skip to Main Content
FRG 0447  300×336

<<Μονόδρομος η αλλαγή σελίδας για τη χώρα>>

neo_logo_ND_2 (1)FRG_0447_-300x336

Η Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, η οποία ανέλαβε πρόσφατα υπεύθυνη του κόμματος στο Νομό μας, τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα βρέθηκε στην Κεφαλονιά και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο AENOS στην Πλατεία Βαλλιάνου.
Η κα Κεραμέως, η οποία ήρθε στο νησί μας με το νεογέννητο γιο της – στο πρώτο του ταξίδι που επέλεξε να κάνει, όπως είπε χαρακτηριστικά – πλαισιωνόταν στο βήμα από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς/Ιθάκης, Αντώνη Κατσιγιάννη, τον προκάτοχο του, Βαγγέλη Λουκέρη και τον πολιτευτή της ΝΔ, Σάββα Σαββαόγλου, οι οποίοι την καλωσόρισαν στο νησί μας. «Η Κεφαλονιά απέκτησε ένα νέο πολιτικό σύμμαχο και μια καλή φίλη» είπε στο μήνυμα του ο κ. Λουκέρης και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω πως θα καταφέρετε να πείσετε μια κυβέρνηση ανίκανη, επικίνδυνη και ανύπαρκτη, η οποία το μόνο που ξέρει να κάνει είναι η επιβολή φόρων αλλά είμαι σίγουρος ότι στην επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι της Νέας Δημοκρατίας, θα είστε έτοιμη για την επίλυση των προβλημάτων στο Νομό μας». Η κα Κεραμέως μίλησε, από τη μεριά της, για τα νέα καθήκοντα που ανέλαβε λέγοντας ότι «θέλω να ξέρετε ότι έχετε ένα συνομιλητή για οποιοδήποτε θέμα προκύψει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η παράταξη μας είναι ενωμένη μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έφερε ένα νέο αέρα στο κόσμο και η ΝΔ ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα. Δουλεύουμε το επόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα, έχουμε βάλει τάξη στα οικονομικά μας και γίνεται μια πλήρη ανανέωση του κόμματος. Η τελευταία φορά που είχα έρθει στην Κεφαλονιά ήταν το Σεπτέμβριο και από τότε η χώρα μας έχει διέλθει μια σφοδρή λαίλαπα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Οι έξι άξονες της «λαίλαπας» που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Στο σημείο αυτό, ανέλυσε τους έξι άξονες αυτής της πολιτικής σε βάρος του ελληνικού λαού. «1) Η φοροεπιδρομή: Η συγκυβέρνηση επέλεξε να καλύψει το δημοσιονομικό κενό με φόρους και μέτρα. Υπερβολικοί και άδικοι φόροι αντί να κόψει δαπάνες. 2) Η απασχόληση, η ανεργία και η ασφάλιση: Χάθηκαν 210.000 θέσεις εργασίας. Τουλάχιστον εμείς παραδώσαμε μια χώρα που είχε μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης. Ολα αυτά χάθηκαν σε λίγους μήνες από τη Βαρουφακιάδα και τη διακυβέρνηση Τσίπρα. 3) Οικονομία, ανάπτυξη, επιχειρηματικότητα: «Για πρώτη φορά το 2016 έκλεισαν περισσότερες επιχειρήσεις από όσες άνοιξαν. Πως να έρθει η ανάπτυξη όταν απαιτείς 100% προκαταβολή φόρου από μια επιχείρηση; Είναι πρωτοφανές για μια χώρα της Ε.Ε. να έχει χάσει ο πρωθυπουργός της την επαφή και την εμπιστοσύνη του λαού. Γι αυτό είναι μονόδρομος η αλλαγή σελίδας στη χώρα. 4) Δικαιοσύνη, ελευθεροτυπία: Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ να καταμηνύεται υπουργός από ανώτερη εισαγγελική λειτουργό. Αυτό που έγινε με τα κανάλια να εκχωρηθούν ουσιαστικές αρμοδιότητες του ΕΣΡ σε έναν υπουργό συνιστά εκτροπή του πολιτεύματος». 5) Παιδεία: Η κατάργηση των πρότυπων σχολείων είναι ντροπή μόνο και μόνο για να εξισώσουμε όλα τα επίπεδα παιδείας προς τα κάτω. 6) Μετανάστευση: Η κυβέρνηση άργησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Επρεπε να είχε συγκαλέσει συμβούλιο Υπουργών στη Μυτιλήνη. Είναι πρωτοφανής η διαχειριστική ανεπάρκεια και η τεράστια ζημιά που έχει επιφέρει στη χώρα αυτή η κυβέρνηση».

«Τα κύματα λαϊκισμού έχουν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το BREXIT»
Και κατέληξε: «Η ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει μια συστηματική προσπάθεια για να καταρτίσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα. Η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα και αυτό θα γίνει μεγαλώνοντας την πίτα για όλους μέσα από επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα και όχι μοιράζοντας τη μίζερη πίτα, όπως κάνει αυτή τη στιγμή, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Για την Κεφαλονιά αρκέστηκε να υπογραμμίσει ότι γνωρίζει τα προβλήματα και θα ζητήσει να ενημερωθεί περισσότερο, λέγοντας ότι «θα πρέπει να ελέγξουμε αν η κοινοβουλευτική σας εκπρόσωπος κάνει καλά τη δουλειά της γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν την κάνει, αν κρίνουμε ότι τα πράγματα τόσο το 2015 όσο και το 2016 είναι ίδια και ακόμη χειρότερα». Στο σημείο αυτό, ο κ. Κατσιγιάννης μετέφερε στην κα Κεραμέως ότι θα πρέπει η ΝΔ να βασίσει την πολιτική της σε μια σειρά δράσεων αλληλεγγύης για την ελάφρυνση του κόσμου ειδικά στο οικονομικό κομμάτι προκειμένου να μπορέσουν να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη του». Η κα Κεραμέως απάντησε εν συνεχεία στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου ενώ άκουσε και τις απόψεις των παρευρισκομένων μελών της τοπικής οργάνωσης του κόμματος. Μάλιστα, σχολίασε και το BREXIT λέγοντας ότι «με έλουσε κρύος ιδρώτας μόλις έμαθα το αποτέλεσμα. Είναι μια πολύ λυπηρή ημέρα για την Ευρώπη και ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι αυτό έχουν τα κύματα λαϊκισμού. Πρέπει η Ευρώπη να κάνει την αυτοκριτική της και να δει τα σφάλματα της. Μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά και οι συνέπειες για τη χώρα μας θα είναι τόσο άμεσες όσο και έμμεσες». Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ακόμη ο τ. Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν έχει γίνει τίποτα στο νησί από την υπάρχουσα κυβέρνηση για την αποκατάσταση του από τους σεισμούς ενώ ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος ζήτησε τη συνδρομή της κας Κεραμέως για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top