skip to Main Content
ΠΑΝΤΕΛΕΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Copy)

Σχετικά με τη θέση μας για τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλία Αργοστολίου.

Κυρία Αναστασιάδου,

Καταρχήν χαίρομαι που καταθέτετε την άποψή σας επώνυμα. Θεωρούμε ότι η συζήτηση για τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλία αφορά όλους τους πολίτες του Αργοστολίου και θα ήταν ενδιαφέρον να κατατεθούν και άλλες απόψεις. Είναι πάγια θέση μας, τέτοιου είδους ζητήματα που αφορούν όλους τους πολίτες, να τα φέρνουμε στο δημόσιο διάλογο, ώστε να λαμβάνουμε υπ’ όψιν τις απόψεις των συμπολιτών μας. Μια απάντηση σαν τη δική σας, η οποία επιχειρηματολογεί υπέρ της αντίθετης άποψης, τουλάχιστον κατά ένα μέρος της, είναι το ζητούμενο σε μια τέτοια διαδικασία.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι ο Διονύσης Τρωιάνος υπογράφει επώνυμα και στηρίζει με επιχειρήματα μια πολιτική θέση η οποία είναι θέση της παράταξης μας και προκύπτει με συνέπεια, από τη δέσμευση μας για τη διεκδίκηση ενός Δήμου προσβάσιμου και φιλικού προς όλους. Θεωρώ χρέος μου λοιπόν, να καταθέσω την άποψή μου ή άλλως μια αναγκαία απάντηση επί των γραφόμενών σας.

Με μια προσεκτική ανάγνωση, μέσα σε δυο παραγράφους της απάντησής σας, παραδέχεστε ότι θίγεται η «άνεση κινήσεως» ενός κατοίκου της περιοχής και επιβαρύνεται «η γειτονιά του», οπότε συνάγεται το συμπέρασμα ότι θίγεται η «άνεση κινήσεως» κάθε κατοίκου και κάθε απλού χρήστη, ενώ επιβαρύνεται κάθε γειτονιά σε επαφή με το παραλιακό μέτωπο. Επομένως και το δημόσιο συμφέρον.

Σε διάφορα σημεία της απάντησής σας αναφέρετε ότι στόχος του κειμένου ήταν «να βρεθούν ψήφοι για την παράταξη» και «να πιέσει την απόφαση» του Λιμενικού Ταμείου. Οι πρακτικές της  ψηφοθηρίας και της «άσκησης πιέσεων» δεν μας εξέφραζαν ποτέ, ούτε τώρα, ότι μας τις αποδίδεται μας προσβάλλει ως δημοτικούς συμβούλους, αλλά κυρίως προσβάλλει όλους όσους συμμετέχουν ενεργά και όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει έως σήμερα.

Ως παράταξη επιζητούμε ένα Δήμο όπου σημαντικά θέματα όπως αυτό, τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, οφείλει να τα αναδεικνύει και να τα θέτει προς διαβούλευση με τους πολίτες.

Σεβόμαστε όλες τις απόψεις και, σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να αποφύγουμε φαινόμενα «οπαδισμού», με συγκρούσεις υποστηρικτών της μιας ή της άλλης άποψης.

Επιζητούμε οι απόψεις να κατατίθενται ελεύθερα και όχι με το φόβο της νομικής και ποινικής βασάνου, αλλά και της ποινικοποίησης της ίδιας της πολιτικής θέσης αν δεν είναι αρεστή.

Επιζητούμε το να λαμβάνονται αποφάσεις σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα και τις απόψεις και όχι βάσει συγκεκριμένων συμφερόντων.

Τέλος, επειδή μιλήσατε για αναφορά σε «πιέσεις που ασκούνται», δεν υπονοήθηκε ότι ασκήθηκαν πιέσεις εκτός νόμου, θεωρούμε ότι οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες έχουν το δικαίωμα να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια. Ερωτώ όμως: το να ζητείτε να εξαιρεθεί από τη συνεδρίαση το μοναδικό μέλος που έχει εκφράσει δημόσια άποψη αντίθετη με τα συμφέροντά σας, δεν επιβεβαιώνει τα γραφόμενα περί «πιέσεων»;

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος Παντελειός

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κεφαλονιά, νησί για όλους»

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top