skip to Main Content
20231011 161311 (Copy)

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

Επικεφαλής Συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! – Κάθε Νησί Ψηλά»

Οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων θα θυμηθούν τα έργα και τις ημέρες του πρώην Δημάρχου. Με την ψήφο τους την Κυριακή θα επιλέξουν τα καθαρά λόγια και τις καθαρές διαδικασίες και θα απορρίψουν τον κο Τρεπεκλή και το παρελθόν του.

Συνεχίζει με ψέματα και «fake news» να παραπληροφορεί ή απλά δεν γνωρίζει τις πρωτοφανείς χρηματοδοτήσεις που ήρθαν στα Ιόνια Νησιά την τελευταία τετραετία ύψους μισού δις ευρώ, το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πλάνο παρά ποτέ. 

Γιάννης Τρεπεκλής:

Έργα και ημέρες ενός αποτυχημένου Δημάρχου

Ο κ. Τρεπεκλής προσπαθεί με προεκλογικά μηνύματα και τους τηλεοπτικούς μονολόγους του να πείσει τους πολίτες του Ιονίου ως υποψήφιος Περιφερειάρχης για την εμπειρία και την αποτελεσματικότητά του προβάλλοντας τον εαυτό του ως “επιτυχημένο Δήμαρχο”.

Αντίθετα θα έπρεπε να απολογηθεί και να ζητήσει μια συγνώμη από τον Κερκυραϊκό λαό για την χαμένη ευκαιρία της Δημαρχίας του το 2011-2014 αλλά και να μην εμπαίζει τους υπόλοιπους επτανήσιους.

Ως υπενθύμιση αναφέρουμε:

1/ Οργάνωση και λειτουργία ενιαίου Δήμου: Μια μεγάλη ευκαιρία για την δημιουργία ενός λειτουργικού Δήμου χάθηκε.

2/ Το οργανόγραμμα του Δήμου: Ανεδαφικό και ανεφάρμοστο όπως δημιουργήθηκε, ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και έμεινε ο Δήμος για 18 μήνες χωρίς προϊσταμένους υπηρεσιών.

3/ Σύσταση μονομετοχικής εταιρείας: Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων ως μη σύννομη και στερήθηκε ο Δήμος ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο.

4/ Λειτουργία ενιαίου Δήμου: Αποτυχία στην διαμόρφωση αποκεντρωμένων διοικητικών δομών, οι οποίες θα εξυπηρετούσαν τους πολίτες και θα καθιστούσαν τον ενιαίο Δήμο λειτουργικό και αξιόπιστο.

5/ Λειτουργία ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ: Ποτέ δεν εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο ο απολογισμός και η ενημέρωση αποτελεσμάτων χρήσης.

ΕΡΓΑ

  1. Παρκινγκ Πλατείας Σαρόκου: Παρέλαβε η Δημοτική Αρχή Τρεπεκλή ένα δημοπρατημένο και συγχρηματοδοτούμενο έργο με ανάδοχο εταιρεία και το ακύρωσε. Δεν δόθηκε συνέχεια και η πόλη έχασε ένα χώρο στάθμευσης 400 θέσεων.
  1. Αποκατάσταση του ΦΟΙΝΙΚΑ
  1. Ιόνιος Βουλή: Η χρηματοδότηση αποκατάστασή της από την Βουλή των Ελλήνων έμεινε αναξιοποίητη.
  1. Αστικές και περιαστικές αναπλάσεις: Αδράνεια και απώλεια πόρων με χαρακτηριστική περίπτωση της δυνατότητας ανάπλασης της περιοχής Σαρόκου, όπου χάθηκαν πόροι 10.000.000 ευρώ.
  1. Διαχείριση απορριμμάτων: α) Ανύπαρκτος σχεδιασμός υποδομών διαλογής στην πηγή, β) Επέκταση ΧΑΔΑ Τεμπλονίου με επιβάρυνση της περιοχής χωρίς κανένα έργο αποκατάστασης, γ) Εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε ξεκινήσει καμία διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ούτε το αναγκαίο οικόπεδο είχε αδειοδοτηθεί ως προς την καταλληλότητα και χρήση. Τα μόνα που ίσχυαν είναι μια προμελέτη από την προηγούμενη Διοίκηση του Συνδέσμου και ο διάλογος με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για την κατασκευή του έργου μέσω ΣΔΙΤ, προκειμένου να επιλεγεί ανάδοχος της Α΄ φάσης, σύνταξης της οριστικής μελέτης του έργου, χωρίς να έχει διασφαλιστεί καμία κατασκευή.
  1. Ύδρευση – Αποχέτευση: Κανένας σχεδιασμός και έργο για αποκατάσταση και επέκταση δικτύου σε ολόκληρο το νησί. Το ίδιο συνέβη και με τους βιολογικούς καθαρισμούς.
  1. Επιχειρηματικότητα: Η μόνη σπουδή του κ. Τρεπεκλή ήταν το 20149 η προσπάθεια του Δήμου για την δημιουργία νέου εμπορικού κέντρου σε οικόπεδο του Ιδρύματος Αδελφάτα εντός πόλης και η επιβολή με την απόφαση 109 του Δημοτικού Συμβουλίου ωραρίου μουσικής νεκρώνοντας μια ολόκληρη πόλη ζημιώνοντας επιχειρήσεις και κατοίκους.

Ο κ. Τρεπεκλής δεν άφησε καμία παρακαταθήκη στον κερκυραϊκό λαό.

Δεν άφησε κανένα δείγμα γραφής, σχεδιασμού, οράματος και αποτελεσματικότητας.

Οι δε σημερινές του δηλώσεις ασαφείς, ετεροχρονισμένες και μόνον προπαγανδιστικές αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία εμπειρία και γνώση από την σύγχρονη διοίκηση και διαχείριση χρηματοδοτικών πόρων είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Συμπεριφέρεται ως υποψήφιος Δήμαρχος παρά ως υποψήφιος Περιφερειάρχης.


Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

Επικεφαλής Συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! – Κάθε Νησί Ψηλά»
Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων 2019-2023

Ευρωβουλευτής 1999-2014 & Αντιπρόεδρος Ε.Κ. 2007-2012.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top