skip to Main Content
%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b1 %ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%89%ce%bd Copy

Βόμβες Λυκούδη: 42 καταγγελίες έχουν σταματήσει τα έργα ……

…..στην Πλατεία – Πρόβλημα και με τις ιδιωτικές οικοδομές 

Ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά 42 καταγγελίες έχουν γίνει για τα έργα στην Πλατεία Αργοστολίου με αποτέλεσμα, οι εργασίες στην Πλατεία να έχουν παγώσει και ο φόβος να μας βρει το επόμενο καλοκαίρι με κλειστή το κεντρικότερο σημείο της πόλης, έχει γίνει πάλι ορατός.

Ο πλέον αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αργοστολίου και Δημοσίων Έργων, Διονύσης Λυκούδης, μίλησε στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy και φανερά εκνευρισμένος επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς, σε όποιους, όπως ισχυρίστηκε, προσπαθούν να σταματήσουν τα έργα από προσωπικό πολιτικό συμφέρον.

Ο κ. Λυκούδης χαρακτήρισε «σχιζοφρενείς» και «ψυχανώμαλους» αυτούς που κάνουν τις καταγγελίες και παράλληλα έδωσε κάποιες απαντήσεις επί της ουσίας για το περιεχόμενο των καταγγελιών.

Παρενθετικά, να σημειώσουμε ότι αυτές οι συνεχείς αναφορές του αντιδημάρχου σε «τρελούς», «σχιζοφρενείς», «ψυχιάτρους» κ.λπ. έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, ήδη από την προηγούμενη συνέντευξή του, ειδικά από ανθρώπους που έχουν στην οικογένειά τους τέτοια άτομα, αλλά και από εξυπηρετούμενους στο Κέντρο Ημέρας Αργοστολίου.

Ο κ. Λυκούδης όμως συνεχίζει να μιλάει με τρόπο που, είτε το καταλαβαίνει είτε όχι, είναι απαξιωτικός, όχι μόνο για τους καταγγέλλοντες, αλλά και για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

«Μόνο ανώνυμα»

Οι καταγγελίες έχουν γίνει, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, πάντα ανώνυμα, αφού οι καταγγέλλοντες «υπογράφουν» ως «κάτοικοι της οδού Χοϊδά», «κάτοικοι της περιοχής πέριξ της Πλατείας Αργοστολίου», «κάτοικοι της Παραλιακής» κ.λπ.

Στις καταγγελίες αυτές αναφέρονται παρατυπίες και παραλείψεις που έχουν να κάνουν με την ασφάλιση των εργαζομένων, τα μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων και των ίδιων των έργων, την διαχείριση των μπαζών κ.α.

Ειδικά για το θέμα των μπαζών ο κ. Λυκούδης απάντησε και στην καταγγελία που είχε κάνει ο Βασίλης Ρουχωτάς και η Ενωμένη Τετράπολη, και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τα μπάζα πετιούνται στο Ληξούρι.

Ισχυρίστηκε ότι στο Ληξούρι όντως επρόκειτο να μεταφερθούν τα μπάζα επειδή υπάρχει κινητή μονάδα σπαστήρα, η οποία σπάει τα μπάζα ώστε να επαναχρησιμοποιούνται στη συνέχεια, ως χαλίκι, για την οδοστρωσίας.

Τώρα έχουν και οι ιδιωτικές οικοδομές πρόβλημα

Συνεχίζοντας τις αναφορές του στις πιο πρόσφατες καταγγελίες, είπε ότι το τελευταίο θέμα των καταγγελιών είχε να κάνει με την ανακύκλωση στις τσιμεντόπλακες της πλατείας. Σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να υπάρχει ειδικός χώρος ανακύκλωσης αυτών των υλικών στην Κεφαλονιά, που όμως δεν υπάρχει.
«Αυτό δημιουργεί, πλέον, πρόβλημα και στις ιδιωτικές οικοδομές», είπε ο κ. Λυκούδης αφού ο νόμος που ορίζει ότι αυτά τα υλικά πρέπει να ανακυκλώνονται, δεν ξεχωρίζει τα δημόσια από τα ιδιωτικά έργα.
«Η πολεοδομία πλέον θα σταματήσει να εκδίδει άδειες οικοδομής», είπε, «και για έργα σε σπίτια, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, δημόσια έργα κ.λπ.»!

«Βρήκαμε λύση»

Πάντως, ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι δεν σταμάτησε ο εισαγγελέας τα έργα, αλλά η ίδια η δημοτική αρχή, και ότι έχει βρεθεί ήδη λύση για το θέμα των μπαζών, προαναγγέλλοντας την επαναλειτουργία του εργοταξίου τις επόμενες μέρες.
Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top