skip to Main Content
DSC 0207 (Copy)

ΠΑΣΟΚ: Στην Κεφαλονιά ο Νίκος Ανδρουλάκης – Πλήθος μελών και φίλων του κινήματος στην ομιλία του στο Αργοστόλι

Το βράδυ της Πέμπτης 28 9 23 πραγματοποιήθηκε ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς – Ιθάκης, εν όψη περιφερειακών εκλογών.

Εκεί παρευρέθηκαν ο Γραμματέας της Ν.Ε. Λευτέρης Κρητικός, οι Γραμματείς των Τ.Ο. Χρήστος Θεοδωρακάτος, Έκτορας Αντωνάτος και Σταύρος Τουλάτος, καθώς και πλήθος μελών και φίλων του κινήματος.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι ”οι περιφερειακές εκλογές έχουν πολιτικό χρώμα και έχοντας μια αξιόλογη νέα επαγγελματία και πολιτικό όπως η Μαρία Δρυ, μπορεί να δοθεί ένα ισχυρό μάθημα στη Νέα Δημοκρατία. Τα προβλήματα της χώρας τεράστια καις ε πολλαπλούς τομείς. Επείγει η ανάγκη αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της χώρας, η επένδυση στην έρευνα και την πρόληψη, ο σχεδιασμός του κράτους για την επίλυση των προβλημάτων της νησιοτικότητας.

Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ η αναβάθμιση του ΕΣΥ, η βελτίωση της δημόσιας παιδείας και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της ειδικής αγωγής καθώς και η κατάργηση της golden visa έτσι ώστε να σταματήσει η εκροή των ελληνικών ακινήτων, όπως και ο περιορισμός των Airbnb. Αναγκαίο να υπάρξει πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας με την δημιουργία δεξαμενής ακινήτων.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται παντού δίπλα στους πολίτες, σε κάθε πληγείσα περιοχή με ειδικά κλιμάκια και προτάσεις για την επόμενη ημέρα. Το κράτος οφείλει να στέκεται δίπλα στους πολίτες και όχι να κάνει τα στραβά μάτια σε μια ανεξέλεγκτη αγορά όπου μετακινεί τα κόστη στα ελληνικά νοικοκυριά. Η χώρα οφείλει να επενδύσει σε ένα πρόγραμμα πρόληψης έτσι ώστε να μην ζήσουμε τέτοιου βεληνεκούς καταστροφές στο μέλλον”.

Για το ζήτημα των υποκλοπών ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι ”πέρυσι το καλοκαίρι κατήγγειλε στη δικαιοσύνη την παράνομη παρακολούθηση του από την ΕΥΠ και απευθύνθηκε στις ανεξάρτητες αρχές έτσι ώστε να διερευνηθεί το ζήτημα. Η ΕΥΠ αρνήθηκε να παραδώσει τον φάκελο προς έρευνα έτσι ώστε η υπόθεση να δει το φως της δικαιοσύνης. Ένα χρόνο μετά ο πρωθυπουργός προχωράει σε συνεργασία με τον Κυριάκο Βελλόπουλο παραχώνοντας του τα 2/3 των ανεξάρτητων αρχών έτσι ώστε να σταματήσει η οποιαδήποτε διαδικασία.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ”το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πορεία του προοδευτικά δημοκρατικά, πατριωτικά και βρίσκεται σε κάθε σημείο της χώρας ακ’ομα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό”.

Παρακάτω ολόκληρη η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη απο το Αργοστόλι. 

Στην Κεφαλονιά ο Νίκος Ανδρουλάκης -Προσκύνησε τον Άγιο Γεράσιμο, δοκίμασε Κεφαλονίτικα κρασιά [εικόνες]

Πολιτική

28/09/2023 | 20:06

Από την Κεφαλονιά, όπου περιοδεύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, “που υποστήριζαν”, όπως χαρακτηριστικά είπε, ότι “τέτοιου είδους κακοκαιρίες συμβαίνουν κάθε 300 χρόνια, για να διαψευστούν για μία ακόμα φορά με τις νέες καταστροφές”.

Κατηγόρησε για “αλαζονεία” τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος χθες – όπως τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης- έκανε δήλωση εν μέσω καταστροφών για κλιματική κρίση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κάλεσε τους πολίτες να δώσουν “μήνυμα στην αλαζονεία της κυβέρνησης στις εκλογές της αυτοδιοίκησης την άλλη εβδομάδα”.

Ο κ Ανδρουλάκης συναντήθηκε, νωρίς το απόγευμα με τον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς, ενώ στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί πολιτική ομιλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Νωρίτερα προσκύνησε στο μοναστήρι του Άγιου Γεράσιμου στα Ομαλά, ενώ ξεναγήθηκε στην Μονή από τον Πανασιολογιώτατο Αρχ. Σπυρίδωνα Πετεινάτο.

Αύριο Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα ολοκληρώσει την περιοδεία του επισκεπτόμενος το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο στο Ληξούρι.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης // ΕΡΤ

Το φωτορεπορτάζ είναι του Neil Jackson.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top