοιραστής των παράνομων αναβολικών σε γυμναστήρια και αθλητές, φέρεται από την ΕΛ.ΑΣ ο πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος, Ν.Μ.

Μάλιστα στο κύκλωμα συμμετείχε ιδιοκτήτης γνωστής καφετέριας σε περιοχή του Πειραιά, οποίος φέρεται να έκανε ακόμα και ντελίβερι αναβολικών, χρησιμοποιώντας για αυτή την δουλειά τους εργαζόμενους που είχε στην καφετέρια του και έκαναν διανομές καφέ με τα μηχανάκια τους.

Στο σπίτι του συγκεκριμένου προσώπου επίσης στο Πειραιά, βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα σε ένα κουτί, προερχόμενο βεβαίως από τις πωλήσεις των παράνομων και επικίνδυνων αναβολικών που παρασκεύαζε ο κρητικός αθλητής του Bodybuilding, σε αυτοσχέδιο εργαστήριο που είχε δημιουργήσει σε διαμέρισμα στο κέντρο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, Γ.Μ. έκανε παραγγελίες νομίμων αναβολικών και πρώτων υλών για την παρασκευή τους, από Κίνα και Πολωνία και μάλιστα στο όνομα της συμβίας του, Ε.Π, η οποία επίσης συνελήφθη από τους Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Όπως προέκυψε από τις πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας, ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης, μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης, γεννημένος όμως στην Αλβανία, είχε δημιουργήσει ένα ολόκληρο εργαστήριο παρασκευής αναβολικών, χωρίς όμως ο ίδιος και οι συνεργάτες του να έχουν την παραμικρή γνώση φαρμακολογίας ή χημείας. Δηλαδή παρασκεύαζαν ότι να ‘ναι και μάλιστα εμπειρικά. Κατά συνέπεια τα σκευάσματα τους ήταν απολύτως επικίνδυνα για την υγεία των χρηστών.

Μάλιστα διαφήμιζαν τα παράνομα αναβολικά ως ειδικά φάρμακα για την μείωση και απάλειψη των θανατηφόρων συνεπειών, από την χρήση των…αναβολικών !!!

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου