skip to Main Content
DSC 0061 (Copy)

Στο Ληξούρι παρέμεινε το κύπελλο… Παλληξουριακός – Πυλαριακός 6-0 στον 39ο τελικό της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.

Κυπελλούχος 2018-2019 Κεφαλονιάς – Ιθάκης και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από σήμερα είναι ο Παλληξουριακός. Οι «ερυθρόλευκοι, ήταν από την αρχή το φαβορί για την κούπα στον 39ο τελικό του τοπικού κυπέλλου και το απέδειξαν στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας τον Πυλαριακό, τον οποίο και νίκησαν με σκορ 6-0! Οι τυπικά γηπεδούχοι, στα εγκαίνια ουσιαστικά του ανακατασκευασμένου Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, πιο ποιοτικοί, είχαν την κατοχή και με καλή κυκλοφορία μπάλας, σε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο, δημιουργούσαν καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Μακρή, πετυχαίνοντας συνολικά 6 γκολ. Οι «κυανέρυθροι» της Πυλάρου, σίγουρα προσπάθησαν και πάλεψαν για το καλύτερο και μια μεγάλη έκπληξη. Μπορεί να μην τα κατάφεραν, όμως μπορούν να είναι ικανοποιημένοι από τη σημερινή τους προσπάθεια και να συνεχίζουν να χαίρονται αυτήν τη μοναδική στιγμή, που έζησαν στη μεγάλη γιορτή του τοπικού μας ποδοσφαίρου.

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά, ο Παλληξουριακός μπήκε από την αρχή δυνατά προκειμένου να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο του, να εκμεταλλευθεί το όποιο άγχος και την απειρία του και σίγουρα το κατάφερε, αφού πέτυχε τα γρήγορα γκολ που έψαχνε, «καθαρίζοντας» από νωρίς τον 39ο τελικό και ότι είχε να κάνει με την κούπα και τη διατήρηση της, στην τροπαιοθήκη του, με το τελικό 6-0 να τα λέει όλα. Ο Πυλαριακός, που ήταν έτσι κι αλλιώς το αουτσάιντερ, προσπάθησε να κρατηθεί στο παιχνίδι, να το πάει εκεί που ήθελε ο προπονητής του και στη συνέχεια να κτυπήσει στην κόντρα. Όμως είπαμε, ότι η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου ήταν καλύτερη, ποιοτικότερη και η κατάκτηση, εν τέλει του τοπικού κυπέλλου ήταν κάτι παραπάνω από δίκαιη.
MVP του τελικού ο Σπ. Μαρκάτος με δύο γκολ, μία ασίστ και διαφορά στήθους από τον εξαιρετικό Μέλι Μπράτι. Φάσεις και γκολ Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στον 39ο τελικό του τοπικού κυπέλλου, ο Παλληξουριακός θα ανοίξει το σκορ στο 1-0 με τον Μπράτι, μετά την ωραία κάθετη πάσα του Λυκούδη, να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και με σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μακρή. Ένα δυνατό σουτ αυτή την φορά από τον Σπ. Μαρκάτο, από τα όρια της περιοχής, αναγκάζει τον Μακρή να πέσει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα. Πολύ μεγάλη τετραπλή ευκαιρία θα χάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο 15’, όταν τέσσερα διαδοχικά σουτ των Μπερναλή – Αντωνάτου αρχικά και στη συνέχεια στα δύο του Τζιαρτζάνη να πραγματοποιεί εντυπωσιακές αποκρούσεις ο Μακρής, που σήμερα ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Νέα σπουδαία απόκρουση του Μακρή στο 25’ σε μακρινό σουτ του Λουλούδα, ενώ στην επαναφορά της μπάλας ο Ηλ. Αντωνάτος θα σταθεί άτυχος, αφού στο πλασέ του, η μπάλα θα σταματήσει στη ρίζα της αριστερής δοκού των τυπικά φιλοξενούμενων.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και συγκεκριμένα στο 29’ ο Παλληξουριακός θα πετύχει το 2-0 και πάλι με τον Μπράτι, που θα είναι το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι, με σουτ από τα όρια της περιοχής, στην εξαιρετική πάσα του Ηλ. Αντωνάτου. Και πάλι ο Μακρής θα σώσει την εστία του στο 33’ σε διαγώνιο σουτ του Μπράτι από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος θα είναι στο 39’ με τον Μακρή να απομακρύνει με γροθιές, το δυνατό σουτ του Λυκούδη. Έτσι, η λήξη του θα βρει την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου προηγούμενη στο σκορ με διαφορά δύο τερμάτων. Στο δεύτερο η εικόνα παρέμεινε η ίδια, οι τυπικά γηπεδούχοι θα έχουν την κατοχή και θα πετύχουν ακόμη τέσσερα τέρματα. Μια ωραία συνεργασία Μπράτι – Μαρκάτου Σπ. στο 53’, θα φέρει και το 3-0 με τριπλή προσπάθεια του τελευταίου, μέσα από την περιοχή και τον Μακρή να παλεύει χωρίς να μπορεί να σώσει την εστία του. Στο 60’ και πάλι ο Σπ. Μαρκάτος θα ελιχθεί υπέροχα έξω από την περιοχή, θα πιάσει ένα ψηλοκρεμαστό τεχνικό σουτ και θα στείλει την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας και στα δίχτυα του Μακρή, για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0! Ήταν ένα υπέροχο τέρμα από τον έμπειρο επιθετικό του Παλληξουριακού. Ο Μακρής στο 63’ θα αντιδράσει άμεσα και θα διώξει την μπάλα δύσκολα σε κόρνερ, από τη δεξιά του γωνία, στο σουτ του Χ.Σ. Μουρελάτου. Το κόρνερ εκτελείται από τον Σπ. Μαρκάτο από δεξιά και στο β’ δοκάρι ο Τζιαρτζάνης με ωραία κεφαλιά θα πετύχει το 5-0 της ομάδας του. Στο 80’ ο Ηλ. Αντωνάτος θα χρισθεί και αυτός σκόρερ στο παιχνίδι, όταν θα κερδίσει τις κόντρες, έξω από την περιοχή και με ωραίο σουτ θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία και στα δίχτυα του Μακρή που και εδώ, δεν μπορούσε να αντιδράσει και έτσι να έχουμε το 6-0. Ο Πυλαριακός προσπάθησε να απειλήσει στην κόντρα με τον Νικολοβιέννη στο 84’ να κάνει ένα αδύναμο σουτ, λίγο έξω από την περιοχή και τον Σκαματζούρα να μπλοκάρει χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Μέχρι την ολοκλήρωση του τελικού, δεν θα έχουμε κάποια άλλη καλή στιγμή και ο Παλληξουριακός θα πανηγυρίσει μια δεύτερη συνεχή κατάκτηση τοπικού κυπέλλου, μετά την περυσινή επί των Πρόννων με σκορ 2-1. Ο Πυλαριακός, ας κρατήσει τις στιγμές που είναι μοναδικές, μιας και την στον τελευταίο αγώνα των playoffs της Β’ κατηγορίας έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει και να κατακτήσει τον τίτλο. Άλλωστε, μετά την άνοδο, αυτός ήταν και ο βασικός φετινός του στόχος Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Ν. Αντωνιάδη. 4ος ήταν ο κ. Άγγ. Βουτσινάς. Οι συνθέσεις:Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας Γ., Μπερναλής, Τζιαρτζάνης, Λούλουδας, Λυκούδης (72′ Ζερβός), Μαρκάτος Σπ. (64′ Ανντωνάτος Κ.), Μαρκάτος Σωκ., Αντωνάτος Ηλ., Μπράτι (72′ Καμινάρης), Μουρελάτος Χ. (64′ Lalaj), Μουρελάτος Χ.Σ.. Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Μακρής, Γασπαρής Α., Μιχαλίτσης, Γασπαρής Γ. (46′ Rexha A.), Ποταμιάνος, Καβαλλιεράτος (46′ Saliaj), Φάντης (56′ Αλυσανδράτος Μ.), Νικολοβιένης, Γιαννάτος (72′ λ.τ. Σπαθής), Γρηγοράτος, Σταμούλης. Σε λίγο πολύ μεγάλο φωτορεπορτάζ από τον τελικό και τις απονομέςΑπαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top