Μια τεράστια δάδα της αδιαφορίας, της αδράνειας, της ανικανότητας και της εγκατάλειψης.
ΦΑΡΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 6/8/2026
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 76
ΠΡΟΣ
Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλονιάς
Α/περιφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Δήμαρχο Αργοστολίου
Διεύθυνση Περιβάλλοντος ΠΙΝ
Επιθεώρηση Περιβάλλοντος
Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς
Λαγκάδα: Η δάδα της αδιαφορίας
Η Λαγκάδα δεν είναι απλώς μια χωματερή.
Είναι μια ακοίμητη δάδα που καίει εδώ και δεκατρείς μήνες.
Μια τεράστια δάδα της αδιαφορίας, της αδράνειας, της ανικανότητας και της εγκατάλειψης.
Η αποπνικτική δυσοσμία απλώνεται στη γύρω περιοχή και στο Αργοστόλι, ενώ οι κάτοικοι αναπνέουν καθημερινά έναν αέρα που κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι είναι ασφαλής για την υγεία τους.
Η ανεξέλεγκτη καύση απορριμμάτων εκλύει αιωρούμενα σωματίδια, διοξίνες, φουράνια, πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες, πτητικές οργανικές ενώσεις και βαρέα μέταλλα.
Η παρατεταμένη έκθεση σε αυτούς τους ρύπους αποτελεί λόγο ανησυχίας για την δημόσια υγεία και επιβάλλει άμεσες παρεμβάσεις.
Υπάρχουν στον τόπο μας έμπειροι επαγγελματίες που είναι διαθέσιμοι να δώσουν λύσεις μόνο με 15-20000 ευρώ.
Γι’ αυτό το ασήμαντο ποσό οι αρμόδιες υπηρεσίες ολιγωρούν ενώ γίνεται κατασπατάληση τεράστιων ποσών για έργα δευτερεύουσας σημασίας.
Πόσο ακόμη θα καίγεται αυτή η δάδα της αδιαφορίας;
Πόσο ακόμη θα σιωπούν η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτοί δηλαδή που έχουν θεσμική ευθύνη να προστατεύουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία;
Οι πολίτες ζητούν το αυτονόητο: άμεση κατάσβεση της εστίας, πλήρη αποκατάσταση του χώρου, συνεχείς μετρήσεις της ποιότητας του αέρα, διαφάνεια και επίσημη ενημέρωση.
Η προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος δεν μπορεί να περιμένει.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΡΟ
ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
45 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ




