skip to Main Content
ΑΝΑΣΑ (Copy)

Ο θάνατος ενός νέου συμπολίτη και οι συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης στις ένοπλες δυνάμεις.

Επερώτηση 43η

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Πριν λίγες ημέρες ένα νέο παιδί, ένας Κεφαλονίτης 23 ετών, που υπηρετούσε την θητεία του στον Ε.Σ., έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο, στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνος.

Από τις πρώτες στιγμές μετά την κηδεία του, ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου ανέφερε ότι ο θάνατός του δεν ήταν αποτέλεσμα τροχαίου δυστυχήματος, αλλά μια πράξη αυτοκτονίας προερχόμενη αποκλειστικά και μόνο από τις συνθήκες που επικρατούσαν (και) σε βάρος του στην μονάδα όπου υπηρετούσε.

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν διάφορα δημοσιεύματα καθώς και η ανακοίνωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος” – Επιτροπή Αλληλεγγύης  Στρατευμένων, όπως και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη μονάδα που υπηρετούσε (ΚΕΤΧ) Πάτρας.

Σύμφωνα με αυτά, η βαρβαρότητα είναι η καθημερινότητα του συγκεκριμένου στρατοπέδου. Μέσα σε αυτή τη βαρβαρότητα ο άτυχος συμπατριώτης μας πιεζόταν τρομερά και βίωνε σε μόνιμη βάση ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια, με τη μορφή ατομικών “καψονιών” και συνεχών αγγαρειών και υπηρεσιών. Δεχόταν δε και απειλές οποτεδήποτε διαμαρτύρονταν για την συμπεριφορά αυτή.

Συνέπεια όλων αυτών είναι ότι η, πιθανή, αυτοκτονία του να οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις πράξεις και στις εναντίον του συμπεριφορές εκ μέρους των ανωτέρων του και των υπευθύνων της μονάδας.

Υπό αυτό το πρίσμα, δίκαια, οι συνάδελφοί του στρατιώτες κάνουν λόγο για δολοφονία και όχι αυτοκτονία.

Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης αν σκοπεύει να θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα στον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας και να ζητήσει την πλήρη και άμεση διαλεύκανσή του καθώς και την ενημέρωση εκ μέρους του για τις συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένη στρατιωτική μονάδα (ΚΕΤΧ Πάτρας).

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top