skip to Main Content
ΒΟΜΒΑ Copy (Copy)

«Δεν υπάρχει έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς»!

Βόμβα από Πάιατ:

 Με δυο φράσεις ο Αμερικανός πρέσβης Πάιτ αποδήμησε το κυβερνητικό παραμύθι, περί ερευνών του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς!

Μετά την σημερινή δήλωση υπερδραστήριου Αμερικανού πρέσβη Μαξίμου, Υπουργείο Δικαιοσύνης (Παπαγγελόπουλος) και Εισαγγελία Διαφθοράς είναι απολύτως έκθετοι, σε σχέση με την αποτυχημένη προσπάθεια τους να πλήξουν πολιτικούς αντιπάλους χωρίς κανένα πραγματικό στοιχείο, μέσω της δυσώδους ιστορίας της Novartis!

Δεν υπάρχει έρευνα του FBI που να φορά ΄Έλληνες πολιτικούς

Συνάντηση Μητστοτάκη – Πάιτ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση Novartis ο Αμερικανός Πρέσβης σημείωσε: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων όπως και η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Kate Smith, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στην μετά Brexit εποχή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα πρέσβη για τις επαφές που είχε ο ίδιος στο Μόναχο, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανησυχία του για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων, ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα Πρέσβη και για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Υπόθεση Novartis: Η δήλωση Πάιατ, η διάψευση της ΝΔ από Μαξίμου και τα retweets του πρέσβη NEWSROOM

 

Πολιτική αναταραχή προκάλεσαν οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ τη Δευτέρα για την υπόθεση Novartis, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.   Τη σχετική δήλωσε έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, ενώ το Μαξίμου τη διέψευσε λίγο αργότερα. Ωστόσο, ο πρέσβης μέσω δύο retweets που έκανε φέρεται να επιβεβαιώνει τη τοποθέτησή του.   Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σημείωνε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μητσοτάκη – Πάιατ, ο Αμερικανός πρέσβης είπε για την υπόθεση Novartis πως «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς». Λίγο αργότερα, πηγές της κυβέρνησης τόνισαν πως σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis. Εξάλλου, όπως υπογραμμίζουν οι κυβερνητικές πηγές, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.   Στο μεταξύ όμως, ο Τζέφρι Πάιατ έχει κάνει αναδημοσίευση στον λογαριασμό του στο Twitter, δύο tweets που ανέφεραν τα λεγόμενά του, όπως τα παρουσίασε η ΝΔ.       Στην υπόθεση είχε αναφερθεί, μιλώντας στη Βουλή, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος προέτρεψε συγκεκριμένα τη ΝΔ: «Καλό είναι να περιμένουμε. Να δούμε ακριβώς ποιες ήταν οι δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη. Αν δεν κάνω λάθος, αυτά τα οποία φέρεται να είπε, προέκυψαν μετά από διαρροές της ΝΔ. Επομένως κρατείστε και μικρό καλάθι».   Πηγές της ΝΔ τόνισαν με τη σειρά τους πως «η απάντηση στον κ. Τζανακόπουλο που είχε το θράσος να αμφισβητήσει στην Βουλή την εντός εισαγωγικών δήλωση του αμερικανού πρέσβη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι “δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Έλληνες πολιτικούς”, έμελλε να έρθει από τον ίδιο τον πρέσβη που έκανε retweet την δήλωσή του σε σχετικές αναρτήσεις του ΑΠΕ και τον ΑΝΤ1».

Πηγή: www.lifo.gr

SMS με την επίμαχη δήλωση έχει στη διάθεση της η ΝΔ
Ταραχή στην κυβέρνηση από την αποκάλυψη του Αμερικανού πρέσβη 

Οι ΗΠΑ γκρεμίζουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για την υπόθεση Novartis

Τάραξε συθέμελα το μέγαρο Μαξίμου η «βόμβα» του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ κατά την συνάντησή του με τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Πάιατ είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την συνάντησή τους αναφορικά με την υπόθεση Novartis: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς». Είναι προφανές ότι αυτή η αποκάλυψη, ανατρέπει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για την έρευνα του FBI, σχετικά με την Novartis.

Στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός. Αρχικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να προϊδεάσει για την «γραμμή αμύνης» του Μαξίμου. «Καλό είναι να περιμένουμε και να δούμε ποιες ακριβώς ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη για το FBI. Αυτά που προέκυψαν είναι από διαρροές της ΝΔ, οπότε κρατήστε μικρό καλάθι», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Βουλή.

Λίγο αργότερα, όπως ανακοίνωσε σε ενημερωτικό σημείωμα το Μέγαρο Μαξίμου, διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, επικοινώνησε με τον κ.Τζ.Πάιατ και ο ίδιος ο πρεσβευτής, (όπως λέει το Μαξίμου) διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis. Οπως αναφέρει μάλιστα: «Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis.

Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Τα… retweet του Πάιατ -Επιβεβαιώνει όσα είπε

Ωστόσο, την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφραζε αμφιβολίες για αυτή τη δήλωση, ο Τζέφρι Πάιατ είχε κάνει retweet στον λογαριασμό του στο Twitter δύο δημοσιεύματα που ανέφεραν τα συγκεκριμένα λεγόμενά του, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την τοποθέτησή του.

 

 

Πάιατ σε Μητσοτάκη για Novartis: καμία έρευνα του FBI που να αφορά πολιτικούς http://www.antenna.gr/news/-/article/497813/twitter-article  via @AntennaNews @kmitsotakis @USAmbGreece @KateSmithFCO

Πάιατ σε Μητσοτάκη για Novartis: καμία έρευνα του FBI που να αφορά πολιτικούς

Η υπόθεση Novartis επί τάπητος στη συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ. Όλα όσα συζητήθηκαν και με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου.

ant1news.gr

Πηγές ΝΔ: Ο κ. Τζανακόπουλος πήρε απάντηση από τον ίδιο τον πρέσβη

Με τις αναρτήσεις του κ. Πάιατ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ΝΔ απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της Πειραιώς«είχε το θράσος να αμφισβητήσει στην Βουλή την εντός εισαγωγικών δήλωση του αμερικανού πρέσβη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς», σημειώνουν, ενώ καταληκτικά τονίζουν: «Έμελλε να έρθει από τον ίδιο τον πρέσβη που έκανε ριτουίτ την δήλωσή του σε σχετικές αναρτήσεις του ΑΠΕ και τον Αντ1».

SMS με την επίμαχη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη έχει στη διάθεση της η ΝΔ

Γραπτώς, σε μηνύματα κινητού, έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Νέα Δημοκρατία τη δήλωση του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, πως το FBI δεν ερευνά Έλληνες πολιτικούς για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δημοσιοποίηση της δήλωσης του κ. Πάιατ έγινε σε συνεννόηση με την Πρεσβεία και ύστερα από την ανταλλαγή μηνυμάτων στενών συνεργατών των κ.κ. Μητσοτάκη και Πάιατ.

Ασφαλείς πηγές, σημείωναν, ότι στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, ήταν παρόντα τουλάχιστον 4 άτομα. Μάλιστα τη συζήτηση για τη Novartis, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ξεκίνησε ο ίδιος ο κ. Πάιατ, αναφέροντας ξεκάθαρα ότι το FBI δεν ερευνά κανέναν Έλληνα πολιτικό.

Ταυτόχρονα εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια αλλά και έκπληξη πως σε non paper το Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρει πως, «σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis».

Αργά το βράδυ από την αμερικανική πρεσβεία, διευκρινίστηκε ότι «δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των Αμερικανικών νόμων».

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top