skip to Main Content
Olimpiakos 696×388 (Copy)

Σφράγισε τον τίτλο με πεντάρα o Ολυμπιακός

(Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία)

Πάρτι τίτλου με καλεσμένους 25.000 οπαδούς! Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και με το εντυπωσιακό 5-0 σφράγισε με πανηγυρικό τρόπο το 7ο σερί πρωτάθλημα και 44ο στην ιστορία του (εκτός κι αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση αφαίρεσης 6 βαθμών).

Στον Ολυμπιακό αρκούσε έστω ένας βαθμός απέναντι στον (αδιάφορο βαθμολογικά) ΠΑΣ Γιάννινα για να εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα, 7ο συνεχόμενο, 19ο στα τελευταία 21 χρόνια και 44ο στην ιστορία του, όμως μπροστά στο κοινό του ήταν αποφασισμένος να κλειδώσει τον τίτλο με θεαματικό τρόπο και το πέτυχε σε υπερθετικό βαθμό.

Πέτυχε πέντε γκολ (δύο ο Ντε Λα Μπέγια, από ένα οι Μάριν, Ντα Κόστα και Ντομίνγκες από την άσπρη βούλα) και δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες για να σημειώσει… άλλα τόσα (εκπληκτικός ο Πασχαλάκης που έκανε 7 αποκρούσεις) με το φινάλε να βρίσκει τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με το ευρύ 5-0 και να το γιορτάζουν μαζί με τους φιλάθλους τους φορώντας συλλεκτικά μπλουζάκια που έγραφαν: «Champions, 44, 2016-17in a row».

Με Μολίνς τον Ατρόμητο ο ΠΑΟ

Ο Γκιγιέρμο Μολίνς άνοιξε λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα και χάρη στο γκολ του Σουηδού επιθετικού από μία ακόμα ασίστ του συμπατριώτη του Μάρκους Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη επί του Ατρόμητου (1-0), με την οποία οριστικοποίησε και τυπικά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ και θα μεταβεί στην Τούμπα την Πέμπτη για τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

«Φούνταρε» τον Λεβαδειακό η ΑΕΚ

Με τον Σέρχιο Αραούχο να… καθαρίζει (σκόραρε και έκανε τη σέντρα στο αυτογκόλ του Μουλόπουλου), η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 τον Λεβαδειακό, σφράγισε την είσοδό της στα play off και ταυτόχρονα τον υποβιβασμό της ομάδας από τη Λιβαδειά, που ελπίζει πλέον μόνο σε μη αδειοδότηση του Ηρακλή.

Εύκολα ο ΠΑΟΚ και περιμένει τους… δικαστές

Στο άψε σβήσε ο ΠΑΟΚ καθάρισε τον Πλατανιά (3-1), έκανε συντήρηση ενόψει Κυπέλλου, και περιμένει την απόφαση των δικαστών για να μάθει πόσο πολύτιμο ήταν το διπλό στα Χανιά!

Με… σπασμένα τα φρένα μπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής, καθώς μόλις στο 8′ προηγούνταν με 2-0, έχοντας επί της ουσίας απλοποιήσει πολύ την υπόθεση νίκη.

Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν είχαν το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο καθώς δεν προλαβαίνουν τα πλέι οφ, σε μία πολλή καλή χρονιά γι’ αυτούς.

Ο Δικέφαλος του Βορρά παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα πήρε τη νίκη με 1-3 και πλέον περιμένει την… απόφαση των δικαστών!

Σώθηκε ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής επικράτησε με 2-1του Παναιτωλικού και παρέμεινε, τουλάχιστον αγωνιστικά, στην κατηγορία. Στα άλλα ματς της 29ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Βέροια-Αστέρας Τρ. 4-3, Κέρκυρα-Πανιώνιος 1-0, Λάρισα-Ξάνθη 1-0.

Η βαθμολογία της Super League

1. Ολυμπιακός 64β.
———————–
2. ΠΑΟΚ 58β.
3. Παναθηναϊκός 54β.
4. ΑΕΚ 52β.
5. Πανιώνιος 52β.
———————
6. Ξάνθη 45β.
7. Πλατανιάς 42β.
8. Ατρόμητος 36β.
9. ΠΑΣ Γιάννινα 35β.
10. Κέρκυρα 32β.
11. Παναιτωλικός 31β.
12. Ηρακλής 28β.
13. ΑΕΛ 28β.
14. Αστέρας Τρίπολης 27β.
—————————-
15. Λεβαδειακός 23β.
16. Βέροια 22β.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top