skip to Main Content
ImageHandler (2) (Copy)

Σεπτέμβριο η πρώτη δόση

 

ΕΝΦΙΑ: Δείτε πόσο θα πληρώσετε φέτος

ΕΝΦΙΑ: Δείτε πόσο θα πληρώσετε φέτος

Τι θα γράφει το εκκαθαριστικό σας – Μέχρι τέλος Αυγούστου θα φτάσουν στους ιδιοκτήτες

Το αργότερο μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς που έχουν στο σύστημα TAXISNET 6.000.000 φυσικά πρόσωπα και περίπου 250.000 εταιρίες και λοιπά νομικά πρόσωπα τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα ποσά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) που πρέπει να καταβάλουν για το 2016.
Με τα εκκαθαριστικά αυτά πάνω από 600.000 φυσικά πρόσωπα που κατείχαν την 1η-1-2016 ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, καθώς επίσης και όλες οι εταιρίες και τα λοιπά νομικά πρόσωπα (εμποροβιομηχανικές επιχειρήσεις, ασφαλιστικές εταιρίες, τράπεζες, εταιρίες παροχής υπηρεσιών, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, δικηγορικά γραφεία κ.λπ.) που κατέχουν ακίνητα θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά αυξημένα ποσά ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2016 πρέπει να εξοφληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2016 και η 5η έως το τέλος Ιανουαρίου. Δείτε πόσο ακριβώς είναι ο ΕΝΦΙΑ για το ακίνητο σας εδώ:  http://www.money-money.gr/news/dite-poso-enfia-tha-plirosete-fetos-ti-tha-grafi-to-ekkatharistiko-sas/1090
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top