skip to Main Content
Gripi 0 (Copy)

Ποιος κορωνοϊός; – «Θερίζει» η γρίπη με 77 νεκρούς στην Ελλάδα- 17 μέσα σε μία εβδομάδα- και 60.000 στην Ευρώπη

Και ενώ τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στον κορωνοϊό και τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα και με τον τρόμο να είναι διάχυτο, ολοένα και αυξάνονται οι νεκροί από τη γρίπη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ με την Εβδομαδιαία Επιδημιολογική Επιτήρηση της Γρίπης, την εβδομάδα που πέρασε (17-23 Φεβρουαρίου) καταγράφηκαν 227 σοβαρά κρούσματα εκ των οποίων τα 206 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.

Απορία προκαλεί το γεγονός ότι μόλις το 37,9% των νοσούντων είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 77 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 59 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και 18 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

Δείτε την έκθεση του ΕΟΔΥ εδώ

Σχεδόν 60.000 θάνατοι ετησίως μόνο στην Ευρώπη

Μιλώντας μάλιστα για τη γρίπη ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σημείωσε χαρακτηριστικά πως οι νεκροί από τη συγκεκριμένη ασθένεια έχουν αγγίξει τους 60.000 κατά μέσο όρο ετησίως στην Ευρώπη.

«Δεν ξεχνάμε ότι έχουμε 60.000 νεκρούς της εποχικής γρίπης κάθε χρόνο στην Ευρώπη, ενώ απαιτεί ένα εμβόλιο», ήταν τα ακριβή λόγια του διευθυντή του ΠΟΥ ενώ όσο για τον κορωνοϊό σημείωσε πως «το ποσοστό θνησιμότητας από τον νέο κορωνοϊό είναι περίπου 2% και τώρα 1% στην Κίνα, η οποία έχει το 96,5% των κρουσμάτων παγκοσμίως».

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top