skip to Main Content
48390188 2101351313221226 14013632178290688 N (Copy)

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ 

Κέρκυρα 22 Δεκέμβρη 2018

Η Κέρκυρα διέρχεται και βιώνει για πολλά χρόνια την πιο ζοφερή και απαξιωτική κατάστασή της σε περίοδο ειρήνης: Ενδεικτικά μερικά προβλήματα:
– Λοφίσκοι σκουπιδιών στους δρόμους, λύματα από τα σκουπίδια ρέοντα στους δρόμους, 100άδες ανεξέλεγκτες παράνομες μικρές χωματερές, δυσφήμιση του τουρισμού της πανευρωπαϊκώς, κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ανεπανόρθωτη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα.

-Εγκατάλειψη των υποδομών της: Άθλιοι δρόμοι με λάκκους, χωρίς φωτισμό και διαγραμμίσεις,
-Νερό στις βρύσες ακατάλληλο ακόμη και για πλύσιμο, με επιβάρυνση του κόστους του τουριστικού προϊόντος και των νοικοκυριών.
-Λιποταξία από κατακτήσεις του 1991, όπως το Νέο Φρούριο,
-Εικόνα θλιβερή με τον Φοίνικα υπό κατάρρευση, την Συνεδριακή Υπογεφύρια Αίθουσα του Παλαιού Φρουρίου εγκαταλελειμμένη,
-Ένα Δημοτικό Θέατρο που στάζει και ο κόσμος ξεπαγιάζει χωρίς κλιματισμό.

Οι ευθύνες του αθηνοκεντρικού κράτους και του αυτοαποκαλούμενου κομματικού συστήματος είναι φοβερές:
Τα κόμματα του αθηνοκεντρικού κράτους «θυμούνται» τις τοπικές κοινωνίες μόνο παραμονές εκλογών και μεταχειρίζονται τους Δήμους σαν φέουδα τους, σαν ιδιοκτησία τους, με όρους αποικιοκρατικούς, προσπαθώντας κυνικά να επιβάλλουν πάση θυσία και με κάθε οικονομικό κόστος τους ανθρώπους του αθηναϊκού κατεστημένου, να βάψουν τον χάρτη της Ελλάδας στο κομματικό χρώμα που τους συμφέρει για να το εκμεταλλευθούν κομματικά για τις καρέκλες τους. Μετά εξαφανίζονται και συνεχίζουν ως βόσκουσες ελίτ τη τρυφηλή ζωή του Κολωνακίου, ταυτόχρονα ληστεύουν και λεηλατούν τον πλούτο της Κέρκυρας π.χ. από τις τεράστιες εισπράξεις από τη Μαρίνα, Αεροδρόμιο, Αχίλλειο, Μον Ρεπό, Αρχαιολογικό Μουσείο, Λιμάνι, Παλαιό Φρούριο, Καζίνο κ.α.

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο Κέρκυρας του 2014 για τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχαν εκφράσει τη θέση και τη βούληση να κατέβουμε από τότε στο Δήμο Κέρκυρας.
Από το 2014 μέχρι και σήμερα σχεδόν το σύνολο των φίλων και των δεκάδων πολιτών που συναντάμε καθημερινά και συνομιλούμε στα πεζοδρόμια και στα καντούνια της Πόλης μας καθώς και στα χωριά μας ζητούσαν να επικεντρώσουμε τη κάθοδό μας στη Κέρκυρα, στο Δήμο Κέρκυρας.
Οφείλουμε να ακούμε τον λαό και να εκτελούμε τις εντολές του.
Γι΄ αυτό και αποδεχόμαστε τις προτάσεις για να συγκροτήσουμε έναν αδέσμευτο και ανεξάρτητο από κόμματα συνδυασμό- μία νέα ανεξάρτητη παράταξη με πολύπλευρες, έντιμες και καθαρές συμμαχίες που θα έχει νικηφόρα προοπτική στις εκλογές του Μάη 2019 και θα υπηρετεί αποκλειστικά και μόνον το ζωτικό συμφέρον της Κέρκυρας, θα λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας, θα διεκδικεί και θα κατακτά προς όφελος του τόπου μας και των πολιτών.

Το ζωτικό συμφέρον της Κέρκυρας απαιτεί την υπεράσπισή του και την προάσπισή του με νέες κατακτήσεις.

Θα μπεί τέλος στην αναρχία και στην ασυδοσία που έβλαψε το σύνολο της πόλης και των χωριών μας αλλά και κυρίως τα ζωτικά συμφέροντα των πολιτών ενώ ωφέλησε μόνον μικρές ομάδες συμφερόντων.

Θα μπεί σέστο: Νοικοκυριό, οργάνωση και τάξη με πρώτη τη καθαριότητα. Και πολύ δουλειά, δουλειά, δουλειά με απώτερο σκοπό να στηριχθεί το τουριστικό μας προϊόν, η κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή μας.

Η Κέρκυρα πρέπει να αποκτήσει όραμα και όχι να παραπαίει στα χέρια της κάθε δημοτικής αρχής.

Όραμα
Η Κέρκυρα να φθάσει πολιτισμικά, επιστημονικά, κοινωνικά και οικονομικά στο επίπεδο που της αρμόζει.
– Να γίνει πανευρωπαϊκό και γιατί όχι παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού και ιδίως μουσικής.
– Να βελτιωθεί ο τουρισμός με αύξηση του αριθμού υψηλής στάθμης επισκεπτών.
– Να γίνει συνεδριακό – επιχειρηματικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας με αξιοποίηση του μεγάλου αριθμού των υποδομών που καταρρέουν (παλάτια, φρούρια, μίνες, κλπ).
– Να καταστεί το ουσιαστικό κέντρο της περιοχής Αδριατικής – Ιονίου.
-Να χρηματοδοτηθούν με μόνιμους πόρους η μοναδική και υπερέχουσα πολιτιστική φαρέτρα μας με τις απίστευτες Φιλαρμονικές μας, τις Χορωδίες μας, τα Πολιτιστικά μας Σωματεία.
-Αποκατάσταση των περιβαλλοντικών βλαβών.

Για να επιτευχθεί το παραπάνω όραμα η παράταξή μας θέτει τους ακόλουθους στόχους:

1ος άμεσος στόχος: Μέλημά μας η θρησκευτική προσήλωση στην επιτυχία: Η προστασία της δημόσιας υγείας και του τουρισμού μας με καθαρή Κέρκυρα αποτελεί τη προμετωπίδα του Συνδυασμού μας, για να διασώσουμε τη μαγική βενετσιάνικη πόλη μας, τα προάστιά μας, τα χωριά μας, τις πανέμορφες παραλίες μας.

Επιτυγχάνεται ο στόχος μας με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία και εμπειρία, όπως το πέτυχαν τα Χανιά, η Ρόδος, η Κοζάνη, τα Τρίκαλα, τα Γιάννενα. Με ανακύκλωση στην πηγή. Με καθημερινή δουλειά, ενημέρωση, συμβουλές, επιτήρηση και μετά από 6 μήνες ενημέρωσης και επιτήρησης, πλέον με κυρώσεις. Η Κέρκυρα θα λάμψει.
Κακώς ρίχνει ο απερχόμενος Δήμαρχος τα βάρη στους εργαζόμενους, στις Υπηρεσίες και στους συνεργάτες του δημοτικούς συμβούλους.

Θα ζητήσουμε από τον απερχόμενο Δήμαρχο να μας παραδώσει από την 1η Ιούνη 2019 τον πολιτικό και διοικητικό έλεγχο στη καθαριότητα, πριν αναλάβουμε επίσημα την 1-9-2019, για να σωθεί, τονίζουμε, η τουριστική παρτίδα, ο τουρισμός μας , ο βασικός πόρος ζωής, άμεσα ή έμμεσα, κάθε οικογένειας της Κέρκυρας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Αλέξης Τσίπρας στις 6 Δεκέμβρη 2017, μιλώντας ΕΔΏ στη Κέρκυρα στο αναπτυξιακό συνέδριο Ιονίων Νήσων, απευθυνόμενος καθαρά στους Δημάρχους Κέρκυρας και Ζακύνθου τους είπε, με τον δημόσιο λόγο του, να πάνε στον Πύργο Ηλείας να δούν πως έλυσε το πρόβλημα των σκουπιδιών και να το εφαρμόσουν και εδώ άμεσα. Καλούμε από τώρα τον απερχόμενο Δήμαρχο να πάει στη Κοζάνη, στα Γιάννενα, να δεί πως κάνουν την ανακύκλωση στην πηγή και να εφαρμόσει το ίδιο σύστημα από τώρα. Να τελειώσουν τώρα τα ατελείωτα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό και να στρωθεί επιτέλους στη δουλειά για να μην καταστρέψει πλήρως τη Κέρκυρα.
Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός της Κέρκυρας πρέπει να αλλάξει άμεσα.

2ος στόχος: Δρόμοι χωρίς λάκκους, με διαγραμμίσεις και φωτισμό.

3ος στόχος: Νερό πόσιμο για όλους.

Μόλις δρομολογηθεί η λύση αυτών των ζωτικών για την Κέρκυρα προβλημάτων θα βάλουμε μπροστά το πρόγραμμα πολύπλευρων δράσεων για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη νεολαία, το παιδί, τη πολύτεκνη μητέρα. Θα ανεγείρουμε το άγαλμα της πολύτεκνης μητέρας και θα αξιοποιήσουμε τα προγράμματα και τους πόρους της ΕΕ για προνοιακές πολιτικές υπέρ των πολύτεκνων, των ΑΜΕΑ, και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Δεν συμμετέχουμε στις εκλογές για να τα κονομήσουμε διότι είμαστε εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες. Δεν επιδιώκουμε μέσω της διαπλοκής να δημιουργήσουμε προσωπικό πλουτισμό.
Αντιθέτως θα πολεμήσουμε το οποιοδήποτε εξωθεσμικό κέντρο προσπαθήσει να βλάψει τα συμφέροντα του Λαού μας.

Εμείς κατεβαίνουμε για την Κέρκυρα για να παραδώσουμε μία καλύτερη Κέρκυρα στη νέα Γενιά.

Δεν πουλάμε δεν πουλιόμαστε.

Δεν συμβιβαζόμαστε σε ότι αφορά τα συμφέροντα της Κέρκυρας.

Δεν παίρνουμε εντολές άνωθεν και έξωθεν.
Δεν μας ενδιαφέρει ποιοι είναι σήμερα ή αύριο στην Κυβέρνηση.
Μας ενδιαφέρει μόνον να διεκδικούμε και να κερδίζουμε συνεχώς υπέρ της Κέρκυρας. Με ειλικρινή διάλογο και μαχητικότητα.
Εμείς θα είμαστε στο πεζοδρόμιο καθημερινά, κοντά στον δημότη, κοντά στον επιχειρηματία, κοντά στον εργαζόμενο. Δεν διεκδικούμε τον τίτλου του αλάνθαστου, διότι όποιος αγωνίζεται διαρκώς για το γενικό καλό της Κέρκυρας νομοτελειακά θα κάνει και λάθη. Λάθη δεν κάνουν μόνον αυτοί οι οποίοι εκ του ασφαλούς και μη προσφέροντας έργο στρογγυλοκάθονται στα γραφεία τους και στους καναπέδες τους.

Οι συμπολίτες και συμπολίτισσες που συνυπογράφουν την ιδρυτική Διακήρυξη είναι στη πρώτη γραμμή δίπλα μου και τους ευχαριστώ για τη τιμή που μου έκαναν να με επιλέξουν ως Επικεφαλής του Συνδυασμού.
Με ένα ισχυρό Δημοτικό Συμβούλιο-Τοπικό Πολιτικό Όργανο κύρους- τοπική κυβέρνηση, που ο Δήμαρχος με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο θα λαμβάνουν δημιουργικές πρωτοβουλίες !

ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιώργος Καλούδης
Δικηγόρος Κέρκυρας- Υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top