skip to Main Content
105599377 671932726690429 9144483805523705173 N (1) (Copy)

Συναντήσεις στα Υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού για την Ιθάκη

Σήμερα το μεσημέρι είχαμε πολύ ευχάριστες εξελίξεις για το Δήμο Ιθάκης και τους πολίτες του.

Σε συνάντησή με τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρο Τραυλό και το Δήμαρχο Ιθάκης κ. Διονύση Στανίτσα, θέσαμε σημαντικά αιτήματα του Δήμου Ιθάκης για τη στήριξη τόσο των υποδομών του και των υπηρεσιών του σε δυο πεδία.

  • Πρώτον, το αίτημα για χρηματοδότηση, ύψους περί τα 50.000 ευρώ, της συντήρησης του συστήματος αφαλάτωσης και υδροδότησης, μιας κρίσιμης υποδομής για πολίτες και επισκέπτες της Ιθάκης. Ο Υφυπουργός ήταν θετικός προς το αίτημα του Δήμου και προσεχώς θα εγκρίνει τη σχετική χρηματοδότηση. Αυτή η θετική εξέλιξη προστίθεται σε προηγούμενη χρηματοδότηση έργου αξίας 95.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την κατασκευή νέου αγωγού σύνδεσης της μονάδας αφαλάτωσης με τη δεξαμενή του οικισμού Σταυρού Ιθάκης.
  • Δεύτερον, το αίτημα του Δήμου Ιθάκης για ενίσχυση των υπηρεσιών του με υπάλληλο λογιστικής – οικονομικών για την στήριξη της εύρυθμης διοικητικής λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου. Και σε αυτό το αίτημα ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσει άμεσα η τοποθέτηση υπαλλήλου.

Ευχαριστώ τον Υφυπουργό κ. Λιβάνιο για την άμεση ανταπόκρισή του σε σημαντικά ζητήματα της Ιθάκης σε μια περίοδο με μεγάλες δημοσιονομικές δυσκολίες.

Εχθές, Τετάρτη 24 Ιουνίου, συμμετείχα σε διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού, κ. Κατερίνα Μοθωναίου ο  Έπαρχος Ιθάκης κ. Θανάσης Λιβιτσάνης και ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας.

Με την κ. Υπουργό συζητήσαμε για ευρύ φάσμα πολιτιστικών θεμάτων που αφορούν την Ιθάκη, συμπεριλαμβανομένων των δυο μουσείων της, της αρχαιολογικής έρευνας στη βόρεια Ιθάκη, τη συντήρηση των ευρημάτων, καθώς και την ανάδειξή τους.

Στη συνέχεια με την κ. Υπουργό και την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, συζητήσαμε και για την εξέλιξη έργων πολιτισμού στην Κεφαλονιά. Συγκεκριμένα για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου και τις δρομολογημένες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην επαναλειτουργία του, καθώς και για τη διαδικασία που επιλέχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για την εκτέλεση του έργου ανάδειξης και προστασίας του Θολωτού Μυκηναϊκού τάφου Τζαννάτων.

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top