skip to Main Content
αθ ητικά ιανυσματικά εικονί ια παιχνί ια Olympyc 33436927 (Copy)

«Η μαλακία όχι μόνον προξενεί ζημίαν αιώνιον εις την ψυχήν, αλλά και ζημίαν εις την υγείαν του σώματος.

xenofontas

Ειλικρινά, δεν είχα σκοπό να δώσω συνέχεια στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, αυτό περί διαιτητή (;) Βασιλόπουλου, αλλά ο ίδιος ο αρνητικός πρωταγωνιστής του ρεπορτάζ και κάκιστος διαιτητής θέλησε να γίνει έτσι.
Ο κ. Βασιλόπουλος έστειλε ένα λιβελογράφημα όπως συνηθίζουν να γράφουν κάποιοι διαιτητές της Κεφαλονιάς, περισσότερο για να βγάλουν κόμπλεξ και να αποτινάξουν από πάνω τους την κατωτερότητα που τους διακρίνει. Ο κ. Βασιλόπουλος έστειλε μια επιστολή σε ένα Μέσο, που κατά την άποψή του δεν το διαβάζει κανένας, αφού λέει ότι οι αναγνώστες του είναι ελάχιστοι, ωστόσο παρακάλεσε να δημοσιευτεί, αν και δεν θα το διαβάσει… κανένας. Είναι πιθανόν να έχει υποκλέψει στοιχεία που αφορούν την ιστοσελίδα που διαθέτω, οπότε εκεί πάμε σε άλλα πράγματα για τα οποία θα συμβουλευτώ τον δικηγόρο μου. Για να το κλείσουμε όμως αυτό το υποθέμα, να πληροφορήσουμε τον κ. Βασιλόπουλο ότι η ιστοσελίδα μας εναλλάσσεται τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια μέσα στην τριάδα των ιστοσελίδων της Κεφαλονιάς με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Κύριε Βασιλόπουλε, επειδή με μειώνεται μέχρι εκεί που δεν πάει μέσω της επιστολής σας, δεν θα πέσω στο επίπεδό σας.
Το λειτούργημα του δημοσιογράφου είναι όπως ακριβώς το περιγράφετε εσείς στο λιβελογράφημά σας. Το δικό μου λειτούργημα είναι να βάζω από την τσέπη μου την βενζίνη και να λείπω από την αγκαλιά της γυναίκας μου, έτσι ώστε να πηγαίνω στις Κεραμειές, στα Φαρακλάτα, στα Τζαννάτα, στα Μακρυώτικα και το Ληξούρι με κρύο, ζέστη ή χιονόνερο και να μεταφέρω στους «λιγοστούς» αναγνώστες μου το ρεπορτάζ από κάποιον ποδοσφαιρικό αγώνα, τον οποίο μπορεί να έχετε διαιτητεύσει εσείς ή κάποιος συνάδελφός σας. Το δικό σας επάγγελμα είναι να πηγαίνετε στα παραπάνω γήπεδα και αν δεν πέσει το «παραδάκι» πριν από το ματς να μην το ξεκινάτε. Είστε οι μοναδικοί που οικονομάτε από το τοπικό ποδόσφαιρο και σας κακοφαίνεται αν σας τιμωρήσουν για ένα μήνα, αφού θα χάσετε μέσο όρο 400 ευρώ.
Κύριε Βασιλόπουλε, είστε πολύ κακός διαιτητής. Μάλιστα σας χαρακτήρισα «λίγο» στο ρεπορτάζ μου. Εγώ σταμάτησα στο διαιτητικό επάγγελμά σας και μόνο εκεί. Διότι αν προχωρούσα παρακάτω από πέρσι ήδη μέλος της οικογένειάς μου δεν θα έκανε φροντιστήριο σε εσάς. Επειδή όμως σας θεωρούμε σωστό επιστήμονα, το μέλος της οικογενείας μου εξακολούθησε να δέχεται μαθήματα από εσάς, παρά τις διαφορές που έχουν προκύψει μεταξύ μας από πέρσι. Εγώ κύριε Βασιλόπουλε δεν εξυπηρετώ κανένα συμφέρον, ούτε ακούω παπαγαλάκια ούτε μεταφέρω νοθευμένες πληροφορίες.
Κύριε Βασιλόπουλε, σύμφωνα με την προτροπή σας στο τέλος του λιβελογραφήματός σας, θα εξακολουθώ να λοιδορώ και να χλευάζω ανθρώπους, ειδικότερα αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν την δική σας μούρη.
Σας εύχομαι καλές γιορτές και καλή ξεκούραση από τα καθήκοντα του διαιτητή. Λυπάμαι που θα χάσετε ένα σεβαστό ποσό λόγω της τιμωρίας σας, ωστόσο τα λάθη πληρώνονται κ. Βασιλόπουλε. Παραλίγο να το ξεχάσω, κάτι εκκρεμεί από μεριά Μακρυωτίκων, οπότε κατά το Πάσχα βλέπω να επιστρέφετε στα γήπεδα για να προσφέρετε πάλι τις… πολύτιμες υπηρεσίες σας.

Υ.Γ. «Η μαλακία όχι μόνον προξενεί ζημίαν αιώνιον εις την ψυχήν, αλλά και ζημίαν εις την υγείαν του σώματος. Ζημίαν αιώνιον εις την ψυχήν, διατί την υστερεί της Βασιλείας των ουρανών, και την καταδικάζει εις την παντοτεινήν τιμωρία της κολάσεως». (Παύλου προς Κορινθίους Α επιστολή στ-9).

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
Άσχετος, ανήθικος, μικροπωλητής ειδήσεων
Φιλόλογος, Θεολόγος, «Μεγαλοδημοσιογράφος»

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top