skip to Main Content
ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πίσω από πολλά λόγια ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος φάσκει και αντιφάσκει

Δ Η Λ Ω Σ Η

Πίσω από πολλά λόγια ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος προσπάθησε να κρύψει την πικρή αλήθεια για την ανεπάρκεια του και τις ευθύνες του,  στη διαχείριση της παράνομης χωματερής στη Λαγκάδα που εκπέμπει  ακόμα τοξικά αέρια στους δημότες μας.

Στην ανακοίνωση  του φάσκει και αντιφάσκει

Υποστηρίζει πως η χωματερή δεν είναι της αρμοδιότητας του Δήμου, επειδή βρίσκεται σε ιδιωτική έκταση (λατομείο),  αλλά μας αποκαλύπτει πως ύστερα από έγγραφο του Α.Τ. Αργοστολίου υπάλληλοι του Δήμου πραγματοποίησαν αυτοψία, στην ιδιωτική έκταση, στις 27 Αυγούστου του 2024. Για ποιο λόγο άραγε πραγματοποίησαν την αυτοψία αφού δεν είναι αρμόδιος;  Το έπραξε διότι γνωρίζει καλά, ως έμπειρος αυτοδιοικητικός, ότι  για τις παράνομες χωματερές, όπου και αν βρίσκονται στο Δήμο, αρμόδιος είναι ο Δήμος. Βεβαίως σήμερα προτιμά να λέει ψέματα στους δημότες, πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να τους κοροϊδέψει. Αν δεν γνωρίζει τις αρμοδιότητες, ας διαβάσει την αυτοψία του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, στην οποία αναφέρεται σαφώς ότι η ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων συνιστά υποβάθμιση περιβάλλοντος, η δε ευθύνη της βαρύνει τον οικείο Δήμο. Ενδιαφέρον θα έχει να μας πει ότι και οι αρμόδιοι υπάλληλοι λένε ψέματα και προσπαθούν να παραπλανήσουν, όπως κατηγορεί εμένα.

Το σημαντικό όμως είναι ότι ενώ ο δήμαρχος γνώριζε εδώ και έναν χρόνο την εκρηκτική κατάσταση, όπως ο ίδιος παραδέχεται,  δεν έκανε απολύτως τίποτα για να σταματήσει την περαιτέρω  μεταφορά  και ρίψη στερεών αποβλήτων στην Λαγκάδα, ούτε φρόντισε να εμποδίσει την πρόσβαση στην περιοχή, ώστε να αποφευχθεί η πυρκαγιά.

Απέφυγε δε να απαντήσει γιατί είπε ψέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο πως δεν γνώριζε το πόρισμα της Περιφέρειας, ενώ του το είχαν αποστείλει.

Η δε προτροπή του να ασχοληθώ με σοβαρά θέματα, δείχνει ξεκάθαρα και την διαφορά μας στην ιεράρχηση του τι είναι σημαντικό για τους δημότες. Άλλωστε ο ίδιος τρεις μήνες που αναπνέουμε τοξίνες δεν ασχολήθηκε καν. Η υγεία των δημοτών δεν τον ενδιαφέρει, γιατί δεν αποτιμάται σε χρήμα….

Γιάννης Λυκούδης

Επικεφαλής της παράταξης

«ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
45 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top