skip to Main Content
Seismos1

Το Ριφόρτσο Πολιτιστικός Σύλλογος

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 21.00 ώρα, στην πλατεία της Λακήθρας η προβολή του αφιερώματος «1953 πριν και μετά τους σεισμούς»

Από τους σεισμούς της Κυριακής 9 Αυγούστου και της Τρίτης 11  Αυγούστου, στο τελειωτικό χτύπημα του εγκέλαδου στις 11.27 το πρωί της Τετάρτης 12 Αυγούστου 1953. Από τα πανέμορφα μπαρόκ και τα νεοκλασικά κτίρια στα ερείπια από τους σεισμούς. Η καταστροφή, η ανθρωπιστική βοήθεια , η στέγαση σε σκηνές , η ανοικοδόμηση, μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν εκείνη τη δύσκολη περίοδο.

Μια παραγωγή του Διονύση Φωκά με την υποστήριξη του «Ριφόρτσο», του Κοργιαλένειου Μουσείου, του Ιδρύματος Φωκά Κοσμετάτου και της Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης.

Διοργάνωση Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης,  Δήμος Αργοστολίου.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
45 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top