skip to Main Content
ImageHandler (3) (Copy)

Το Μαξίμου, αν και αιφνιδιάστηκε, προανήγγειλε την παραίτηση της βουλευτή

Κρίση Κατριβάνου ξαφνικά στην κυβέρνηση

Κρίση Κατριβάνου ξαφνικά στην κυβέρνηση
Χρήστος  Μπόκας

153 «ναι» επί της αρχής μεν… αλλά με 152 πέρασαν τα «μέτρα σφαγείο» – Δεν ψήφισε ταμείο και κόφτη η βουλευτής Β’ Αθηνών και μετά τα μεσάνυχτα παραιτήθηκε – «Ναι» με τη δεύτερη από τη βουλευτή Λάρισας Άννα Βαγενά

Με «ρήγμα» στην ήδη ασθενική πλειοψηφία ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου καθώς η βουλευτής Β’ Αθηνας με τον ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου καταψήφισε τα άρθρα για το υπερ-ταμείο και την τροπολογία για τον «κόφτη».

Συνολικά η κυρία Κατριβάνου καταψήφισε είκοσι άρθρα (από 184 εως 204) που περιγράφουν την σύσταση του υπερ Ταμείου αποκρατικοποιήσεων και των θυγατρικών του και τα περιουσιακά στοιχεία που θα πάρουν και την τροπολογία για τον αυτόματο μηχανισμό.

Η στάση της κυρίας Κατριβάνου αιφνιδίασε το Μέγαρο Μαξίμου, παρότι από νωρίς το απόγευμα υπήρξαν πληροφορίες για διαφοροποίηση τόσο της ίδιας όσο και της κυρίας Αννας Βαγενά που τελικά εμφανίστηκε με καθυστέρηση στην Ολομέλεια για να υπερψηφίσει.

Αν και παρουσιάστηκαν να μην περιμένουν την διαφοροποίηση της κυρίας Κατριβάνου, υψηλόβαθμα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου διέρρεαν πως το γεγονός ότι η Βασιλική Κατριβάνου ψήφισε «ναι» επί της αρχής δεν οδηγεί άμεσες εξελίξεις για την διαγραφή της. Ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας έλεγε ότι η ηγεσία του κόμματος αναμένει τις επόμενες ώρες ή ημέρες την παραίτησή της και αν αυτή δεν υπάρξει τότε ενδεχομένως να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις.

Οι εξελίξεις υπήρξαν ραγδαίες αφού περίπου στη μία τα ξημερώματα η Βασιλική Κατριβάνου ανακοίνωσε την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα. Την θέση της στη Βουλή αναμένεται  να καταλάβει ο Γιώργος Κυρίτσης, πρώτος επιλαχών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών.

Από τη στιγμή που η κυρία Κατριβάνου επέλεξε να παραδώσει τη βουλευτική έδρα και να μην ανεξαρτητοποιηθεί, η κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένει αθροιστικά στις 153 έδρες.

Το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε με 153 «ναι»

Πάντως, το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής με 153 «ναι» από τις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε. Τα «όχι» είναι 145 καθώς από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι κ.κ. Αδωνης Γεωργιάδης (ΝΔ) και Γρηγόρης Ψαριανός (Ποτάμι).

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top