skip to Main Content
Zakynthou Dionysios (Copy)

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου βγήκε από το ΚΑΤ – Το ιστορικό της νοσηλείας του

Από το ΚΑΤ εξήλθε ο Σεβασμιότητας Μητροπολίτης Ζακύνθου χθες αργά το βράδυ μετά τη νοσηλεία που είχε έπειτα από την επίθεση που έγινε στη Μονή Πετράκη με Βιτριόλι. Όπως αναφέρεται και παρακάτω στο ρεπορτάζ, ο Σεβασμιότητας έχει τραμαυτιστεί στο αριστερό του αυτί, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερώς τα ρούχα του.

Το ιστορικό της νοσηλεία τους αναφέρει τα εξής.

Ώρα 23.56. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου εξέρχεται του Νοσοκομείου ΚΑΤ όπου είχε μεταφερθεί νωρίτερα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδευόμενος από τον Πανοσολογιότατο Αρχ. Νικόδημο Φαρμάκη της ΕΚΥΟ και τον συνεργάτη του Σπύρο Ξένο.
Νωρίτερα ο Σεβασμιότατος δέχθηκε τις περιποιήσεις των γιατρών στο Λαϊκό Νοσοκομείου, όπου από εκεί έδωσε και κατάθεση στους Αστυνομικούς της Ασφαλείας Αθηνών. Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησαν με τον Σεβασμιότατο ο Βουλευτής Ζακύνθου, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι συνεργάτες του στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου καθώς και εκατοντάδες συμπατριώτες μας. Στο πλευρό του μέχρι αργά τα μεσάνυχτα ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.
Ο Σεβασμιότατος εμφανίζει εκτεταμένο έγκαυμα πίσω από το αριστερό του αυτί, ενώ από την επίθεση με βιτριόλι καταστράφηκαν ολοσχερώς τα ρούχα του.
Βαρύτερα χτυπημένοι οι Μητροπολίτες Κηφσιάς και Δρυινουπόλεως και ο γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Σεβαστιανός.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου αφού πήρε οδηγίες από τους γιατρούς των Εξωτερικών Ιατρείων του ΚΑΤ, παρουσία και του Διοικητή του Νοσοκομείου, αναχώρησε για την οικία του.

Ώρα 23.34
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Στρατηγός Καραμαλάκης επικοινώνησε απευθείας με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ζακύνθου. Χιλιάδες μηνύματα και ευχές από όλη την Ελλάδα φθάνουν αυτή την ώρα 01.38 στα τηλέφωνο του Μητροπολίτη και των συνεργατών του.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top