skip to Main Content
IMG 20160809 145610

Στη Λευκάδα, στο πλευρό των πληγέντων από την πυρκαγιά, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

unnamed-4-620x330.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6 (Copy)

IMG_20160809_145610 IMG_20160809_145058

Τη Λευκάδα επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από την πυρκαγιά που ξέσπασε, τη Δευτέρα 8 Αυγούστου στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η φωτιά έκαψε ολοσχερώς 10 σπίτια και τον ιστορικό κινηματογράφο “Απόλλων”, παρά την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την οποία ευχαριστούμε ακόμη μια φορά για το δύσκολο έργο που επιτελεί. Από την πρώτη στιγμή, στο έργο της πυρόσβεσης κινητοποιήθηκαν και οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας, ανάμεσά τους και η ΠΙΝ που συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς με υδροφόρες και ανθρώπινο δυναμικό.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες (9/8/2016) στη Λευκάδα ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτο, τον αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θόδωρο Χαλικιά και το Δήμαρχο Κώστα Δρακονταειδή αποφασίστηκε ο συντονισμός δυνάμεων προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την μεγαλύτερη δυνατή αρωγή στις πληγείσες οικογένειες.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Για την ασφάλεια αλλά και την αποκατάσταση της εικόνας της περιοχής ήδη πραγματοποιείται από την Αντιπεριφέρεια Λευκάδας άμεσος καθαρισμός του χώρου από μπάζα, καμένα και επικίνδυνα υλικά και απομάκρυνσή τους.

Σημειωτέον ότι το οικοδομικό τετράγωνο που υπέστη τις συνέπειες της φωτιάς έχει οριοθετηθεί με προστατευτικά σήματα (κορδέλες κλπ.) ενώ με ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούνται περιπολίες για τη φύλαξη του χώρου.

Επίσης με συντονισμό όλων των υπηρεσιών προωθούνται αιτήματα για:

-την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων,

-για την υιοθέτηση μέτρων και δράσεων ενίσχυσης,

-για την διαγραφή και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα κτίσματα που κάηκαν αλλά και για τα περιουσιακά στοιχεία όσων επλήγησαν από τη φωτιά

-για την παράταση και την αναστολή πληρωμών καθώς και τον ορισμό ρυθμίσεων για τις οφειλές στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία

-για τη διαγραφή δανείων που ελήφθησαν για τα κτίσματα που κάηκαν ολοσχερώς

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκφράζει την συμπαράστασή της στους πληγέντες, θέτει τις υπηρεσίες της στο πλευρό των πληγέντων από τη φωτιά στο Ιστορικό Κέντρο της Λευκάδας και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ανακούφισής τους και αποκατάστασης της περιοχής.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top