skip to Main Content
6ype (Copy)

«Σπάει» η 6η ΥΠΕ… Έρχεται Υγειονομική Περιφέρεια Ηπείρου;

Μία δέσμευση πολλών ετών επανέλαβε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοίδης στην πρώτη συνάντηση που είχε με την ΠΟΕΔΗΝ. Και δεν είναι άλλη από το πολυσυζητημένο στην Ήπειρο τουλάχιστον «σπάσιμο» της 6η ΥΠΕ

ΟΥπουργός, όπως μετέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γιώργος Φλούδας σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1 δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε οι Υγειονομικές Περιφέρειες να μετατραπούν σε 13 και να είναι σε αντιστοιχία με τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η Ήπειρος ανήκει στην 6η ΥΠΕ που εδρεύει στην Πάτρα και έχει επίσης στη δικαιοδοσία της την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Η δημιουργία μιας ΥΠΕ με αρμοδιότητα την Ήπειρο ήταν αίτημα πολλών χρόνων και δέσμευση προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών που δεν είχε υλοποιηθεί.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης το επανέφερε με την υπόσχεση ότι θα γίνει πράξη σύντομα.

Στην συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ ο Υπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να μην υπάρξουν μεταβολές στο νομικό καθεστώς των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο πλευρών, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ομοσπονδίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε επίσης την ΠΟΕΔΗΝ ότι πρώτη προτεραιότητα του θα είναι η ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας της χώρας μας με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

epiruspost.gr

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top