skip to Main Content
Dsc 9121 2 (Copy)

Πλήθος κόσμου στη Σάμη Σάμη: Άνοιξε το εκλογικό του κέντρο ο Στέλιος Σπαθής

Παρουσίασε τους υποψήφιους του συνδυασμού “Ανοιχτοί Ορίζοντες”

Άνοιξε απόψε στη Σάμη, το Εκλογικό Κέντρο του υποψήφιου Δημάρχου του νέου Δήμου Σάμης, Στέλιου Σπαθή, «Ανοιχτοί Ορίζοντες» και ταυτόχρονα έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και από τα τρία δημοτικά διαμερίσματα, Σάμη, Πύλαρο και Έρυσσο.
Η πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, άνοιξε με χαιρετισμό του Προέδρου του νυν Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς, Γεράσιμου – Σταύρου Αλυσανδράτου, του νυν Δημοτικού Συμβούλου Σάμης, Θεόδωρου Φλωράτου, του Προέδρου του Συλλόγου «Απανταχού Σαμικών, Θωμά Ζερβού και του Μιχάλη Νικολάτου, από τα Δρακοπουλάτα.
Και οι τρεις αναφέρθηκαν στα προβλήματα της περιοχής, στην ανάγκη λύσης αυτών και στην ανάγκη μετεκλογικής συναίνεσης, για να στηθεί ο Δήμος σε «γερά θεμέλια».
Μετά τους προαναφερόμενους, τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της Παράταξης Στέλιος Σπαθής, ο οποίος, αναφέρθηκε, στα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας με ισχυρά ατού, τον Μύρτο, το Φισκάρδο, την Άσσο, το κάστρο της Σάμης κλπ.
Κατήγγειλε την εγκατάλειψη που βίωσε και βιώνει η περιοχή, τα τελευταία χρόνια, αναρωτήθηκε «Γιατί η Αγία Ευφημία δεν έχει βιολογικό καθαρισμό, γιατί δεν έγινε ο περιφερειακός της ίδιας πόλης, γιατί τμήμα της ύδρευσης στο Πυργί είναι ακόμα με αμιαντοσωλήνες»
Κατήγγειλε επίσης, την απαράδεκτη εικόνα του παραλιακού μετώπου Σάμης Καραβομύλου και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον Μύρτο.
Αναφέρθηκε στα σπίτια της Σάμης που είναι ακόμα με σκεπές από αμίαντο και έθεσε την αλλαγή των σκεπών αυτών, σαν πρώτη προτεραιότητα, σε ενδεχόμενη εκλογή του στο Δημαρχιακό Αξίωμα, αλλά και σε όποια θέση κι αν βρίσκεται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αναφέρθηκε στο έλλειμμα σύγχρονης σχολικής κτιριακής υποδομής, ιδιαίτερα στην Έρυσσο, για ένα Δήμο με άρτια ηλεκτρονική υποδομή, προς όφελος του πολίτη.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους: Ιερέα Γεώργιο Αντζουλάτο, για τις άοκνες προσπάθειες, για να φέρει στη Σάμη, τα οστά των Αγ. Φανέντων και το αίσιο αποτέλεσμα που είχε η προσπάθεια αυτή και στον Σωτήρη Μαρκέτο, για το σπουδαίο επίτευγμά του, την ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου Σάμης.
Τέλος κάλεσε τους πολίτες του νέου Δήμου, καθώς και τους ετεροδημότες, σε μαζική προσέλευση και συμμετοχή στις Δημοτικές εκλογές, «ότι κι αν ψηφίζουν, στον νέο Δήμο χρειάζεται η συμμετοχή και σε αυτό δεν περισσεύει κανένας».
Ακολούθησε η παρουσίαση των Δημοτικών Συμβούλων ( μερικοί απηύθυναν χαιρετισμό ), καθώς και η παρουσίαση του Τοπικού ψηφοδελτίου της Παράταξης, για τη Σάμη.
Χαιρετισμό εκ μέρους των υποψηφίων συμβούλων αυτού, απηύθυνε ο Ζήσιμος Βαγγελάτος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, κάτοικοι από την Σάμη, την Πύλαρο και την Έρυσσο.

Πηγή: samikefalonias

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top