skip to Main Content
614 (1) (Copy)

Τέλος μιας εποχής, ξεκίνημα μιας νέας στην «Κράνη»

1

Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε ότι συγκινήθηκε ο προηγούμενος, αλλά και ο επόμενος και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά. Σήμερα το απόγευμα παρέδωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της «Κράνης», Σταύρος Σπαθής, στο νέο, Ιάκωβο Νιφοράτο.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου άλλαξε χέρια και επίσημα πλέον πριν από λίγη ώρα. Ο Σταύρος Σπαθής παρέδωσε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, Ιάκωβο Νιφοράτο τα ηνία και η νέα εποχή στην «Κράνη» ξεκίνησε. «Παρέλαβα την Κράνη πριν από δέκα περίπου χρόνια κυριολεκτικά πάνω σε μια χαρτοπετσέτα και με μέλη που δεν ξεπερνούσαν τα 60 άτομα και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση θα παραδίδω στον κ. Νιφοράτο έναν Εμπορικό Σύλλογο τακτοποιημένο στα πάντα και με 600 περίπου μέλη, όπου σε αυτό βοήθησε και ο νυν πρόεδρος ως αντιπρόεδρος την περασμένη τριετία στο Σύλλογο», ήταν οι πρώτες κουβέντες του απερχόμενου προέδρου, που συνέχισε: «Μέσα σε αυτή την δεκαετία εγώ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και άτομα που δεν ήταν εκλεγμένα νοικοκυρέψαμε τον Σύλλογο και τον παραδίδουμε σήμερα. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα στην Μαρία Σκλαβουνάκη που στάθηκε δίπλα μου από την πρώτη ημέρα, αλλά και σε όλους όσους βοήθησαν να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Ήρθε η ώρα όμως να αποχωρήσω από τον Σύλλογο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είμαι δίπλα στον νέο πρόεδρο σε ότι μου ζητήσει. Θα είναι χαρά μου να τον βοηθήσω», ανέφερε ο Σταύρος Σπαθής στο μίνι τελετουργικό παράδοσης-παραλαβής.

Υπόσχεση για σκληρή δουλειά από τον Ιάκωβο Νιφοράτο
Τις ευχαριστίες του προς τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης και προσωπικά στον Σταύρο Σπαθή εξέφρασε ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ιάκωβος Νιφοράτος. «Παραλαμβάνουμε έναν υγιή Σύλλογο, αφού ως μέλος της προηγούμενης διοίκησης ξέρω από πρώτο χέρι τα άλματα που έκανε για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα», ανέφερε ο κ. Νιφοράτος και συνέχισε: «Θα είμαστε για τα επόμενα τρία χρόνια η συνέχεια αυτή της προσπάθειας που ξεκίνησε ο κ. Σπαθής και θα δουλέψουμε σε ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου η προσφορά του Συλλόγου στους επαγγελματίες της πόλης μας να γίνει ακόμη καλύτερη και μεγαλύτερη. Θα κάνουμε το άνοιγμα προς αυτούς έτσι ώστε να πάμε την Κράνη ένα βήμα παρακάτω. Υπόσχεση ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν δεν θα δώσω, ωστόσο το ότι θα παλέψουμε ως διοίκηση με όλες μας τις δυνάμεις αυτό μπορώ να το υποσχεθώ. Ζητάω την στήριξη των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ., αλλά και αυτών που δεν εκλέχθηκαν, διότι στη σημερινή δύσκολη εποχή δεν περισσεύει κανένας μας. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη και πιστεύω στο τέλος ότι θα τα καταφέρουμε. Καλωσορίζω στο Δ.Σ. τα νέα μέλη και εύχομαι σε όλους καλή θητεία. Ο Σταύρος Σπαθής μπορεί να πέτυχε μεγάλα πράγματα και τον ευχαριστούμε γι΄αυτό, ωστόσο εμείς, μέσα από ομαδική δουλειά θα προσπαθήσουμε να τον ξεπεράσουμε και να παραδώσουμε στους επόμενους, όταν έρθει η ώρα να αποχωρίσουμε, έναν καλύτερο Σύλλογο».

Δεύτερη η «Κράνη» σε Δυτική Ελλάδα και Ιόνια Νησιά
Στη συνέχεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής έγινε και η σύγκλιση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου, με την παρουσία του Σταύρου Σπαθή στη διπλανή πλέον καρέκλα από αυτή του προέδρου και ως… συμβούλου. Το Δ.Σ. είχε να κάνει περισσότερο με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων του μελών. Ο Κυριάκος Σταμούλης παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο των οικονομικών, αφού είναι ο νέος Ταμίας, ενώ ο Σωτήρης Βλάχος, ως ο νέος Γραμματέας παρέλαβε τα βιβλία του Συλλόγου από την Μαρία Σκλαβουνάκη, η οποία ανέλαβε πλέον καθήκοντα αντιπροέδρου. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό και δεν έλειψαν τα αστεία και τα πειράγματα μεταξύ των μελών του Δ.Σ., που με τη σειρά τους υποσχέθηκαν στον πρόεδρο πως θα βάλουν… πλάτη. Στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο Σταύρος Σπαθής, ως πρώτος εκλεγμένος σε σταυρούς στην Ομοσπονδία Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων ενημέρωσε και τα υπόλοιπα μέρη για το πως πρέπει να κινηθεί η Κεφαλονιά. Στις 24 Ιουνίου υπάρχουν εκλογές στην Ομοσπονδία και ο κ. Σπαθής με τους 10 εκλέκτορες που διαθέτει ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου ευελπιστεί ότι 3-4 άτομα από το νησί μας θα βρεθούν στο νέο 17μελές Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και ίσως 1 ή 2 από αυτά να αναλάβουν και κάποια θέση σε αυτό. Ανέφερε ότι η «Κράνη» είναι ο δεύτερος Εμπορικός Σύλλογος πίσω από αυτόν της Πάτρας, τονίζοντας ότι η Κεφαλονιά μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις αναφορικά με τους επαγγελματίες της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top