skip to Main Content
EKDHu9k (Copy)

10 σοκαριστικές πτυχές του Τραμπ …

 …όπως τις μάθαμε από το βιβλίο «Fire and Fury»

Το αμφιλεγόμενο βιβλίο «Φωτιά και Οργή» του Μάικλ Γουλφ μας αποκάλυψε πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ιδιαίτερα γραμματισμένος, λατρεύει τα παγωτά Haagen Daz και πως ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να του προξενήσει κακό είναι η κόρη του Ιβάνκα.

Γράφει η Ευανθία Καρρά 

Ο συγγραφέας Μάικλ Γουλφ έχει μπει στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο οι προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου για να απαγορευτεί η κυκλοφορία του βιβλίου δεν καρποφόρησαν.

Αιτία όλα όσα γράφει ο Γουλφ για τον Τραμπ αφού μέσα στις σελίδες του βιβλίου, ξεδιπλώνονται χαρακτηριστικά γνωρίσματα και περίεργες σκέψεις του Αμερικανού προέδρου.

Ο Μάικλ Γουλφ

Πως έμαθε ο συγγραφέας τι συμβαίνει στα άδυτα της προεδρικής κατοικίας; Κάποιοι από τους υπαλλήλους «κελάηδησαν» και μίλησαν για ανησυχητικά και τρομακτικά για τον πλανήτη γεγονότα, αν πάρει κανείς σαν δεδομένο πως ο Τραμπ είναι ο απόλυτος άρχων των ΗΠΑ και μπορεί να πατήσει το… κουμπί αν τον εκνευρίσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς να πάρει άδεια από κανέναν.

Στο ET Magazine του EleftherosTypos.gr θα διαβάσετε για αυτά που μάθαμε για τον Ντόναλντ Τραμπ από το βιβλίο «Φωτιά και Οργή».

«Θέλει να γίνει ο διασημότερος άνθρωπος στον κόσμο»

Ο συγγραφέας αναφέρει πως σκοπός του Αμερικανού προέδρου είναι όλος ο κόσμος να μιλάει γι αυτόν. Ο Γουλφ γράφει στο βιβλίο του πως μόλις ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές, όταν τον ρώτησαν ποιος είναι ο στόχος του απάντησε: «να γίνω ο διασημότερος άνθρωπος του πλανήτη».

«Έχει σπίτι στο Μπέβερλι Χιλς»

Σε μία σύντομη συνέντευξη, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον Γουλφ στο «τεράστιο» σπίτι του στο Μπέβερλι Χιλς.

«Λατρεύει το παγωτό»

Όταν ο Γουλφ έφθασε στο σπίτι του Τραμπ, του πρόσφερε ένα σνακ ανοίγοντας το ψυγείο. Ο συγγραφέας διαπίστωσε πως ήταν γεμάτο παγωτά Haagen Daz.

«Έτρωγε παγωτό για πολλές ώρες. Τον είδα να καταναλώνει τουλάχιστον τρία λίτρα»!

«Νομίζει ότι είναι θεός»

«Δεν μπορεί να ζήσει σε έναν κόσμο όπου όλοι δεν θα μιλούν για εκείνον. Νομίζει πως είναι θεός, πως είναι το κέντρο του κόσμου».

Είναι «βλάκας»

Ο Μάικλ Γουλφ σε συνέντευξή του ξεκαθάρισε την άποψη που έχει για τον Ντόναλντ Τραμπ: «Είναι πανίβλακας, είναι απίστευτο! Δεν ξέρει απολύτως τίποτα!»

Δεν είναι γραμματισμένος

Από την εμπειρία του στον Λευκό Οίκο, ο Μάικλ Γουλφ αποκάλυψε πως οι εργαζόμενοι… κουτσομπολεύουν για τις γνώσεις του προέδρου. Μάλιστα, οι περισσότεροι θεωρούν πως δεν του αρέσει το διάβασμα αφού ο ίδιος πιστεύει πως αφού είναι ο… Ντόναλντ Τραμπ δεν χρειάζεται να διαβάσει τίποτα. Γιατί απλά, είναι αυτός που είναι! Μάλιστα, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι δεν ακούει κανέναν.

Η Ιβάνκα θα τον «ρίξει»

Ο Μάικλ Γουλφ μίλησε και για τον πρώην ειδικό σύμβουλο σε θέματα διακυβέρνησης και στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ, Στηβ Μπάνον. Ο Μπάνον πίστευε πως όλες οι αποφάσεις στον Λευκό Οίκο παίρνονται από την Ιβάνκα Τραμπ και τον σύζυγό της, Τζάρεντ Κούσνερ.

Σύμφωνα με τον Γουλφ, οι δυο τους δεν έχουν καμία απολύτως εμπειρία και είναι επικίνδυνοι επειδή μπορούν να παρακάμψουν όλους τους συμβούλους του Τραμπ και να του μιλήσουν πείθοντάς τον γι αυτά που θεωρούν πως πρέπει να κάνει.

«Ο Τραμπ λατρεύει να κολακεύει ανθρώπους»

Ο Μάικλ Γουλφ ισχυρίστηκε πως στην συνέντευξη 45 λεπτών που πήρε από τον Ντόναλντ Τραμπ, η ώρα κύλισε πολύ ευχάριστα με τον Αμερικανό πρόεδρο να κάνει χιούμορ. Στο τέλος της συνέντευξης, ο Τραμπ του αποκάλυψε τις σκέψεις του: «είπα στον εαυτό μου: ποιος είναι ο Μάικλ Γουλφ; Ας του δώσω μια συνέντευξη», γιατί ουσιαστικά… ποτέ δεν ξέρεις πως θα εκμεταλλευτείς τις δημόσιες σχέσεις που χτίζεις με αγνώστους.

«Θα υπογράψει ότι του δώσεις»

Σύμφωνα με τον Γουλφ, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι «ηλίθιος» και «θα υπογράψει ότι χαρτί δει μπροστά του».

Αποτέλεσμα εικόνας για trump sign gif

Θα εξαντλήσει τη θητεία του;

Ο συγγραφέας προειδοποιεί ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καταλυτικοί για την προεδρία του Τραμπ, διότι το ένα τρίτο της Γερουσίας πρέπει να επανεκλεγεί: «Πιστεύω ότι ο εισαγγελέας που χειρίζεται το θέμα της ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές θα προσπαθήσει να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Οι Ρεπουμπλικανοί στην Γερουσία τον μισούν επειδή είναι αντιπαθέστατος. Τα σημαντικότερα στελέχη δεν θέλουν να τον βλέπουν. Ο Τραμπ τους κάνει συνέχεια υποδείξεις και μάλιστα τους φωνάζει με ψευδώνυμα! Τον μισούν και προθυμοποιούνται να τον ρίξουν από την εξουσία με την πρώτη ευκαιρία».

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top