skip to Main Content
Bfc965e94892f6f469394c1665403c8e L (Copy)

Στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αναζητά σωσίβιο ο πρωθυπουργός – Φήμες για αλλαγές πριν τη ΔΕΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει τη Δευτέρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είχε μεταβεί να εγγράψει την κόρη του σε κολέγιο και όλο το επόμενο διάστημα θεωρείται SOS για τις αλλαγές, παρότι το πρόγραμμά του είναι σχετικά φορτωμένο: Τρίτη βράδυ αναμένεται να βρεθεί στη Σλοβενία για το Bled Strategik Forum, την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη για συναντήσεις με φορείς ενόψει της ΔΕΘ, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή είναι στην ατζέντα να επισκεφτεί Μασσαλία για τη διεθνή διάσκεψη για τη βιοποικιλότητα της Μεσογείου.. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για την Τρίτη έχει οριστεί συνεδρίαση του νυν υπουργικού συμβουλίου, με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη.

Το πρόγραμμα και, κυρίως η συνεδρίαση του υπάρχοντος υπουργικού την Τρίτη δείχνει ως πιθανότερο σημείο των κυβερνητικών αλλαγών, εφόσον οι πληροφορίες επαληθευθούν, το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι δε αλλαγές, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, θα είναι και δομικού χαρακτήρα, αλλά και θα αγγίζουν και υπεύθυνους για τις τελευταίες πυρκαγιές. Σε μια τέτοια περίπτωση καθίσταται αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο αντικατάστασης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αν και δεν είναι ο βασικός υπεύθυνος για τις πυρκαγιές, καθώς ο πρωθυπουργός φέρεται να εμπιστεύεται τον πολιτικό προϊστάμενο της πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά! Εφόσον υπάρχει αλλαγή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ως ένα από τα πρώτα φαβορί φέρεται ο νυν υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αν και δεν αποκλείεται και μετακίνηση και στο υπουργείο Άμυνας.

Αυτή τη φορά και υπό την πίεση που δέχεται από τις αντιδράσεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές και την νέα επιδείνωση της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να στρέφεται περισσότερο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με χρησιμοποίηση αναλογικά περισσότερων «γαλάζιων» βουλευτών, ενώ εντόνως ακούγεται από τον «πασοκογενή χώρο» και το όνομα του Γιώργου Φλωρίδη – ιδίως εάν αντικατασταθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ίσως δε αντικατασταθεί και έτερο μέλος της κυβέρνησης που προέρχεται από τον «εκσυγχρονιστικό χώρο»!

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top