skip to Main Content
1 2624 681×681 (Copy)

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ!

Στην Ιθάκη οι προετοιμασίες στήριξης της αγοράς ξεκίνησαν πολύ νωρίς, με επικεφαλής της προσπάθειας τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Γερ. Στανίτσα και όλο το επιτελείο των Αντιδημάρχων, των Επιτροπών και των Επαγγελματιών Τουρισμού του νησιού. Συμμετοχή σε συσκέψεις, αφιερώματα και δημοσιεύματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς και συνεντεύξεις σε μμε εθνικής εμβέλειας είναι στην ημερήσια διάταξη των ενεργειών του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου Ιθάκης.

Οι κοινόχρηστοι χώροι του νησιού καθαρίστηκαν, καινούργια παγκάκια για τους περιπατητές τοποθετήθηκαν σε στρατηγικά σημεία, τα pillar άναψαν, τα καταστήματα άνοιξαν και η ζωή βρίσκει ξανά τον ρυθμό της.

Από πολύ νωρίς ο Δήμαρχος Ιθάκης έχει εισηγηθεί μια σειρά από μέτρα ελάφρυνσης για τους επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ έχει κάνει πολλά διαβήματα για ενέργειες που αφορούν ειδικά στα Μικρά Νησιά, σε συνεργασία με ομολόγους του. “Θεωρώ ότι θα σώσουμε κάποια πράγματα το Καλοκαίρι”, δηλώνει, “όμως θα πρέπει να δοθεί μια παραπάνω βοήθεια στους Επαγγελματίες και μεγαλύτερη προσοχή στους Νησιωτικούς Δήμους, ειδικά τους Μικρούς, που παλεύουν για την ύπαρξή τους”.

Ο Δ. Στανίτσας τονίζει στις συνεντεύξεις του ότι δεν υπήρξε κρούσμα μέχρι τώρα πάνω στο Νησί της Ιθάκης, κάτι που όμως θα πρέπει να διασφαλιστεί και στη συνέχεια. “To Κέντρο Υγείας εξοπλίστηκε κατάλληλα και σε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο μπορεί να ανταπεξέλθει σε πιθανή εμφάνιση κρούσματος, όμως θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις στα απομακρυσμένα Μικρά Νησιά, έτσι ώστε να νιώθουμε όλοι ασφάλεια, αλλά και να μπορούμε να παρέχουμε αυτή την ασφάλεια και στους επισκέπτες μας. Θα πρέπει να προσληφθεί άμεσα προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης, με περισσότερους γιατρούς, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε βάρδιες, αλλά και να βγουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ άμεσα στα Μικρά νησιά για να υπάρχει κατάλληλη και σωστή ενημέρωση στους επαγγελματίες”.

Όμως και τα αδεσποτάκια του νησιού δεν έχουν μείνει χωρίς φροντίδα όλο αυτό το διάστημα των περιοριστικών μέτρων: σε συνεργασία με τους Φιλόζωους εθελοντές τοποθετήθηκαν ταΐστρες στρατηγικά σε όλο το νησί, ώστε να μην στερηθούν το καθαρό νερό και την ασφαλή τροφή, ενώ δρομολογήθηκαν φιλοζωικά εκπαιδευτικά προγράμματα στα Σχολεία του Δήμου Ιθάκης.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top