skip to Main Content
Skrekas (Copy)

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη λειτουργία της ΕΔΑΚΙ, την οργάνωση του ΦΟΔΣΑ και τους Δασικούς Χάρτες

Στο πλαίσιο της ανάγκης η Εταιρεία Διαχείρισης Αποβλήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης να καταστεί λειτουργική ως προς το φυσικό αλλά και το οικονομικό αντικείμενό της, είχα σήμερα σύσκεψη εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Μανώλη Γραφάκο.

Στον κ. Γενικό παρουσίασα τη διαχειριστική και οικονομική κατάσταση στην οποία η Εταιρία βρίσκεται σήμερα, εξέθεσα τις προτάσεις που τα στελέχη της μου έχουν επισημάνει και συμφωνήσαμε το αμέσως επόμενο διάστημα από κοινού με τις υπηρεσίες του Υπουργείου και της Γραμματείας να αναζητήσουμε τις  βέλτιστες λύσεις.

Ακολούθως, με τον συνάδελφό μου Βουλευτή Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα συναντήσαμε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα προκειμένου να συζητήσουμε ζητήματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΦΟΔΣΑ, η απόφαση της Επιτροπής που αφορά στο Άρθρο 152 και οι επόμενες κινήσεις προς επίλυση του ζητήματος που έχει προκαλέσει η εν λόγω απόφαση απασχόλησαν τη συζήτησή μας με τους κυρίους Σκρέκα και Γραφάκο.

Οι Δασικοί Χάρτες, τέλος,  και το ιδιοκτησιακό καθεστώς επί των δασικών εκτάσεων τέθηκαν τόσο από εμένα όσο και τον κ. Γκίκα στον κ. Υπουργό στον οποίο και αναπτύξαμε τις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις μας στο πλαίσιο της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης για τα ζητήματα αυτά.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top