skip to Main Content
215314599 355247396209546 6533026970694731057 N (Copy)

Aπάντηση στον κυρ.δήμαρχο.

Τοπική Δημοτική Κίνηση Πολιτών Φάρος Ανακοίνωση απάντηση στον Κυρ. Δήμαρχο. Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Ξέρετε ότι σας σέβομαι και ως πρόσωπο και ως θεσμό αλλά επιτέλους προκαλείται.

Που δεν μπορείτε να κατανοήσετε τι έχει συμβεί;Το ίδιο βεβαία θα σας ρωτήσω και εγώ αμέσως μετά και θα καταλάβετε…

Αγαπητέ Θεόφιλε δεν ταπεινώνετε εμένα τον Νικο, εγώ ξύλο απελέκητο είμαι και δεν με αφορά, αλλά ταπεινώνετε και απαξιώνεται όλη αυτή την προσπάθεια του Φάρου, την συμμετοχή των πολιτών που με το περίσσευμα τους,την χαρά και την συγκίνηση τους γίνονται δημιουργοί κοιτάζοντας την πόλη και τα παιδιά μας στα μάτια.

Δημιουργώντας συνθήκες συνοχής που τόσο ανάγκη έχει η πόλη. Στο να κάνουμε εντέλει χαρούμενους ανθρώπους διότι αυτός είναι ο προορισμός της πόλης.

Κατά συνέπεια ο Κούταβος ανήκει στην οικογένεια, στον πεζό, στους νέους μας να χαρουν ,να γράψουν ποίηση, να τραγουδήσουν, να ερωτευθούν. Η συνάντηση λοιπόν αισθημάτων και συναισθημάτων σε δημόσιο χώρο. Τον κάνω αυτόν τον πρόλογο για να κατανοήσω τι ακριβώς δεν κατανοείται.1) Ρωτάς λοιπόν κυρ. Δήμαρχε:

Εάν ο Φαρος επιθυμούσε την χρηματοδότηση των εκδηλώσεων του;Απαντώ: Κύριε Δήμαρχε τι δεν καταλαβαίνεις;Δεν σας ζητήσαμε ποτέ ούτε χρειαζόμαστε ούτε ένα ευρώ.

Πώς αφήνετε τέτοια υπονοούμενα;Λυπάμαι εμείς δεν είμαστε γραφείο manager να κάνουμε εκδηλώσεις, έχετε τέτοιους συνεργάτες άμεσους και την κάνουν την δουλειά πολύ καλά.

Πέρυσι λοιπόν το καλοκαίρι στον χώρο του Κουτάβου και με την δική σας υπογραφή ( ΚΕΔΗΚΕ ) παράξαμε όλοι μαζί ένα πολιτιστικό θαύμα.

Σαρανταπέντε εκδηλώσεις χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ, σε ένα μαγικό περιβάλλον, καθαρό και τακτοποιημένο, άρα δεν είναι εκδηλώσεις μας ,είναι εκδηλώσεις της πόλης του Δήμου.

Μάλιστα όλες οι εκδηλώσεις είχαν και δωρεάν κεράσματα από τούς εμπόρους της τοπικής αγοράς μας που τους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά.

Από ότι θυμάμαι δεν είχαμε την τιμή να σε δούμε και να χαρείς μαζί μας αυτό το γεγονός παρά μια φορά. Αλήθεια πόσο κόστισαν οι εκδηλώσεις – φιέστες με τους Σέρβους;2) Εάν ο Φάρος ενοχλήθηκε από την ανάρτηση του προγράμματος του Δήμου Αργοστολίου:

ΑΣΧΟΛΊΑΣΤΟ Η απάντηση βρίσκεται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2020,ένα πρόγραμμα κοινής συμπόρευσης. Καλοτάξιδο το πρόγραμμα σας,όμως έχετε μια μουσική εκδήλωση στον Κούταβο απέναντι από το My Market στο πλακόστρωτο. Ρωτήσατε το “Κόμμα των Ζώων ” Εάν ενοχλούνται τα πουλια;

Ή μήπως οι συναυλίες που επιμελείσθαι εσείς νανουρίζουν τα πουλιά και οι συναυλίες του Φάρου τα κρατούν ξάγρυπνα;3) Δεν κατατέθηκε στον Δήμο αίτημα παραχώρησης του χώρου του Κουτάβου για διοργάνωση εκδηλώσεων:

Εδώ η υποκρισία χτύπησε κόκκινο. Η απάντηση βρίσκεται στην διεξαγωγή και στην εξέλιξη των περσινών εκδηλώσεων στον Κούταβο με την συμμετοχή σας χωρίς αντίστοιχη υποβολή γραπτού αιτήματος.

Σας βγάζω λοιπόν φωτοτυπία το περσινό πρόγραμμα της ΚΕΔΗΚΕ και ζητάμε απαντήσεις για το τι άλλαξε σε σχέση με πέρυσι. Εμείς είμαστε εδώ να προσφέρουμε, εσείς κλείσατε την πόρτα με αγένεια.

Τέλος επειδή το βράδυ της Πέμπτης κυρ. Δήμαρχε χαρήκαμε που είδατε αναρτημένο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φάρου και την Παρασκευή απαγοητευτήκατε, προφανώς δεν θα προσέξατε το ερωτηματικό στην υποβολή του προγράμματος και χαρήκατε για τι άραγε;Εμείς δεν έχουμε ούτε χρήματα, ούτε τεχνική υποστήριξη ( καρέκλες, εξέδρες, μικροφωνική- περιουσία της τοπικής κοινωνίας) και προφανώς ούτε διάθεση από σας για την εξέλιξη του.

Κλείνοντας επειδή σας σέβομαι κυρ. Δήμαρχε για αυτόν ακριβώς τον λόγο προσπαθούσα από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι και εχθές να επικοινωνήσω μαζί σας με κάποια ραντεβού. Προσπάθεια εξαντλητική, ευδοκίμησαν τον Μάιο και τον Ιούνιο δύο ολιγόλεπτα ραντεβού χωρίς σαφής προθέσεις από μέρους σας, μόνο υποσχέσεις και ένα ραντεβού πρόσφατα τραυματικό για μένα με την παρουσία του κυρ. Τσιλιμιδου και του κυρ. Ρουχωτά και την δική σας παρουσία.

Σας ερωτώ λοιπόν 1) Γιατί δεν γίνονται εκδηλώσεις στον Κούταβο; 2) Τι άλλαξε σε σχέση με πέρυσι;Κύριε Δήμαρχε θέλουμε να μας δώσετε μια λογική εξήγηση. Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ Θεόφιλε επειδή δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται παίρνω την ευθύνη για ότι λέω και η ντροπή όλη δική μου για όσα λέω και για όσα δεν θέλω να πω τουλάχιστον ακόμη.

Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που τοποθετούμε, με κουράζει πραγματικά όλο αυτό. Τις απαντήσεις σας αν έχετε και αν θέλετε να τις δώσετε στην τοπική κοινωνία που περιμένει, όχι σε μένα, όμως πρέπει να απαντήσετε και Στα εξής:- Πότε θα καθαρίσετε κάτι θα περιποιηθειτε τον Κούταβο;- Πώς και με ποιον τρόπο θα περιθαλψετε και θα σιτίσετε τα πουλιά στον Κούταβο;-

Με τα αδέσποτα τι θα κάνετε;- Οι παράνομες βιοτεχνίες στον Κούταβο με χωρίς άδεια από το 2013 θα παραμείνουν παρανομες; Για πόσο ακόμα;- Χάραξη αιγιαλού και Αρχαία Κράνη τι θα κάνετε;Και επειδή όλοι μένουμε σε αυτήν την πόλη και βιώνουμε τα προβλήματα της,η πόλη δεν έχει έμπνευση και πρόγραμμα, δεν έχει σχέδιο, επειδή σας σέβομαι σας έχω δώσει προσωπικά όλες τις προτάσεις του Φάρου εγγράφως: Κούταβος- Πολιτισμός- Δημόσια Υγεία- Παράρτημα τμήματος γεωλογίας στο Αργοστόλι- Ιδέες και προτάσεις για το σχέδιο πόλης που είναι ζητήματα που σύντομα θα αναδείξουμε σαν Φάρος.

Κύριε Δήμαρχε ο σεβασμός και η εκτίμηση στο πρόσωπο σας δεν αλλάζει όμως τα ” Τείχη του Καβάφη ” θα σας συνοδεύουν πολύ φοβάμαι ως το τέλος της θητείας σας.

Είμαστε εδώ … Είμαστε όρθιοι… Είμαστε κοντά στην πόλη και στους συμπολίτες μας… Ξέρετε που θα μας βρείτε….Καλό καλοκαίρι, υγειά και χαρά σε όλους και ελπίδες για καινούργια όνειρα.

Για τον Φάρο Παυλατος Νίκος.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top