skip to Main Content
Thumbnail (Copy)

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας είχε ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη είχε στον Πειραιά ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης.

Δύο ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση.

Το θέμα της επανίδρυσης του Λιμενικού Σταθμού στο Ληξούρι και η πορεία της μελέτης για το λιμάνι Ληξουρίου που είχε αναλάβει το Τμήμα Υποδομών Λιμένων του Υπουργείου Υποδομών.

Για τον Λιμενικό Σταθμό ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό να προχωρήσει άμεσα η έκδοση του ΦΕΚ ίδρυσης του Λιμενικού Σταθμού και η στελέχωσή του αφού η απόφαση έχει ληφθεί από τον Ιούλιο και λόγω των εκλογών που μεσολάβησαν έχει καθυστερήσει.

Ο Υπουργός απάντησε ότι συμφωνεί με την αναγκαιότητα της ίδρυσης του Λιμενικού Σταθμού στο Ληξούρι και πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες έκδοσης του ΦΕΚ.

Για το θέμα της μελέτης για το λιμάνι , το μελετητικό γραφείο την έχει ολοκληρώσει και έχει σταλεί στην ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων) για έγκριση.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό και πήρε τη διαβεβαίωση ότι πριν παρθούν οι όποιες αποφάσεις να γίνει διαβούλευση στο Ληξούρι με όλους τους εμπλεκώμενους φορείς προκειμένου να έχει σφαιρική ενημέρωση και άποψη η τοπική κοινωνία.

Το θέμα της πολιτικής για τα λιμάνια όλης της χώρας όπως έγινε γνωστό από τον Υπουργό σύντομα θα απασχολήσει την Κυβέρνηση με νομοθέτηση και αλλαγή στους τρόπους διαχείρισης.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top