skip to Main Content
IMG 2844 (Copy)

Παν. Καππάτος: Σύσταση Προανακριτικής Επιτροπή για τον πρώην Υπουργό Νίκο Παππά

Η ΝΔ πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Υπερψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης 30 Μαρτίου από την Ολομέλεια της Βουλής η Πρόταση που από κοινού καταθέσαμε με συναδέλφους μου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην Υπουργό κ. Νικόλαο Παππά.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Ως Βουλευτές είχαμε χρέος να αποφασίσουμε αν στη δικογραφία υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων. Η πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, με ρόλο και αρμοδιότητες Εισαγγελέα, προέκυψε κατόπιν ισχυρών ενδείξεων για τέλεση δωροληψίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα που ζητούμε να διερευνηθούν στο πλαίσιο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, η οποία θα οδηγήσει είτε στην απαλλαγή του κ. Παππά, είτε στην παραπομπή της υπόθεσης στην τακτική δικαιοσύνη.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που θα διερευνήσουμε με την Πρότασή μας και τα οποία ανέδειξα κατά την παρέμβασή μου από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων, βρίσκονται τα παρακάτω:

  • «Ζήτησε ή όχι ο κ. Νίκος Παππάς, αρμόδιος Υπουργός για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών από τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ως άνθρωπος εμπιστοσύνης και κατευθυνόμενος από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ;
  • Παραβίασε ή όχι ο κ. Καλογρίτσας τους όρους του διαγωνισμού μη διαθέτοντας το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ για τη συμμετοχή του σε αυτόν, εις γνώση του κ. Παππά;
  • Επεστράφη ή όχι το ποσό στον κ. Καλογρίτσα μετά την ακύρωση του διαγωνισμού;»

Η προσβλητική, όμως, αναφορά του κ. Παύλου Πολάκη για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ως «δοσιλογικής», δυστυχώς δε συνάδει με μια θεσμική διαδικασία στην οποία είχαμε χρέος να προχωρήσουμε, σύμφωνα με το περιεχόμενο της δικογραφίας. Η Νέα Δημοκρατία υπήρξε πάντα η παράταξη που βρέθηκε στη «σωστή πλευρά της Ιστορίας» και των εθνικών επιλογών που τοποθετούν την Ελλάδα στο πυρήνα των ελεύθερων κοινωνιών και της ευρωπαϊκής οικογένειας. Σε κάθε περίπτωση, οι κραυγές του κ. Πολάκη δεν απαντούν σε κανένα από τα ερωτήματα που ανακύπτουν από τη δικογραφία.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top