skip to Main Content
Pirosvestiki Akadimia (Copy)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

assets_LARGE_t_183761_54000080

Κύριοι, καλησπέρα.

Σας στέλνουμε στο συνημμένο αρχείο την Προκήρυξη για την Εισαγωγή στις σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην οποία περιλαμβάνονται αναλυτικά τα παρακάτω:
1. Τα προσόντα, οι προϋποθέσεις και τα κωλύματα των υποψηφίων ( Σελ. 4-5)
2. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (Σελ. 5-7)
3. Ο τρόπος υποβολής και ελέγχου των δικαιολογητικών (Σελ. 7- 8)
4. Ο τρόπος και οι διαδικασίες διεξαγωγής των Προκαταρκτικών Εξετάσεων (Υγειονομικές – Αθλητικές – Ψυχοτεχνικές)   [Σελ. 10-13] 5. Οι διαδικασίες επιλογής και κατάταξης των εισακτέων. (Σελ. 14-16)
6. Ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής των αποφοίτων των σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στο Πυροσβεστικό Σώμα και θέματα στρατιωτικών υποχρεώσεων. (Σελ. 16-17)
7. Παράρτημα Α: Νοσήματα και σωματικές ατέλειες που αποκλείουν τους υποψηφίους από τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας  (Σελ. 19-22)
8. Παράρτημα Β΄: Υπόδειγμα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης & οδηγίες συμπλήρωσης αυτής (Σελ. 23-26)
9. Παράρτημα Γ΄: Υπόδειγμα πρότασης ικανότητας υποψηφίου που ανήκει στο Πυροσβεστικό Σώμα (Σελ. 27-28)
10.Παράρτημα Δ΄: Διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας των Επιτροπών Παραλαβής Δικαιολογητικών (Σελ. 29 -31)
11.Παράρτημα Ε΄:  Έργο- αρμοδιότητες των διαφόρων Επιτροπών  (Σελ. 32 – 36)
12.Παράρτημα ΣΤ΄: Οδηγίες για τους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις ΠΚΕ που διενεργεί το Πυροσβεστικό Σώμα  (Σελ. 37-38)
13.Παράρτημα Ζ΄: Διάγραμμα ροής βασικών ενεργειών ιδιωτών υποψηφίων. (Σελ. 39)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ:

–  Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΜΕ Κ.Υ.Α. (ΥΠ.Π.Ε.Θ- ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ)

–  ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘ.3 ΤΟΥ Π.Σ.44/2016 (ΤΕΚΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ & ΘΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ – ΤΕΚΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ κ.α.) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΥΠΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΠΥΡΟΝΟΜΟΙ)

–  ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΕΝΑ (01) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ.

–  ΑΝΑΣΤΗΜΑ (ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ): 1,70 ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ

–  ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ: ΑΝΔΡΕΣ:  18-27  ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 18-25 (ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ & ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΕ 18-26)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ & ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ: 1-15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ – ΥΨΟΜΕΤΡΗΣΗ- ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: 3 – 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

–  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ Π.Υ.  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ (ΙΓΓΛΕΣΗ & ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ – ΤΗΛ. 2671 023464)

– ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΄Η ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ): 6 – 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016.

– ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ  ΔΗΜΟΣΙΟ ΄Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ [ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ]: ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

– ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ – ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΕΣ) ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ.

– ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ζ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΡΟΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ.

–  ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΕΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΆ, ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ (3-17 ΙΟΥΝΙΟΥ)

–  ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ-ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΝΣΤΟΛΩΝ (ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ)

– ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΑΠΟ:
ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (www.fireservice.gr)  & ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  (Π.Υ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ – ΙΓΓΛΕΣΗ & ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ – ΤΗΛ. 2671 023464)

Παρακαλούμε πολύ να αναρτήσετε τα παραπάνω στις ιστοσελίδες σας για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων υποψηφίων του Νομού.

Με εκτίμηση,  

— ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ &ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥΜΙΝΩΟΣ 3 (ΣΤΕΝΟ ΔΕΗ) – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΤΗΛ. 2671 026374 Δημήτρης Ζαβιτσιάνος  ΠΕ02Κατερίνα Πετρούτσου   ΠΕ04   Σύμβουλοι ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top