skip to Main Content
9c6edfa6 Fb8a 450d B419 020209254728 (Copy)

H σύνθεση της νέας Βουλής

H σύνθεση της νέας Βουλής

ΓΡΑΦΕΙ ΗΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ VOULIWATCH

Ποσοστά και έδρες κομμάτων, ηλικίες και επαγγέλματα βουλευτών, γυναικεία συμμετοχή ανά κόμμα και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία από την ΙΗ’ Κοινοβουλευτική Περίοδο, όπως τα συλλέξαμε στο Vouliwatch και τα σχεδίασε η LIFO.

Πιστοί στην παράδοσή μας να οπτικοποιούμε με απλό τρόπο τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστική συνεργασία με τη LIFO,όλα τα στατιστικά της νέας Βουλής, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

Δείτε στα παρακάτω γραφήματα το ποσοστό και τις έδρες που κατέλαβε το κάθε κόμμα, τη μεταβολή σε σχέση με το 2015, το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές, τον μέσο όρο ηλικίας των βουλευτών (και ανά κόμμα), το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στην ΙΗ’ Κοινοβουλευτική Περίοδο (και ανά κόμμα), το ποσοστό των επανεκλεγέντων και τα πιο συνήθη επαγγέλματα των βουλευτών. 

Σημειώνουμε ότι η ομάδα μας έχει επαληθεύσει διπλά τα στοιχεία που παρουσιάζονται εδώ και είναι τα μόνα απόλυτα ακριβή σε σχέση με άλλα ποσοστά που έχουν κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες στο ελληνικό διαδίκτυο και είναι λανθασμένα (πχ. συμμετοχή γυναικών στη Βουλή). 

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: 

ΟΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ:

ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ (και σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές).

ΗΛΙΚΙΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ & ΝΕΑΡΟΤΕΡΗ):

ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΝΑ ΚΟΜΜΑ: 

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (TOP 5):

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΒΟΥΛΗΣ σε σχέση με τις Εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ και ΝΕΟΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ και ΑΝΑ ΚΟΜΜΑ:

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top