skip to Main Content
λαικη συσπειρωση

Ο λαός και η νεολαία Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Λευκάδας μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση των κομμάτων και παρατάξεων

λαικη συσπειρωση

Στη συνεδρίαση του ΠΣ στις 14/5/16 συζητήθηκε η εισήγηση της ΛΑ.ΣΥ. για την άρση στην πράξη του χαρακτηρισμού «Σεισμόπληκτου» για την περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (βλέπε εισήγηση της ΛΑ.ΣΥ.).

Στην εισήγηση προτείνονταν 6 συγκεκριμένα μέτρα – αιτήματα προς την κυβέρνηση. Τα εξής:

  1. Να υπάρξει επαρκής χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την αποκατάσταση όλων των ζημιών σε Σχολεία-Οδοποιία-Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου-Δημαρχείο Ληξουρίου κλπ. (Τα 4 από τα 6 σχολεία του Ληξουρίου στεγάζονται σε προκάτ. Για τις εργατικές κατοικίες του Ληξουρίου δε ν έχει γίνει τίποτα.)
  2. Να επιστραφούν χρήματα από κωδικούς που ήταν για τους σεισμούς (10 εκατομμύρια ευρώ).
  3. Να επιστραφεί από την κυβέρνηση στην ΠΙΝ το ποσό που παρακρατήθηκε από τα αποθεματικά της (3 εκατομ. ευρώ) με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του ΠΣ.
  4. Να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ για το 2016 όλοι οι κάτοικοι Κεφαλονιάς – Ιθάκης – Λευκάδας.
  5. Οι έλεγχοι δόμησης να καλύπτονται με κρατική ευθύνη από τις πολεοδομίες και να μην υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους σεισμόπληκτους.
  6. Να υπάρξει ποσόστωση για όλους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στις εισαγωγικές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ από Κεφαλονιά, Ιθάκη και Λευκάδα και για αυτό το ΠΣ στηρίζει την τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή το ΚΚΕ.

Τελικά εγκρίθηκαν τα 1ο, 3ο, 5ο και δεν εγκρίθηκαν τα υπόλοιπα 3. Το αίτημα για να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ πήρε 12 ψήφους (χρειάζονταν 13). Έλειπαν από την αίθουσα 2 περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Ενδιαφέρον έχει η καταψήφιση του αιτήματος από τον κ. Σπύρο Σπύρου: «Δεν το ψηφίζουμε γιατί θέλουμε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για όλη την Ελλάδα…!!!».

Για την ποσόστωση ψήφισαν υπέρ 4 περιφερειακοί σύμβουλοι (Γουλής, Κορφιάτης, Φιλίππου, Τσιντήλας). Οι υπόλοιποι καταψήφισαν ή απείχαν.

Ο λαός και η νεολαία Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Λευκάδας μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση των κομμάτων και παρατάξεων του ευρωμονόδρομου. Ιδιαίτερα για την εξαπάτηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνη λύση να συνεχίσει τον αγώνα του και να καταδικάσει τα κόμματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης να ενισχύσει το ΚΚΕ.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top