skip to Main Content
Surizalogo 696×435 (Copy)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Η συνέντευξη που παραχώρησε στην Κεφαλονιά ο κ. Βασίλης Οικονόμου, τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ., χαρακτηρίζεται από μηδενιστική διάθεση απέναντι στο γιγάντιο έργο του ΣΥΡΙΖΑ για το χώρο της Υγείας.

Φαίνεται ότι το μέγα σκάνδαλο Novartis για το φάρμακο, επισκιάζει κάθε δράση, στα πλαίσια της σπασμωδικής άμυνας της Ν.Δ. Η δικογραφία όμως είναι πλέον στη Βουλή, με βεβαιότητα από το πανελλήνιο ότι η Δικαιοσύνη θα αναλάβει τα περαιτέρω.

Όλα αυτά για τον κ. Οικονόμου, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το κόμμα του, αποτελούν σκευωρία και στόχευση του πολιτικού αντιπάλου. Υπενθυμίζουμε ότι το σκάνδαλο Novartis ξεκίνησε να ανιχνεύεται από το FBI, διότι ξεπερνάει τα ελληνικά όρια. Προσομοίωσε, για άλλη μια φορά, την Ελλάδα με διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως Πολωνία και Βενεζουέλα με το γνωστό αντικομμουνιστικό και εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα που έχει καταλάβει το χώρο του, από τον τρόμο των αποκαλύψεων!

Απέδωσε συνθήκες Ουγκάντας στα νοσηλευτικά ιδρύματα Αργοστολίου και Ληξουρίου. Προς ενημέρωσή του, διότι είναι προφανές ότι δεν γνωρίζει τα της Υγείας στην Κεφαλονιά, επαναλαμβάνουμε περιληπτικά την ανακοίνωση του κ. Διοικητή ΓΝΚ, για το προσωπικό που έχει προσληφθεί 2016-2017.

  • Επτά (7) ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.
  • Δέκα(10) ειδικευόμενοι.
  • Δέκα(10) άτομα ως νοσηλευτές, βοηθοί νοσηλευτών και μία μαία.
  • Πέντε(5) άτομα ως διοικητικό και λοιπό προσωπικό.
  • Τέσσερα (4) άτομα με 12μηνες συμβάσεις ως άνεργοι του ΟΑΕΔ.
  • Προκήρυξη έντεκα (11) θέσεων ιατρών-νοσηλευτών και αδελφών νοσοκόμων για τη ΜΕΘ.
  • Τέλος, έντεκα (11) προσλήψεις ιατρών-νοσηλευτών-λοιπού προσωπικού, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Να τονίσουμε ότι με ενέργειες του κ. Διοικητή έχουν αυξηθεί κατά 100.000 τα ετήσια έσοδα του ΓΝΚ, μέσω αξιοποίησης-ενοικίασης ακινήτων που διαθέτει.

Είναι βέβαιο ότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμα ιδανικές, αλλά όπως και ο κ. Οικονόμου ομολόγησε, τρία χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν ευθύνονται για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας. Δεν εξαλείφονται εύκολα 40 χρόνια μεταπολιτευτικής παθογένειας στο ΕΣΥ.

Ως προς το Μαντζαβινάτειο: Η πρόσφατη πρόσληψη του κ. Υποδιοικητή, δεν παραπέμπει σε διολίσθηση κλεισίματος, όπως είπε ο κ. Οικονόμου! Ούτε είναι υποκριτική η κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ισχυρίστηκε μέσα από λογοπαίγνια και παραπλανητικούς αστεϊσμούς. Τα πέντε (5) εκατομμύρια για την Παλική από την περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 1.600.000 για το Μαντζαβινάτειο Ληξουρίου, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του.

Οι ΤΟΜΥ Τοπικές Μονάδες Υγείας, μία των οποίων ιδρύεται στην Κεφαλονιά, είναι απτές αποδείξεις στήριξης της ΠΦΥ και της Πρόληψης, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι ασκήσεις επί χάρτου όπως μας έχει συνηθίσει η ΝΔ, μέσα από πολυτελή και ανεφάρμοστα φυλλάδια πολιτικών προγραμμάτων για την Υγεία.

Για πρώτη φορά με δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ιδρύθηκε στην Ελλάδα γραφείο του Π.Ο.Υ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη φροντίδα της σωματικής και ψυχικής υγείας!

Είναι προτιμότερο να μην εκτίθεται από άγνοια ο κ. Οικονόμου! Ιδιαίτερα τώρα που ανακοίνωσε Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κεφαλονιά, ακολουθώντας τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, για την αποκέντρωση και την ανάπτυξη της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
18/2/2018

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top