skip to Main Content
Χωρίς τίτλο (Copy)

ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ !!!

Ο ΑΚΡΑΤΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ , Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ , ΚΑΙ Η «ΧΕΣΜΕΝΗ ΦΩΛΙΑ» ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ…

Γράφει ο Ρικος Σπυρος Δημοσιογραφος corfou tv Κέρκυρα

Να πούμε επιτέλους αλήθειες γιατί ακούω το τελευταίο διάστημα πολλές μπούρδες που μικρή σχέση έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα και με όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο.

Η προσέγγιση είναι επιδερμική και αποσκοπεί στην κομματική αξιοποίηση της κατάστασης στην υγεία.Αλήθεια πρώτη. Για πρώτη φορά βλέπω τόσο ενδιαφέρον από όλους μας για το Ε.Σ.Υ και για αυτό οφείλεται η πανδημία του covid-19.

Το παράπονο των συνδικαλιστών τόσα χρόνια μέχρι το 2020 όταν και ξέσπασε η πανδημία ήταν ότι «ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται και δεν μας στηρίζει». Και αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Ενδιαφερόμασταν στο παρελθόν μόνο όταν η τύχη ή η ατυχία πιο σωστά, έφερνε εμάς ή κάποιο δικό μας πρόσωπο στο Νοσοκομείο. Αλήθεια δεύτερη.

Η υποστελέχωση του Νοσοκομείου της Κέρκυρας έρχεται από το 2000, δηλαδή πάντα ήταν υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο μας και πάντα, τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια ήταν η κορυφαία διεκδίκηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, τόσο της ΕΓΕΣΥΚ όσο και του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων.

Να θυμίσω ότι το 2002- 2003, επί ΠΑΣΟΚ, οι εργαζόμενοι είχαν βγει στους δρόμους με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ πορείες στη πόλη και αυτές οι κινητοποιήσεις διήρκεσαν 6 ΜΗΝΕΣ. Τι έκαναν τότε οι Κερκυραίοι; Τους κοίταζαν και γελούσαν. Είπαμε να πούμε αλήθειες.Τότε υπήρχε μια τεράστια διαφορά με το σήμερα.

Μπορεί και τότε οι εφημερίες να έφθαναν περίπου στον ίδιο αριθμό με τις σημερινές, μπορεί και τότε αλλά και μετά επί Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ να τους χρωστούσαν ρεπό και άδεις 3-4 χρονών, αλλά υπήρχε μια διαφορά και μια ελπίδα.

Τότε οι 500 περίπου εργαζόμενοι μόνιμοι και συμβασιούχοι εργαζόταν σε ένα νοσοκομείο 9.500 τ.μ όπου σε κάθε όροφο ήταν 3-4 κλινικές, οπότε ένας νοσηλευτής ή νοσηλευτήρια τα «έφερνε βόλτα», αν ήταν και δυο στη βάρδια έκαναν πάρτι.

Που λέει ο λόγος. Όταν πήγαν όμως σε ένα κτήριο 33.500 τ.μ αυτοί οι 500, που στη συνέχεια έγιναν με Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ και με ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και 350 «εξαφανίστηκαν», σε αυτό το τεράστιο κτήριο πραγματικά «χάθηκαν» και δυσκόλεψε και το έργο τους.

Για να πάνε από τη μια άκρη στην άλλη έπρεπε να πάρουν… πατίνι. Ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα φωνάζει, ξέχασε ότι ο οργανισμός του νεοσύστατου νοσοκομείου, το οποίο ειρήσθω ένα παρόδω το εγκαινιάσαμε 2-3 φορές, προέβλεπε 960 θέσεις και τις μείωσε σε 820-830 κάτι τέτοιο;

Ξέχασε ότι τις 2 παθολογικές κλινικές τις ενοποίησε και τις έκανε μια και από 12-13 γιατρούς βρέθηκε το Νοσοκομείο με 3-4; Ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στη Πνευμονολογική κλινική, η μοναδική αυτού του περιφερειακού νοσοκομείου που έδινε πλήρη ειδικότητα παρακαλώ, όταν συνταξιοδοτήθηκε ο Διευθυντής της δεν τον αντικατέστησε και στη θέση του έβαλε καρδιολόγο;;;;

Και άλλα πολλά. Τα πράγματα είναι απλά και η αλήθεια είναι μια.

Οι ευθύνες για την κατάσταση του Νοσοκομείου μας και κυρίως για την υποστελέχωση είναι διαχρονικές και ανήκουν και στα τρία κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, δηλαδή και στη Ν.Δ που ως φιλελεύθερο κόμμα δεν πιστεύει στο Ε.Σ.Υ και αν δεν ήταν η πανδημία θα το είχε διαλύσει το Ε.Σ.Υ, στο ΠΑΣΟΚ με τις λάθος επιλογές του και κυρίως γιατί το ίδιο υπονόμευσε τη δική του πρωτοποριακή, ρηξικέλευθη μεταρρύθμιση και στο ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν είναι αριστερό κόμμα, στην ουσία όμως είναι λαϊκίστικο κόμμα με φιλελεύθερο προσανατολισμό.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Ρικος Σπυρος Δημοσιογραφος corfou tv Κέρκυρα

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top