skip to Main Content
ΑΕΡΑ  (53)

«Σιγά…….ο κ. Σπύρου κοιμάται ( κι ονειρεύεται!) » ή « η αυτογελοιοποίηση ενός πολιτικάντη»

thodoros09-007

Είναι μειονέκτημα στην καθημερινή ζωή και στην κοινωνία κάποιος να ζει και να φέρεται έχοντας δημιουργήσει ένα δικό του φανταστικό κόσμο που πόρρω απέχει από την πραγματικότητα. Σχεδόν πάντοτε έχει αρνητικές συνέπειες για τον ίδιο.
Όταν όμως αυτό συμβαίνει και σε κάποιον που ασχολείται με την πολιτική , τότε η γελοιοποίηση του είναι ίσως η πιο ανώδυνη συνέπεια της συμπεριφοράς του.

Μια τέτοια περίπτωση έχουμε μπροστά μας στο πρόσωπο του κ. Σ. Σπύρου που ως περιφερειακός σύμβουλος και πρώην περιφερειάρχης απηύθυνε επερώτηση στον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο με την ευκαιρία της λήξης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013, κατηγορώντας τον ίδιο και την Περιφερειακή Αρχή για «απώλεια πόρων, λανθασμένες επιλογές, καθυστέρηση υλοποίησης έργων, αντικερκυραϊσμό (!) » διανθίζοντας το κείμενο με «παραινέσεις» για την Αριστερά και την ηθική της.

Αισθανόμαστε την υποχρέωση , να τον βοηθήσουμε να βγει από το «όνειρο» που βρίσκεται και να επανέλθει στην πραγματικότητα.

• Είναι αυτός ο ίδιος που από την 1/1/2011 που ανέλαβε μέχρι την 31/8/2014 που παρέδωσε την ΠΙΝ στην ΑΝ.Α.Σ.Α , απορρόφησε το 28% των πόρων του ΕΣΠΑ, δηλαδή για το ολοκληρώσει θα χρειάζονταν δεκατέσσερα χρόνια!
• Είναι αυτός ο ίδιος που με την πολιτική του κατάφερε στις 31/8/2014 να μην έχει απορροφήσει ούτε ένα ευρώ σε 18 από τα 33 διασυνοριακά προγράμματα που συμμετείχε η ΠΙΝ .
• Είναι αυτός ο ίδιος που με τις ενέργειες και τις παραλείψεις του κατέστησε ουραγό την Περιφέρεια μας στην αναπτυξιακή προσπάθεια και καταβαράθρωσε την αξιοπιστία της ανάμεσα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και της Ευρώπης.
• Είναι αυτός ο ίδιος που στους 44 μήνες της θητείας του απένταξε με την δική του υπογραφή από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 είκοσι τέσσερα (24) έργα πολύτιμα για την κοινωνία και την οικονομία όπως δυο σχολεία, ένα ειδικό σχολείο, ένα γηροκομείο, ένα θέατρο, δυο λιμενικά έργα, υδρεύσεις, αρχαιολογικά μνημεία, ψηφιακά συστήματα, κα συνολικού προϋπολογισμού 56.000.000 ευρώ!
• Είναι αυτός ο ίδιος που προφανώς ενεργώντας ως «φιλοκερκυραίος» από αυτά τα παραπάνω 24 έργα που απένταξε με την υπογραφή του και τα στέρησε από την κοινωνία και την οικονομία , τα δέκα (10) είναι έργα της Κέρκυρας προϋπολογισμού 27.500.000 ευρώ!
• Είναι αυτός ο ίδιος που με τις πράξεις και τις παραλείψεις του έστρωσε το έδαφος για να χάσει η ΠΙΝ πολύτιμους πόρους 5,87 εκατ. Ευρώ από ένα συρφετό άνομων συμφερόντων.
• Είναι αυτός ο ίδιος που με την αποδεδειγμένη κακοδιαχείριση του ως πρόεδρος μετέτρεψε την ΕΤΙΝ από εταιρεία προβολής και προώθησης του τουρισμού στα Ιόνια Νησιά σε γραφείο εξυπηρέτησης και ταξιδιών αναψυχής των «ημετέρων», στερώντας την τουριστική οικονομία από ένα σημαντικό εργαλείο.
Και ο κατάλογος των επιτευγμάτων του κ. Σ. Σπύρου μπορεί να συνεχίζεται επί μακρόν. Φθάνει προς το παρόν.

Κι αν μπόρεσε να επανέλθει στην πραγματικότητα, ας μάθει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την πορεία του προγράμματος και των έργων της ΠΙΝ.
Η ΠΙΝ απορρόφησε το 105,9% της Κοινοτικής Συνδρομής του ΕΣΠΑ 2007-2013 πραγματοποιώντας υψηλούς ρυθμούς απόδοσης τους τελευταίους 16 μήνες και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην συνολική επιτυχία της χώρας που έφθασε στο 98%.
Παράλληλα όλα τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα της ΠΙΝ που δεν ολοκληρώθηκαν μέχρι 31/12/2015 συνεχίζουν να εκτελούνται για να αποδοθούν στην οικονομία επ ωφελεία των συμπολιτών μας και της ευημερίας τους.

Η ΠΙΝ με την καθοδήγηση της ΑΝ.Α.Σ.Α και την μεγάλη στήριξη και αγάπη των συμπολιτών και συμπολιτισσών μας ,προχωρεί ήδη στην υλοποίηση του νέου σχεδίου που έχουν ανάγκη τα νησιά μας

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top