skip to Main Content
Δημαρχείο (Copy)

Απάντηση σε δημοσιεύματα

Σε σχέση με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έκανε την εμφάνισή του σε τοπικά μέσα έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

 

  1. Τα , όντως , τέσσερα χρόνια εγκατάλειψης του Σχολείου Αγ. Θέκλης όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει αφορούν αποκλειστικά και μόνο την Κυβέρνηση και τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ που έχουν αναλάβει να αποκαταστήσουν τα σχολεία και όχι τον Δήμαρχο. Με επιστολή τους το 2015 διαβεβαίωναν ότι οι μελέτες των σχολείων θα τελειώσουν τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου θα δημοπρατούσαν… Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε παρόλο που δεσμεύτηκαν και 700000 από τη δωρεά της Περιφέρειας Αττικής για το Γυμνάσιο Αγ. Θέκλης , ενώ εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και όλα τα υπόλοιπα Σχολεία της Κεφαλονιάς τον Οκτώβριο του 2017.

Άρα η μομφή θα έπρεπε να είναι στην “Αγιαθεκλησιάνα” Βουλευτή και όχι στον Παρίση. Ο Δήμος από την πλευρά του έκανε το καθήκον του , ενώ με συνεχείς επιστολές πιέζει και κάνει ερωτήματα για την πορεία των μελετών, με πιο πρόσφατη την επιστολή στις 17/7/18 της Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Γαρμπή Σοφίας προς τις ΚΤΥΠ ΑΕ, αφού στην πρόσφατη επίσκεψή τους στην Κεφαλονιά , παρουσία της Βουλευτού, είχαν δεσμευτεί ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2018 θα έχουν δημοπρατήσει τις αποκαταστάσεις των Σχολείων και δεν το έχουν πράξει.

  1. Ο συντάκτης του κειμένου δημοσιεύει φωτογραφίες ενός σεισμόπληκτου Σχολείου με τοιχία κατεστραμμένα από τα οποία κρέμονται πέτρες και σίδερα περίφραξης και από την άλλη κατηγορεί το Δήμο γιατί έδωσε εντολή να κλειδωθεί το προαύλιο και να αποτραπεί η “επαφή” των παιδιών με αυτά τα σημεία.

Ουσιαστικά δικαιώνει την απόφαση αυτή αφού ο Δήμος έπραξε το αυτονόητο και έκλεισε ένα χαρακτηρισμένο “κίτρινο” Σχολείο όπως επιβάλλει ο νόμος. Το ίδιο έχει γίνει με όλα τα Σχολεία που είναι χαρακτηρισμένα “κίτρινα” και αν κατά καιρούς κάποιοι κόβουν τις αλυσίδες και τα λουκέτα για να μπουν μέσα αμέσως αντικαθίστανται με νέα.

Όσον αφορά τους δρόμους και τις πεσμένες λιθιές αποτελεί Παγκόσμια πρωτοτυπία μια Κυβέρνηση να μην αναλαμβάνει την ευθύνη και τη δαπάνη αποκατάστασης δρόμων και τοιχίων μετά από μια φυσική καταστροφή όπως ο σεισμός!!

Για την ιστορία θυμίζουμε στον κάτοικο της Αγ. Θέκλης τη δέσμευση της Βουλευτού ότι τα πρόστιμα από τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων θα πάνε στο “Πράσινο Ταμείο” και από εκεί θα διατεθούν για την αποκατάσταση τοιχίων ανάντι και κατάντι στις Κοινότητες της Παλικής. Μάλιστα είχε κάνει ειδική αναφορά στην Αγ. Θέκλη ότι θα έπρεπε να χτιστούν με πέτρα “για να μην γεμίσουμε μπετόν…”

Τελειώνοντας επειδή ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής δεν είναι να διχάζει και να τιμωρεί αλλά να συμπαρίσταται στους Δημότες και μέσα από τη σύνθεση απόψεων να βρίσκει λύσεις , επειδή ο χώρος του Σχολείου είναι συνυφασμένος με το παιχνίδι για τα παιδιά θα προσπαθήσουμε στο μέτρο του δυνατού να δοθεί η πιο πρόσφορη λύση, εξασφαλίζοντας πάνω από όλα την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top