2025 Με τέτοιες εικόνες και ολοι κάνουν πως δεν Ξέρουν ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!! Τι κάνουν οι αρμόδιες Αρχές; [εικόνες] ΝΤΡΟΠΗ !!!
Άτυπος οικισμός Ρομά πάνω από το Αργοστόλι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένες οικογένειες φέρεται να έχουν φθάσει στην Κεφαλονιά από άλλες περιοχές της Ελλάδας, αναζητώντας εργασία.
Ωστόσο, η εγκατάστασή τους σε έκταση χωρίς βασικές υποδομές, εντός μιας πυκνά βλαστημένης περιοχής, προκαλεί ανησυχία, κυρίως σε ό,τι αφορά τους κινδύνους πυρκαγιάς ενόψει της θερινής περιόδου.
Οι τοπικές αρχές, Δήμος, Πολεοδομία, Πυροσβεστική, οφείλουν να αξιολογήσουν την κατάσταση και να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της πόλης και των πολιτών.
Παράλληλα, ζητούμενο παραμένει η εξεύρεση λύσης που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Η εύλογη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής συνοδεύεται από ερωτήματα για την απουσία ουσιαστικής παρέμβασης.
Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η κατάσταση ήταν όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Ελπίζουμε να αλλάξει άμεσα.
Σε κάθε περίπτωση τα ερωτήματα παραμένουν:
Ποιος έφερε τους εν λόγω Ρομά στο νησί και μάλιστα υπό τέτοιες συνθήκες; Με ποιο νομικό δικαίωμα τους εγκατέστησε στην ανωτέρω έκταση;
Υπάρχει ανάγκη για άμεση θεσμική κινητοποίηση, προτού μια ενδεχόμενη κρίση μετατραπεί σε τραγωδία.









