skip to Main Content
20220508 130934 (Copy)

20 Κεφαλλονίτες Έδωσαν το Μήνυμα και το Παράδειγμα προς Μίμηση σε όλη την Ελλάδα ότι και Μπορούμε και Πετυχαίνουμε τον Στόχο μας

Με ένα μεγάλο μεγάλο Μπράβο  

Σήμερα Κυριακή 8/5/20222 πραγματοποιήθηκε Άσκηση με την Συνεργασία 2 Φορέων Επικοινωνίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων CB και της    Ένωσης Ραδιοερασιτεχνικών Δικτύων  που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

20 Κεφαλλονίτες με μεράκι για τον Εθελοντισμό και την Αγάπη τους για το Νησί μας απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι όλοι μαζί  τα καταφέραμε  

Το μόνο που δεν καταφέρανε κάποιοι όπως πάντα εκεί ψηλά στα κέντρα εξουσίας να πουν  Ένα Ευχαριστώ για ότι έκαναν αυτά τα παιδιά που δεν είχαν καμία απολύτως ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ απλός απέδειξαν με αυτό το κομμάτι της επικοινωνίας μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα .

Δεν πειράζει εμείς το Χρέος μας  στην Μνήμη όσων έχουμε χάσει από το 1953 μέχρι Σήμερα στους Σεισμούς στην Κεφαλονιά το κάναμε !!!

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ  ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ

Από έναν Ραδιοερασιτέχνη που έχει Χάσει 4 Ανθρώπους από τους Σεισμούς του 1953 και το Σπίτι του Διαλυμένο

Ένα μεγάλο Μπράβο στους ….

Ραδιοερασιτέχνες

Μάκη Πολλατο την Ψυχή του Δικτύου μας

Σάκη Βουτο Επιθεώρηση Σημείων Άσκησης

Σπύρο Γκατζουνα  και  Κώστα Αλεξανδρατο                που με την συμβολή τους στον ΑΙΝΟ 1625 μέτρα Υψόμετρο εγκατέστησαν Κεραιοσυστημα για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε με την υπόλοιπη Ελλάδα

Σάκης Βοζαιτης

Γεράσιμος Κυριακατος

Μάκης Βαρδαραματος

Άκης Γαρμπής

Γεράσιμος Τυπάλδος Ιακωβατος 

Η Ψυχή όλης της Οργάνωσης με το στήσιμο του κέντρου Επιχειρήσεων

Με Εγκαταστάσεις επικοινωνίας και στα CB

Και στης Ραδιοσυχνότητες

Συνεχίζουμε με τα Μπράβο στα παιδιά των CB

Θανάσης Τζανατος

Στέφανος Κυριακατος

Διονύσης Γαρμπής

Τζερης Χαραλαμπατος

Βαγγέλης Βαγγελατος

Μαρίνος Πεπονής

Γιώργος Αποστόλου

Διονύσης Κώστας

Θανάσης Καψαμπελης

Αλκιβιάδης Ζαφειρατος

Φανουρης Φραγκιάς

Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ για την Παρουσία τους και Συμβολή τους στην Άσκηση μας

Τους και Την

Τον Διοικητή της Πυροσβεστικής ΔΥΠΥΝ κ Ψαρρό Κων/νο  ,τον Αναπληρωτή Διοικητή Αργοστολίου ΠΟΥ κ Αυλωνιτη Νίκο

Εκ Μέρους της Αστυνομίας τον κ Μουρελατο Γεράσιμο και τον εκπρόσωπο της Ασφάλειας (δεν επιτρέπετε το όνομα του )

Τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας

Κ Λάμπρο Νικολάου και  

Την Σύμβουλο και εκπρόσωπο του Αντιπερειαρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ Σταυρου Τραυλού λογο απουσίας του στο Εξωτερικό

Και ιδιαίτερος τους 2 Καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου κ Αγησίλαο Κονιδάρη και Νίκο Κοψαχείλη   για την άδεια εγκατάστασης του Κέντρου Επιχειρήσεων Για την Επικοινωνία μας με το Υπουργείο  

Εμείς το χρέος μας σαν Εθελοντές το Κάναμε και αποδείξαμε ότι μπορούμε.

 Κάποια λάθη η παραλείψεις θα τα διορθώσουμε

Και σε αλλά με Υγεία και μόνο Άσκηση και μόνο Άσκηση για να Γίνουμε καλύτεροι

Με εκτίμηση προς Ολους σας

Σάκης Βουτος Δημοσιογράφος voutospress.gr           Νησί 93,9 fm        SV8SWG

Ακουστε και Δείτε αναλυτικά Ρεπορτάζ για την Ενημέρωση σας

Χαιρετίζω με ιδιαίτερη χαρά την πρωτοβουλία για την Κοινή Διασυλλογική Άσκηση των  Cb-ers μέσω του Πανελλήνιου Συλλόγου Χειριστών Ραδιoτηλεφώνων CB και των Ραδιοερασιτεχνών μέσω της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνικών Δικτύων  που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η εν λόγω άσκηση, η εξέλιξη αλλά και τα αποτελέσματα αυτής, αποτελούν για την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη σημαντική παρακαταθήκη, στην προσπάθεια εξασφάλισης και διατήρησης της επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, σε περίπτωση εκδήλωσης φαινομένου που   δύναται να θέσει τα νησιά μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι σε περίπτωση  έλευσης φαινομένου με χαρακτηριστικά κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η δυνατότητα διατήρησης της επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων της Πολιτείας, είναι καίρια συνθήκη για τον συντονισμό, την συνεργασία τους  και σαφώς αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία.  

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων   – Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης, έχοντας βρεθεί κατά το παρελθόν (σεισμοί 2014) αλλά και πρόσφατα (θεομηνίες ΙΑΝΟΣ και ΜΠΑΛΛΟΣ), υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες και έχοντας επιβιώσει, με σοβαρές, αλλά ευτυχώς, μόνο υλικές ζημιές, δεν θα μπορούσε παρά να είναι αρωγός σε μια τέτοια προσπάθεια, με την ελπίδα και την ευχή, της επιπλέον ενίσχυσης και εξέλιξης της.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρωτοβουλία που αναπτύξατε και κυρίως για την σημαντική προσπάθεια  και δράση σας, να βρίσκεστε  δίπλα στην Πολιτεία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Σταύρος Π. Τραυλός


Ολοκλήρωση Άσκησης Σεισμού ‘Εγκέλαδος Ιονίου 2022’

Date: 08 Μαΐου, 2022

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση της 1η Άσκησης σεισμού ‘Εγκέλαδος Ιονίου 2022’.

Ήταν περίπου 1,5 μήνας πριν, όπου δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ 18SV100 και συνάδελφο Ραδιοερασιτέχνη SV1NK, Μάκη Μανωλάτο.

Ο Μάκης SV1NK, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και συγκεκριμένα τον κ. Μεντόγιαννη που είναι πάντα δίπλα μας, επεξεργάστηκε μια ιδέα πραγματοποίησης άσκησης με κεντρικό θέμα, την αντιμετώπιση ενός καταστροφικού σεισμού στην περιοχή του Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, το σενάριο αφορούσε το νησί της Κεφαλονιάς, αφού έχει και το πιο βεβαρημένο ιστορικό σε περιστατικά σεισμών.

Αν και το χρονικό πλαίσιο ήταν ιδιαίτερα μικρό, δεν μπορούσαμε να μην αποδεχτούμε την πρόσκληση, καθώς επρόκειτο για μια εξαίρετη ευκαιρία εκπαίδευσης των μελών μας και δοκιμής των δυνατοτήτων του δικτύου μας, αλλά και των συνεργαζόμενων Συλλογικών φορέων του ψηφιακού δικτύου.

Η πίεση μεγάλη και μέσα στις λεπτομέρειες του σεναρίου, προέκυπταν κρυφές αδυναμίες που έπρεπε να ξεπεράσουμε, σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.

Η πίεση αυτή, ανέδειξε άτομα που απέδειξαν ότι μπορούν να διαχειριστούν στρεσογόνες καταστάσεις, αλλά και προσωπικότητες που δεν μπόρεσαν δυστυχώς να αντέξουν την πίεση και εγκατέλειψαν στην διαδρομή.

Βέβαια είναι και αυτά, θέματα που προκύπτουν πάντα σε τέτοιου είδους οργανώσεις και εμείς σαν διαχειριστές καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε.

Πάμε όμως στο κυρίως θέμα.

Οι τήλε-συναντήσεις πολλές και από τις δύο πλευρές, πάντα με καλή διάθεση για συνεργασία μεταξύ των 2 συλλόγων (Ε.ΡΑ.ΔΙΚ & ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ) και κοινή προσπάθεια να φτάσουμε τον στόχο μας, μιας επιτυχημένης άσκησης.

Οι ημέρες περνούσαν και το σενάριο βρισκόταν σε συνεχή επεξεργασία, ακόμη και 1 ημέρα πριν την διεξαγωγή της άσκησης, κάτι που μας προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερο άγχος.

Το παρήγορο στην όλη υπόθεση, ήταν ότι οι συνάδελφοι Ραδιοερασιτέχνες και CBers της Κεφαλονιάς, δούλευαν καθημερινά και προετοίμαζαν το έδαφος, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό.

Προσωπικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση, η σοβαρότητα και η επιμονή με την οποία, όλοι οι συνάδελφοι στην Κεφαλονιά, χειρίστηκαν την προετοιμασία του Κέντρου επιχειρήσεων και τις δημόσιες σχέσεις με τους τοπικούς παράγοντες του νησιού.

Η συνεργασία μεταξύ των συναδέλφων Ραδιοερασιτεχνών και των μελών του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ, ήταν άκρως υποδειγματική.

Επί του πρακτέου τώρα και ότι σχετίζεται με τις επικοινωνίες του ψηφιακού δικτύου, μπορούμε να πούμε ότι σε γενικές γραμμές, το αποτέλεσμα ήταν θετικότατο, με αρκετά σημεία που μπορούν να διορθωθούν ή να βελτιωθούν.

Κατά την διάρκεια λειτουργίας του ψηφιακού κόμβου του Αίνου, αποδείχτηκε η υψηλή ποιότητα ασύρματης επικοινωνίας, με την πληγείσα περιοχή και των εμπλεκόμενων σε αυτή.

Επειδή όμως το σενάριο είχε προβλέψει και την αδυναμία επικοινωνίας μέσω του ψηφιακού επαναλήπτη του νησιού, εκεί ήταν που φάνηκαν και ορισμένα προβλήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση στον κοντινότερο κόμβο, του Πύργου.

Αν και οι συνάδελφοι στην Κεφαλονιά, μετακινήθηκαν σε πολύ υψηλό σημείο του νησιού, η πρόσβαση στον συγκεκριμένο κόμβο, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Αυτό όμως είναι κάτι που θα αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες.

Δεν θέλουμε να μακρηγορήσουμε, αλλά να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους στην συγκεκριμένη άσκηση και ιδιαίτερα τους συναδέλφους-μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ, που απέδειξαν ότι και θέλουν και μπορούν.

Είναι πρώτη φορά που υλοποιείται μια τέτοια συνεργασία και άσκηση τέτοιου μεγέθους και στέλνει ένα μήνυμα σε όλους όσοι πιστεύουν ότι οι Ραδιοερασιτέχνες και οι CBers, ανήκουν σε 2 εντελώς διαφορετικούς τηλεπικοινωνιακούς κόσμους.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και την άριστη συνεργασία, αφού πραγματικά σήμερα, μάθαμε και εμείς πράγματα από εκείνους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ιδιαίτερα στον κ. Μιχάλη Μεντόγιαννη και τους συνεργάτες του, καθώς και στους συνεργαζόμενους συλλόγους και ομάδες ραδιοερασιτεχνών του δικτύου DMR Plus, που έδωσαν το παρόν μέσα από τους ψηφιακούς κόμβους του δικτύου μας.

Ήταν μόνο η αρχή, ενός λαμπρού μέλλοντος για όλους!!!!

Συγχαρητήρια!!!!

Για την Ε.ΡΑ.ΔΙΚ

SV1EDZ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top