Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο χώρο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα την τυροκομική τέχνη τότε και σήμερα καθώς και μια έκθεση παραδοσιακών τυροκομικών εργαλείων. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με την προβολή ενός video, που επιμελήθηκε η Αννα Βότση, αφιερωμένο στην τυροκομική τέχνη.
Το πρόγραμμα της Δευτέρας (25/7) περιλαμβάνει την παρουσίαση του βιβλίου της Ρούλας Γονατά-Μουστάκη με τίτλο «Κεφαλλήνες Τυροκόμοι» στην Πλατεία των Διλινάτων. Το βιβλίο θα προλόγισε ο Δρ Ιστορίας της Λογοτεχνίας, Ηλίας Τουμασάτος. Την Τρίτη (26/7) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Αράβου-Παπαδάτου με τίτλο «Τα Χέρια».
Μια ημέρα αργότερα (27/7, 19:30) στο Μονοδένδρι θα γίνει επίδειξη παρασκευής Βαρελίσιου Τυριού στην παλιά καλύβα από επιδέξιους Διλινάδες Τυροκόμους ενώ οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Παρασκευή (29/7) και ώρα 9 μ.μ. στη Λάμια με τον μεγάλο χορό του Συλλόγου Διλινάτων. Στο βιολί θα είναι ο Λαμπρογιάννης Πεφάνης ενώ ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ακόμη πλούσια εδέσματα και δωρεάν τυρί προσφορά των τυροκόμων.